Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Büyük buluşma mı?

Büyük buluşmadaki şirk kokuları

- O gün ki, hepsini mahşere toplayacağız, sonra da o şirk koşanlara "Haydi yerlerinize! Siz de, ortak koştuklarınız da!" diyeceğiz. Artık aralarını iyice açmışız. O ortak koştukları şeyler, "Siz bize tapmıyordunuz ki." diyecekler. (10-28 )

bu ayetten anlaşılacağı üzere Cenab-ı hakka şirk koşmak için için tapmak veya tapınya gerekyok bakınız cenab-ı hak onlar yarın nasıl bir tutum içerisinde olcakalrını haber veriyor
bu ayeti hiç unutmadan knumuz olan SÖZDE Büyük buluşma dizisine

Televizyon üzerine yayın yapan bir çok dizi ve filmeler şehvet cinsellik alkol ve zina üzerine kurulmuş ve toplumda zinayı meşrulaştırırken aşk’ıda evlilik dışı cinsel ilişkinin kapı olarak anlatmaya devam ederken sözde islami cizgideki resmiyette tarafsız kanallarımızın hazırladıkları diziler ise kendi alanlarında diğer kanalların densizliklerini aratmıyacak boyutta.

Tevfik Akıldanesi’nin hazırladığı yazıda ise bu şirki görmezlikten gelip neden şunları bunları yapmıyorsunuz diye eleştiri seçilmiş. Yayınladığımız yazıda gelen yorumlar daha ilginçti. Bu vesile ile ibadetlerine daha dikkatli olduklarını söyliyen kardeşlerimiz, ne hikmetse göremedikleri ve soramadıkları bir gerçek var. Niyet ve verilmek istenen mesaj her ne olursa olsun seçilen yol gayri islamidir. İtiraz seslerini yükselten okuyucularımızın stv de yayınlanan büyük buluşma dizisini tekrar izlesinler. Göreceklerdir ki insan suretinde, sakallı, takkeli ve beyaz elbiseli bir erkek hata işleyen yanlış yapan insanları sorguluyor. Ve sonra ateşi temsil eden yere yahut yeşil mekana postalıyor.

Yazıklar olsun bu seneryoyu düşünenlere.. Yazıklar olsun ki 1400 yıldır gelen islam akaidinden bi haber bu seneryoyu çekip miyonların önüne alın size lahana turşusu diyenlere. Zina mahsulü evlatların seneryosunu işleyen gayri meşru ilişkleri süsleyip püsleyen adına da aşk deyip genç beyinleri zehirleyen seküler tv kanallarından ne farkınız var? Burada da islam adına sembolleri kullanıp islamın temellerini figürlerle anlatmaya çalışıyoruz derken düşülen durum nedir?

Bu yazıyı okuyup hayır sen kesinlikle haksızsın. Onlar en doğrusunu bilir diyenler aşaiğdaki soruların cevabını verdikten sonra konuşurlarsa memnun oluruz.

- islamda ölüm anı, öldükten sonraki hesap çekimi nasıl olacaktır?

- Mahşer yerinde toplanmış insanların amel defteri sağ yahut sol tarafına verilmeden ve cehhenem yahut cennete yollanmadan önce hesaba çeken kimdir?

- Sembolik dahi olsa 1400 yıldır islam dünyasında bu yahut benzeri tür figüranlar yahut seneryolar kurularak ahiret anlatımı olmuş mudur?

- Filmde yer alan hesap yeri neresi? Mezarlık mı? Mahşer yerimi? Sırat köprüsümü?

- Seneryoda yer alan insan suretinde, sakallı, takkeli ve beyaz elbiseli bir erkek olan vatandaş neyi yahut kimi temsil ediyor? Alemlerin yaratıcısına mı? Kiramen katibin meleğini mi?

- Eğer bir melek ise meleklerde cinsiyet var mıydı? Yok melek değilde insanın sağ duyu vs. ise hangi islam kitabında ahiret günü Allahtan başka hesaba çekecek birinden bahsediyor?

- Bu seneryoyu hazırlayan kişi bunun olur fetvası nerden ve kimden almıştır? Fetvayı veren kişi hangi ayeti celileye yahut hadisi şerif den bunun delilini bulmuştur?

- Büyük buluşma ismi neden seçilmiştir? Mahşer gününden daha büyük bir hesap günü buluşma yeri var mıdır? Varsa nerede ne zaman olmaktadır?

- İslami bir şey olmayıp sadece vicdani hesaplaşma ise neden islami figürler kullanılıyor. Ve hangi islami kaynak herkes için kaçınılmaz olan o büyük buluşmada vicdanın yansıması amillerden bahsediyor?

- Seneryoyu yazanların çaldığı kaval ile, bu şirktir küfre giriyorsunuz dahi diyememiş o kavalı dinleyen koyunların anladıkları aynımıdır?

Seküler kanallarda zina, alkol ve sigara sahnelerini izleyen ve bunlarla beyinlerinin yıkanması yetmemiş gibi diğer kanallarda da islam adına uydurulan seneryolar ve burada diğerlerinin açtığı tahribattan farksız seneryoları izleyen çocukların ve genç neslin zihninde nasıl bir tablonun oluşacagını hiç hesapladınız mı?

Hele bir de beşinci boyut var ki o apayrı bir konu.

Bu stv ye açık bir mektuptur. Derhal o programı yayından kaldırıp sık eleyip ince dokuduktan sonra ehli sünnet akaidine uyan birşeyler yapabilmeleri ümidi ile.

HARAMDAN HELAL OLURMU_?

ADIGÜZEL



Cok güzel bi konuya deginmisin adigüzel..

hep diyoruz ya insanlar sorgulamiyo, arastirmiyo ne denirse inaniyo diye..
bahsettigimiz insanlar senin "Seneryoyu yazanların çaldığı kaval ile, bu şirktir küfre giriyorsunuz dahi diyememiş o kavalı dinleyen koyunlar" diye tabir ettigin insanlardir..
biz elestirdigimizde kafir oluruz, zavalli oluruz..

Öncelikle şunu belirmek isterim. Önemli olan bu tip diziler vesilesi ile Ölümün
hatırlatılması, levhiyattan insanların uzaklaştırması ve daha çok ibadete yöneltilmesidir. Bu da Allah'ın izni ile kısmen de olsa başarılmıştır. Böyle bir diziyi düşünen ve uygulayanlardan Rabbim ebeden razı olsun.

Benim bildiğim kadarı ile bu dizinin danışmanlığını çok mümtaz din alimleri yapmaktadır. Ben sadece cevap olarak kendi dar bilgilerim ve yorumumla idare edeceğim.

- islamda ölüm anı, öldükten sonraki hesap çekimi nasıl olacaktır?

cevap:
Ölüm anı ile alakalı birçok hadis-i şerif var. Önemli olan bu hadislere mualif olmaması. Bu hadislerdeki tasfirlerin nasıl filme uyarlanacağı hk. bir fikriniz varsa filmin yapımcısına söyleyiniz.

- Mahşer yerinde toplanmış insanların amel defteri sağ yahut sol tarafına verilmeden ve cehhenem yahut cennete yollanmadan önce hesaba çeken kimdir?

cevap:
Hasaba ceken tabiki Allah'tır, bence dizide gösterilen de kabir kapısı.
Yani insanın dünya görüşüne ve ameline göre bu kabir kapısının cehennem çukurundan bir çukura veya cennet bahçesinden bir bahçeye açılması. Hesabın daha ölmeden yani sekaratta başladığı da malumunuz. Ayrıca dizide bir hesaba çekilme hadisesi resmediliyor diyemeyiz.

-Eğer bir melek ise meleklerde cinsiyet var mıydı? Yok melek değilde insanın sağ duyu vs. ise hangi islam kitabında ahiret günü Allahtan başka hesaba çekecek birinden bahsediyor?

cevap:
meleklerde cinsiyet yoktur bununla beraber asıl tehlikeli olanı bence meleklerin kız suretinde gösterilmesi. Ayrıca meleklerinde çeşitli suretlerde Peygamberlere göründüklerini biliyorum.
Konumuz o adamın melek olup olmadığı. Oradaki roldeki adam filme göre ben sadece bir vijdan aynasıyım diyor ve melek olma iddasında değil. Hiç kimsede ona melek de demiyor. Hiç kimseyi de hesaba cekmiyor ve ölen sadece kendi vijdan aynasından durumunu görüyor.

-Bu seneryoyu hazırlayan kişi bunun olur fetvası nerden ve kimden almıştır? Fetvayı veren kişi hangi ayeti celileye yahut hadisi şerif den bunun delilini bulmuştur?

cevap:

Fetva makamının, yani kişilerin bir önemi yok. Sizce neden önemi var? Fakat bu kişilerin Alim oladugunu rahatlıkla söyleyebilirim. NEyin delilini istiyorsunuz. Dizi filmin mi?


-Büyük buluşma ismi neden seçilmiştir? Mahşer gününden daha büyük bir hesap günü buluşma yeri var mıdır? Varsa nerede ne zaman olmaktadır?

cevap:

Bence bu isim ve olay sadece dünya ile alakalı, yani dünyadaki en büyük buluşma ölüm anı. Zaten burada mahşerden bahsedilmiyor. Olay mezara kadar bile gitmiyor.

- İslami bir şey olmayıp sadece vicdani hesaplaşma ise neden islami figürler kullanılıyor. Ve hangi islami kaynak herkes için kaçınılmaz olan o büyük buluşmada vicdanın yansıması amillerden bahsediyor?

cevap:

Bir insan nasıl vijdanı ile başbaşa kalır bunu herkes düşünebilir. Bunun için perdelerin kalkması yeterlidir. Zaten bunu ölüm olayı haliyle sağlıyor.

- Seneryoyu yazanların çaldığı kaval ile, bu şirktir küfre giriyorsunuz dahi diyememiş o kavalı dinleyen koyunların anladıkları aynımıdır?

cevap:

soru anlaşılamadı? kim koyun? Şilk içinde olan küfre giren kim? Özellikle de Küfür isnadı yapan kim?

Son söz:

1- Tenkit kolaydır. Asıl marifet yapıcı eleştirmek ve katkı sağlamaktır.
2- Ameller niyetlere göredir. Niyet halis olunca rabbim muaffak ediyor. Suç işleme niyetinde olanlar bu dizi vesilesi ile işlemediklerini söylüyorlar elhamdülillah.

Allah en iyisini bilir.

HEMRE

:))) Hemre kardeşim bide Beşinci Boyut dizisinin sizcesini alsak :) Kardeşim tv izlenecek bişey yok yararlı proğram bunlar diyorsanız izlemeyiverelim o melun televizyonu demi ama.

Büyük buluşma ve beşinci boyut , kalp gözü.... bu gibi diziler banada saçma geliyor. Amacı veya niyeti iyi olursa olsun sonuçta hoş değil. Bu arad hiçbir alim televizyon izlemeyi tavsiye etmezki bu dizi için fetva versin. Televizyon zaten şeytanın evdeki yardımcısı.

Adıdaguzel kardeşim ellerine sağlık Yazandan Allah razı olsun

selametle..



"Mü'min, kulluk elbisesi günahlarla yıprandığında, onu tövbe iğnesiyle yamayandır. Talihli kişi, tövbesi üzerine ölendir."(H.Ş)

Siz hiç alternatif yayın diye bir şey duymadınız mı? Eleman TV seyredecekse veya mezar ziyareti yapamıyacaksa, ku'ran okumuyor ise bari buradan tefekkür etsin.

Tabbi ki mezar ziyareti, ku'ran okumak, hadis okumak Ölümü dizilerden daha çok hatırlatır.

Biz burada TV müptalası halka faydalı şeyler yapıldığından bahsediyoruz. Siz neden bahsediyorsunuz anlamadım.

Bu arada konuları birbirine karıştırmayalım. Ben Tv' den bahsetmedim. İsterseniz bir tartışma konusu açalım.

Internet mi daha tehlikeli Televizyon mu daha tehlikeli.

Ben Televizyonun tehlikesini kabul etmekle birlikte Internetin televizyondan kıyaslanamıyacak derecede tehlikeli old. düşünüyorun. Bilmem siz ne dersiniz ?

kim ne derse desin.Adı güzel kardeşimle aynı fikirlere sahibim.
Ahirete ait kavramlar,öyle veya böyle şekillendirilerek,canlandırılarak dizilerde, hatta en acısı fıkralarda bile kullanılıyor maalesef.
televizyon yada internet ikisininde birbirinden tehlikeli olduğu su götürmeyen bir gerçek.
ama birini kumandası, diğerinin mausu bizim inisiyatifimizde.bu insiyatifde nefsimizin elinde.





Aşkta tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir; hiç birşeyde görülmez

Ahir zamanın dehşetini yaşayan ümmet-i Muhammed(asm)' ı ifsad eden dinsizlik cerayanının, en tesirli silahlarından medya(bir tanesi de televizyon) müslümanları perişan etmiş ve etmektedir.Kumandasını alıp,düğmesine basmakla adeta o dehşetli silahın namlusunun tam merkezine kendisini hedef yapan müslüman,bir türlü bu günahtan(program itibari ile) kurtulamamaktadır.
İşin üzüntü verici yanı şudur ki;kendilerine İslami hassasiyet atfeden bir kısım medya ise;alternatif üretelim derken ölçüyü kaybetmiş durumdadır.Malum medyanın zaten; aleni olarak dine muhalif olduğu bellidir.Ya İslami hassasiyet atfedilenler!!
İşte bunlar, öyle bir çığır açıyorlar ki;dinden uzaklaşmış müslümanın itikadını derinden derine sarsıyorlar.Günahkar bir hayattan kurtulamayan müslüman, bu sefer de itikadını bozacak saldırılara hedef olmaktadır. Ya Rabbi bunca zulme nasıl dayanacağız!Allah'ım itikadımızı muhafaza eyle!!!!! Amin..
Yazıda söz konusu olan dizileri hayatta sevmedim elhamdulillah!!Hak ve hakikate muhalif hareket ederken nasıl hakikat anlatılır?Düşününüz:Bir erkek bir kadın karı ve koca rollerine giriyor(el,göz vb zinası yapıyor) sonra hakkı anlatacak bir dizi çekiyorlar!!
Allah(cc) insaf vere!!!! Bu nasıl bir anlayış!!!Zina edenlere Allah razı olsun denilir mi!!
Ancak; Allah ıslah etsin denilir!!!!!!
Din adına yapılan her amel; Rasul(asm)' a ittibadan geçer. O Zat(asm)' a itaatin olmadığı yerde Allah rızasından bahsedilmesi muhaldir.
Dine hizmet diye alternatif üretenler sizden hizmet istemiyoruz.Bozmayın yeter!!!!
__________________________________________________________________-

Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Yolcu Kardeşim sağa sola değil kendi önüne bak.

Düşmanın silahı ile silahlanma nasıl oluyor acaba izah eder misiniz?

Allah'ın razı olmasını dilemek, herkes için geçerlidir. Allah 'ın razı olacağı kişide ne zinakarlık kalır ne de başka bişey,

Ayrıca konu medya değil dizi filimler. Benden sana bir tiyo......

Niye bahsi geçen TV kanallarında uygunsuz reklamlar var?
Niye banka reklamı var? diye sor.
Sen de ben de bir cevap bekleyelim.

Selametle,

s.s ''Kötü zandan sakının;zira o sözün en yalanıdır''....arkadaşlar ahir zamanın fitnelerinden biri malum tv kanalları...Ancak bunu her programa genellemek ya da her bir programda bi kusuru edep aramak yanlış...ki sonuçta o programları hazırlayanlarda beşeriyetten ve kimse dört dörtlük değildir.Tasvirde ve muhtevanın güncelleştirilmesi kusursuz olmayabilir ancak Allah adına bişeyler yapabilmenin amaçtan ziyade araç olduğu günümüzde,bi parçada olsa amaca ulaşmayı,bunu yerine getirmeye çalışanlarıda taktir etmeyi (en azından o gayreti) yermek kadar yapabilmeliyiz bence...suizandan ziyade hüsnizan arkadaşlar...slm ve dua ile..

Evet,hadis-i şerife atfen ifade edilen:'Düşmanın silahı ile silahlanmak''........
Bu manayı esas alan müslümanlar,teknolojiyi takip adına çok önemli eserler ve çalışmalar ortaya koymuşlardır.Bu noktada bir sözüm yoktur.Bu ifadeyi, her alana uygulamak ise;büyük bir vebaldir.Düşman,ölçü bilmez,kanunl(Kur'an ve Hadis) tanımaz.Hayasızlık perdesini takar,menfaati uğruna en adi şeye mabud derecesinde bağlanır. Onların bu manadaki silahları öylesine necistir ki; fıkhi ölçülerde belirtilen hiçbir temizleme yolu ile temizlenmesi bir başka ifadeyle İslam'a adapte edilmesi daha da açık bir ifadeyle;alternatif üretilmesi mümkün değildir.Meseleyi izah edecek bir misal vereyim:Aralarında hiçbir nikah akdi olmayan bir kadın ve bir erkek karı koca rolünde sahnede arz-ı endam edecekler ve Allah rızasına talib olup,hakka çağıran bir mesaj verecekler.Bir bakalım bu duruma; evvela hak iddia eden eğer haklı ise;hakka daveti makbuldür.Hak iddia edenler evvela hakkı çiğnemekle haksızlıklarını ortaya koymuşlardır.Batıl ile hakka hizmet olmaz.
Kur'an ve Hadisin çiğnendiği sözde hizmetler, bize düşman olan dinsizlik safına yardım hükmüne geçer.Allah(cc) böylesine bir sukuttan ümmmet-i Muhammedi(asm)'ı muhafaza etsin.
_________________________________________________________________
Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Evvela Adıgüzel kardeşim tebrikler,çok güzel konuya temas ettin,aşağıdaki hadise insanların beyinlerinde nasıl yer ediyor görelim,
Büyük Buluşma”da sorgu meleği rolünde oynayan Ümit Acar’ın (Amil) başından geçen bir olay:
“Alışveriş için girdiğim bir markette, çırak bana, ‘Abi melek rolündeki o adam sen değil misin?’ diye sordu. Evet deyince; ‘Elinizi öpeyim, lütfen gitmeyin bir çayımızı için’ diyerek iltifat etti. Öğrendim ki, çocukta içki, kumar gibi pek çok kötü alışkanlık varmış. Ne zaman ki ‘Büyük Buluşma’yı izlemiş, hayatı tamamen değişmiş ve bütün kötülüklerden kendini soyutlamış. Artık işinde babasına yardım ediyor ve herkes ondan memnun.” Karşılaştığı bu durum Acar’ı epey mutlu etmiş olmalı ki, “Bir insanı kazanmış olmaktan daha mutluluk verici ne olabilir?” diyor.
ilginç di mi:)
Hemre arkadaşımız siz istediğiniz kadar vicdan aynası deyin,insanlar yukarıdaki olaydanda anlaşılacağı gibi melek olarak algılıyor,önemli olan insanların üzerinde yaptığı iz,bana göre verdiği mesaj islama uygun değil..

genelde tartışma haline dönüşmüş konulara yorum yazmam ama bir sözde benden olsun :)

bu yazıyı ilk zehirliok.com da okudum, ve HAKK'ı savunan herkim olursa onun yanında olurum.

HAKK'ın yanında olan herkesten Allah (c.c.) razı olsun ve Allah (c.c.) kalplerimizi hak din üzere sabit kılsın.

evet helal haram yoldan kazanılmaz.

neyi savunduğumuza dikkat edelim, olurki birileri etkilenir sonra hesap bizede sorulur!
vebal altında kalmayalım derim ben!!!

şahıslar üzerine konuşmak istemedim ama mesaj yerine ulaşmıştır inşaALLAH!

bu programlar yüzünden insanlara uyarıda dahi bulunamaz hale geldik
bir temiz kalptir tutturmuşlar artık farzlara dahi dil uzatır olmuşlar
efendim insanın kalbi önemliymiş...
buradaki bazı arkadaşlar da niyeti öne sürüyor
o zaman örneğin zenginden çalalım fakire verelim niyetimiz temiz ya!?
hiç haram maldan sadaka olur mu?

şimdi aileler zahmet edip çocuklarına Kur'an-ı kerimi öğretmiyorlar, öğretmedikleri gibi yaşatmıyorlar da!sonra medeti tv den mi bekliyorlar?

bilenle bilmeyen bir olur mu? bilmeyenler koyun olmaya mahkum :(

sinirlendim ya yine :)

Allah razı olsun rabia kardeşim. Ağzından bal damlıyo yaw

"Mü'min, kulluk elbisesi günahlarla yıprandığında, onu tövbe iğnesiyle yamayandır. Talihli kişi, tövbesi üzerine ölendir."(H.Ş)

Yukardaki Hemre arkadaşımızın konusu üzerine, bende aynen katılıyorum. Ordaki insan kişinin vijdan aynasıyım diyor zaten, bu sözler üzerine insan başka birşeyler arıyorsa eğer, o kişide ben iyi niyet düşünmem o zaman. Hiç kimsenin böyle düşündügünü duymadım.

Salat ve selam üzerinize olsun. Hakkınızı helal edin.

amin güvercin kardeşim Allah (c.c.) senden de razı olsun. lakin biz ancak bal toplayıcıları olabiliriz :))

selam sevgi ve dualarımla...


Serbest Kürsü

MollaCami.Com