Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Güvenmediginiz insanlara poz vermeyiniz!!

Bu baslikta neyin nesi demeyin. Dikkatlice okuyup öyle yorum yapiniz. Artik cep telefonlari digital kameralar fotograf makinalari sayesinde bir kac kareyi yakalamak o kadar kolay ki. Herkesin elinde bir makina var. Belki yolda yürürken caddede giderken yüzlerce fotograf karesinde siz de yer aliyorsunuz.

Burada dikkat etmeniz gereken mevzu aileniz ve yakinizdan cevrenizde toplu cekilen aile fotograflari ile alakali. Tanimadiginiz insanlara asla poz vermeyiniz. Güvenmediginizi emin olamadiginiz garanti veremiyecek insanlara asla poz vermeyiniz.

Belki o anlik gafletle dügün bayram ya da piknik havasi ile toplu ya da anlik cekimler olabilir yasanabilir ya da saginizda solunuzda makinalarla dolasilabilir. Hatta kameralarla dolananlar olabilir. Kuzeniniz amcaniz dayiniz yada enisteniz olabilir. Aman dikkat. Artik nette aile fotograflari yayinlamak o kadar kolay ki...

senin icin fotografinin binlerce abazanin bulundugu sitelerde dolanmasi büyük bir facia olabilir. Ancak o fotograf karesini ceken kisi icin siradan bir eglence ve hobi olabilir.

ve bir gün ansizin tüm fotolarin denizde yüzerken, sahilde kosarken, ya da yemek yerken ya da ev ici giysilerinle bir kenar koltukta otururken ki pozlarin binlerce tanimadigin bay ya da bayanin begenisine sunuluvermis oluverir.

Akrabamdi enistemdi amcamdi yapmazdi böyle birsey demeyin. yaptiginda cok gec olabilir. belki aylarca farkina bile varmazsin. Hele ki birde video cekimleri ise youtube vs video sitelerinden cümle aleme duyuruluverir..

Aman dikkatli olun. Cevrenizde fotomakinasi ile dolananlarin makinalarinin kapali oldugundan emin olun. ellerinde gezdirmelerine müsade etmeyin. bosver ne olacak canim demeyin. Gerekirse o anki eglencenizi ya da bulundugunuz ortami terk edip bir kenara cekilin ama bir sekilde tepkinizi ortaya koyun...

tanimadiginiz ya da emin olamadiginiz insanlara asla poz vermeyin... velevki kardesin olsun. Namahremlik konusundaki hassasiyetinden süphelerin varsa ya da aklina soru isareti geliyorsa uzak durun. cekti ise de hemen sildirtin..

mahremiyet sadece basörtüsü takmakla bitmiyor.

Bu yaziyi neden kaleme aldim. Bir fotograf sitesinde rastladiklarim üzerine uyarmak istedim. basörtülü kadinlar sahilde dizlerine kadar eteklerini sivamislar aile pozlari vermisler. Belki de hic akillarindan bunlarin yayinlanacaklarini bile düsünmeden...

selam sevgi ve dua ile
piri reis

Uyarı için teşekkür ederiz.



Gönül vermiş gönüllerin son durağı sensin www.mollacami.com olmadan artık hayat nasıl geçsin

Teşekkürler Allah razı olsun.

cok tesekkur ederiz piri reis..gercekten cok ince ve anlamlı bir konuda bilgi vermişiniz..belki sattlerce dusunsem bu noktadaki açıgı farketmezdim..bu yazıyı okduktan sonra yasadıgım ve gördügüm olayları dusundum.bu konu ile baglantı kurdum..gercekten cok açık vererek yazıyomusuz.asalet sadece türbanla bitmiyor.tabi bu erkekler herkonuda serbest anlamına gelmıyor..erkekler için de dikkat edılmesı gereken bi hassasiyet..insallah herşeyi hakkıyla idrak edecek ve yasayacak olgunluga ulasırız..

-------------------------------------------------------------------------------------------------
“..İmamı Rabbani evlatları güzeldir, imanları güzeldir, kalpleri güzeldir.."

Bence hiçbir zaman,hiçbir şekilde ve hiçbir kimseye poz vermeyin:

Sanemperstliği şiddetle, Kur’ân, men ettiği gibi; sanemperestliğin bir nevi taklidi olan sûretperestliği de men eder. Medeniyet ise, sûretleri kendi mehâsininden sayıp, Kur’ân’a muâraza etmek istemiş. Halbuki gölgeli, gölgesiz sûretler, ya bir zulm-ü mütehaccir veya bir riyâ-i mütecessid veya bir heves-i mütecessimdir ki; beşeri zulme ve riyâya ve hevâya, hevesi kamçılayıp teşvik eder.(Risale-i Nurdan)

İşte mümin; aile fotoğrafı adına,biz bize adına vb.Kur'anın bu emrine muhalefet ettiği anda, tokat yer akabinde ise; yazıda eleştirilen noktalarda tuzağa düşer ve düşürür.

Allah (cc)akibetimizi hayr eylesin.Ecnebileri körü körüne taklit etme hastalığından kurtarsın.

Poz verme müslümanın hayatından derhal çıkmalıdır.
______________________________________________________________________
Andolsun Zikirden sonra Zebur'da da :''Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır'' diye yazmıştık.(Enbiya,105)

değindiğin konnu için allah razı olsun gerçekten çok hassas bir konu
________________________________________________
Kaç hakiki Müslüman gördümse hep makberdedir
Müslümanlık bilmem amma galiba göklerdedir (M.A.E)

böyle bir şey yapmadığım için bana uzak bir konu :)
ama anlatılması gereken bir durummuş baksanıza :(

bilgi için teşekkürler...

tekkürler piri reis.....ben yeni üyenizim adresi aldığımda dolaştım ve siteye bayıldım,normalde nette dolaşan biri değilim çünki faydadan çok zararı oluyo,bu öyle bi siteki herkese tavsiye edicem...ayrıca fotograf mevzusuna açıklık getirmiş olmanıza çok sevindim...bu mevzuyu biliyoruz ama çoğu insan hafife alıyor,ne varki deniliyor halbuki çooook ince bir mevzu...tekrar teşekkürler hayırlı akşamlar allaha emanet olun....

KONU TAMAMEN İMANİ HASSASİYETİN TEZAHÜRÜDÜR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ALLAH TOPLUMUMUZUN İMANINI VE AHLAKINI TEKMİL ETSİN.WESSELAM

bi tlfn karesin alınmak bile korkutur oldu uyarınıza teşekkürler

Paranoya'ya bak! İnsanlar bu kadar kötü niyetli olabiliyorlarmı? Hadi oldular... İnsan akrabasına bunu yaparmı? En yakınlarımız hakkında ' Hala, amca, teyze' demeyin demişsiniz ... BU NEDEMEK ACABA? sizin yeğeniniz yok sanırım... Olsaydı böyle bir ihtimali aklınızdan geçirmezdiniz, Geçirdiyseniz Tüm geçiren insanların niyetlerinden yüreklerinden şüphe etmek gerekir... Gerekmez mi?
İnternette hiç bir yerini esirgemeden sergileyen insanlar dururken...
Abaza insanlar demişsiniz ' ABAZA ve ABHAZ' kelimelerini bir araştırmanızı öneririm KAFKAS BOYLARINDAN biridir ABHAZLAR YA DA ABAZA'lar... O Sizin Kastetmek istediğinize ise ABAZAN denir... Bir tek harf pek çok şeyi değiştirebilir Bakınız;
Ekme- Ekmek , Kar- KARA, Ağ- AĞA......

Hassasiyetiniz için teşekkürler piri reis kardeşim..bu şekilde düşünmedik inşallah böyle insanlarla karşılaşmayız.Allah(c.c) korusun....

Bakin size göre paronaya bir durum. Bir baskasi icin de hadi canim herkes koyuyor biz koysak ne olcak olur. bu uzar da gider. Tekerar düsünün;)

bu güzel uyarınız için RABBİM ebeden razı olsun ..

çok yakından tanıdığım bir kardeşimizin bu resim den dolayı hayatı karardı ve aile hayatı mahv oldu..
hala kendilerini toparlıyamadılar..

onun için bu uyarı çok yerinde olmuşş..

RABBİM bizleri böylesi kötü niyetli insanların şerrinden muhafaza buyursun..AMİNNN

bence her yerde düşünerek fotoğraf çekinmeli bu pozlarla kafayı bozanlar oluyor

bence dikkatli olunmalı


Blog Paylaşımları

MollaCami.Com