Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


sarf ve nahiv ilimleri

sarf ve nahiv ilimlerinin bir medresede bir hoca önüne diz cökmeden talim ve tedris edilemeyecegi kanaatindayim.Basarilar dilerim.

bizim kanaatimizde öyledir.

Lakin forum ortamlarinda ve cesitli yerlerde bu kitaplardaki kaideleri hatirlayamadigimiz olmakta bu durumda faydalanabilecegimiz kaynaklara da ihtiyacimiz oluyor.

Bazi mes

Ayni kanaatte degilim. Altyapisi olan birisi her yöntemle bu ilimleri ögrenebilir. Yeter ki azim olsun. 8-)

Orjinal olarak yazan Ebu Huzeyfe

Ayni kanaatte degilim. Altyapisi olan birisi her yöntemle bu ilimleri ögrenebilir. Yeter ki azim olsun. 8-)


Sorun o dilleri ögrenebilme yahut ögrenememe degil.. Ögrenilen bu ilimleri bir usul ve yöntem üzerine ögrenebilme.

Biraz akil sahibi herkes bir tarafindan tutar ögrenir tabiki, ingilizce kursuna gitmeden ingilizce, almanca kursuna gitmeden almanca, bilgisayar mühendisliginde okumadan bilgisayar programcisi olunabilir.. Bir kanadi kirik kuslarda belki ucabilir.. Bize düsen kanadlarimizi kirmadan, varsa yaralarimiz onlaari da tedavi ederek ucmaya calismak.. Bir kanadimiz azim ve gayretimiz ise, diger kanadimiz hocamiz olabilmeli..

selam sevgi ve dua ile

Bu teori, ilimlerin aslini alma bakimindan geçerli olsa da gelistirme kismi için geçerli degildir sanirim.

Ayrica dil olayi tamamen farkli... Dilin tedrisatini yapanlar genelde dili ögrenemezler. Sadece ögrendiklerini sanirlar. O yüzden gerek dogu medreselerinde gerekse Oflilerin medreselerinde gerçekte Arapça ögretilmez. Sadece Arapça ögrendigine inandirirlar seni... Hiç bir sey bilmedigini ögrendigin zaman, afyonun etkisi geçmistir ama is de isten geçmistir.

Bu yüzden, Arap ülkelerinde okuyanlar, sokaklarda serserilik yaparak bile Arapçayi medreselerdekinden daha hizli ve daha iyi ögrenmekteler.

Selam ve Dua ile...

sen kac dil ile mesgulsin ki bu kadar rahat dil egitimleri üzerinde teori üretebiliyorsun? Ha arap ülkesi he alman ülkesi.. ögrenilmek mecburunda olan bir dil ise her tarafta ögrenmeye calisirsin. Sokaktaki sersserinin dili bir serseri ile anlasacak kadar olur. Biz rabbülaleminin bize indirdigi yüce eseri ile anlayabilme ve idrakine varmayi arzu etmekteyiz.. ikiinci bir yabanci dili arzu edenler ancak arzu edebildikleri kadarini ulasabileceklerdir..

selam sevgi ve dua ile

Allah'a hamdolsun ki 5. dilimi ögreniyorum su anda... Yarim-yamalak bildigim Almanca ve Farsça buna dahil degil...

Dogu ve Bati medreselerinden mezun bir çok kisi ile görüstüm. 10 sene hatta içlerinde 20 sene sadece Arapça okuyanlar gördüm. Hikayeden baska bir sey bilmiyorlardi. Ezberledikleri sadece bir kaç metin... Baska hiç bir sey bilmiyorlardi...

Aksine savunan varsa, hodri meydan!

Ben sahsen hiç medresede okumadim, hatta kapisindan bile girmedim. Ama okuduklari tüm kitaplarin içerigini bilirim. Bu Rabbimin bir fazlidir ki, dileyene ve diledigine verir.

Aslinda kim ne biliyor yerine belli bir kitabin burada mütalaasi yapilsa ve müzakere edilse daha faydali olur diye düsünüyorum.

Bir tefsir, bir hadis, bir fikih, bir akaid, bir nahiv kitabi vb olabilir mesela.

Selam ve Dua ile...

Dogu ve Bati medreselerinden mezun bir çok kisi ile görüstüm. 10 sene hatta içlerinde 20 sene sadece Arapça okuyanlar gördüm.


Demek günümüzde hala 20 sene okumaya calisanlar varmis. Tam bir ibret tablosu!!

Allah'a hamdolsun ki 5. dilimi ögreniyorum su anda... Yarim-yamalak bildigim Almanca ve Farsça buna dahil degil...


Masaallah. Rabbim sayilarini artirsin. bugun hollandada dogan bir türk ögrencisi 20 yasina geldiginde 5 tane dili biliyor oluyor. Hollandaca, ingilizce, türkce kesin.. Bunun yani sira okulda sectigi almanca, fransizca yahut ispanyolca ile bu 5'e ckiyor. Bir de kürt ise 6. dilini ögrenmis oluyor..

Siz masaallah 5. dilinizi ögrenmekle mesgulsünüz.. Rabbim kolaylik versin. Ve yukardaki sözümü size tekrar hatirlatmakta fayda görüyorum:

[navy]ögrenilmek mecburunda olan bir dil ise her tarafta ögrenmeye calisirsin. Sokaktaki sersserinin dili bir serseri ile anlasacak kadar olur. Biz rabbülaleminin bize indirdigi yüce eseri ile anlayabilme ve idrakine varmayi arzu etmekteyiz.. ikiinci bir yabanci dili arzu edenler ancak arzu edebildikleri kadarini ulasabileceklerdir..[/navy]


Ben sahsen hiç medresede okumadim, hatta kapisindan bile girmedim. Ama okuduklari tüm kitaplarin içerigini bilirim. Bu Rabbimin bir fazlidir ki, dileyene ve diledigine verir


Rabbul aleminin diledigi sekilde oldugumuz sürece o diledigi kadarini verecektir insaallah. Armut pis agzima düs ile birseylerin sahip olundugunu bugune kadar hic sahit olmadik.

[red]Aksine savunan varsa, hodri meydan![/red]


Meydan ariyorsaniz buradan daha iyisini mi bulabileceksiniz.. buyrun baslayin, insaallah bir garip yolcu sesimizi duyacaktir.

selam sevgi ve dua ile

O zaman BISMILLAH!

Klasik bir soru ile baslayalim:

buaraya tıkla

Bu cümlenin tahlilini görelim su medreselilerden insallah!

Tahlil derken:

1. Tercümesi

2. I'rabi

3. Sarf ve Nahivdeki konumu.

Süre 3 gündür!

Kopya serbest!

Üstadlara danismak ve onlardan yardim istemek de serbest!

Hadi kolay gelsin!

Umarim yukardaki ukelalaiginizi düzeltirsiniz...

Orjinal olarak yazan hanci

Umarim yukardaki ukelalaiginizi düzeltirsiniz...

Ukelaliktan kastin nedir?

Eger link vermek ise bu senin sorunun. Cunku forumun Arapca yazilim / karakter kabul etmiyor.

Yok, gelip bizim forumda reklam yapman ise, o bizim sorunumuz. Istersek musade eder istersek sileriz.

Daha da kotusu soruyu bilemeyisin ise,

BU DA SENIN SORUNUN!

Kolay Gele....

selam aleyküm

Link vermekle ukelaligin ne alakasi olabilir?

600 yillik osmanli devletinin egitim sistemin tabir caizse kaburgasi olan, Fatih sultan mehmetlerin, yavuz selimlerin, süleymanlarin, ikinci abdulhamidlerin yetismesinde vasita olan egitim metodu üzerindeki yazilariniz::

Bu cümlenin tahlilini görelim su medreselilerden insallah!

Su medreseliler kim? Sen kimlerle muhatap oldugunu saniyorsun? Fatih Sultan Mehmed döneminde yasamis Molla Cami Hazretlerinin ismine ithafen acilmis bir site ismi ve yüce tasavvuf ehlinin ismin yer aldigi bu oramda sen kimlere kast ediyorsun?

Süre 3 gündür!

Kopya serbest!

Üstadlara danismak ve onlardan yardim istemek de serbest!


UKELA'laligini tarif edebilecek baska cümle var mi? sen kimsin? Serhos bir yolcudan baska sen kimsin?

Klasik bir soru ile baslayalim:


Ben bu sorunun cevabini bilemedim. Hadi sen söyle de biz de ögrenelim?

selam sevgi ve dua ile

ve aleykum selam ve rahmetullah

Hakaretlerini ES geçiyorum.

Temennilerin basim gözüm üstüne...

Soru hala geçerli ve son iki gün... Yarin aksa saat 24:00 itibari ile süre sona eriyor.

Madem medreseler ve programlari sahanedir ve en dogrusu- en iyisidir, iste sana ispatlama firsati! Bu sorudan sonra bir soru daha soracagim, sonra bir soru daha... Eger 3 sorunun da cevaplari dogru olursa, ben de sizin sözünüzü tasdik eder, bu medrese metodunun gerçekten en iyisi oldugunu itiraf ederim.

Bu sizin elinizde... Her türlü yardim alabileceginizi zaten belirtmistim. Ama medreselilerden olmak kaydiyla... Gidip bir ilahiyatçi veya Seriat mezunundan kopya almak yok!

Ben Hodri Meydan! dedim, siz de kabul ettiniz. Bundan sonra hedef saptirma ve demogoji kimseye fayda vermez. Su konuyu önce güzellikle tamamlayalim insallah. Sonra diger meselelere geçeriz. Gerçekten bir hakaret varsa, biz de özür dileme erdemliligini gösteririz insallah.

Selam ve Dua ile...

Sorularinizi yeni baslik halinde eklerseniz seviniriz. Sorunuzun cevabini sahsen bilmiyorum. Ögrenmeyi de arzu ederim. Yukarda da ifade ettigim gibi lakin konunuz uzmanlari tarafindan gereken cevabinin zamanlari cercevesinde verilecegini de inaniyorum.

Selam sevgi ve dua ile


Sarf ilimleri

MollaCami.Com