Molla Cami Kitapliginda aradiginiz hersey elinizin altinda
* * * ONLINE ILAHI DINLERKEN SITEDE DOLAS * * *
Giriş Sayfası Yap   Açılış Sayfası Yap (ctrl+D)   Favorilere Ekle  Sık Kullanılanlara Ekle



Cikan google reklamlarinda istenmeyen reklamlari haber verirseniz engelleyebiliriz.

Re: Bişr-i Hafi Hazretlerinden tavsiyeler...

Nefsim için en güvendiğim

Nefsim için en güvendiğim amelim, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in ashâbına sevgi ve hürmetimdir. Böbürlenmen, kendi ibâdetini çok, başkasınınkini az görmendir.

Malınız varken aç sabahlamanızı, malınız yokken tok sabahlamanıza yeğ tutarız (tercih ederiz).Âdemoğlunu dünyâda tâkip eden musîbetlerin başında, sevdiklerinden ayrılması gelir.

İki haslet vardır ki, kalbe sıkıntı verir: Çok konuşmak, çok yemek.Kişi gazabını yenmedikçe, takvâ sâhibi olamaz.

Konuşmak hoşuna giderse sus, susmak hoşuna gidince konuş.İnsanların sırlarını ortaya çıkaracak sorular sorma.

Müminin izzeti, insanlardan uzak durmasıdır. Şerefi ise gece namaz kılarak ayakta durmasıdır.Ana ve babanın evlatlarına duâları, peygamberin ümmetine olan duâsı gibidir.

Verâ, şüphelilerden temizlenmek ve her an nefisle muhâsebe etmektir.

Kötü insanlarla arkadaşlık yapmak, hayırlı insanlara sû-i zan etmeye sebep olur.Cimrinin yüzüne bakmak, insanın kalbini karartır.

Şâyet insanlar Allâhü Teâlâ’nın büyüklüğünü düşünselerdi, O'na isyân etmezlerdi.

Akıllı kimse, hayrı ve şerri bilen kimse değildir. Akıllı kimse hayrı gördüğünde ona tâbi olan, şerri gördüğünde ondan kaçınan kimsedir.Ölümü hatırladığın zaman, dünyânın güzelliği ve şehvetleri senden gider.

Kötülüklerini gizlediğin gibi iyiliklerini de gizle.

Kişinin ameli az olursa,düşünce ve sıkıntıya mübtelâ olur.

fazilet takvimi-29.01.2005

Bişr-i Hafi Hazretlerinden tavsiyeler... By: Râbia (2 replies) Per, 2007-02-01 20:03

Yemek Tarifleri
Lezzet Vadisi sitemizi favorilerine ekle

Anket

Son yorumlar



ihya.org toplist hosting TOPlist

uyeadi@mollacami.com 2GB Alan bedava:)