Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ÇocuGa hangi nezaket kurallari öGretilmeli?

Toplum hayatinda insan iliskileri önemli bir yer tutar. Nezaketi, inceliGi bir aliskanlik haline getiren; önce kendisine, sonra da karsisindakine saygili olmasini bilen insanlarin, ihtiyaçlarini daha kolay temin edecekleri ve daha çok mutlu olacaklari açiktir.

Öyle ki kimi zaman bir tesekkür kimi zaman bir çiçek, hallolmasi zor birçok meselenin üstesinden gelebilir.

GeleceGe uzanan çizgide çocuklarimizin edepli, nazik hanimefendiler ve beyefendiler olmasi için aile içi iliskilerde esler arasi uyum, nezaket ve çocuGa yaklasim tarzi büyük önem arz etmektedir. Nezaket kurallarinin birçok tezahürü var; onlari burada sayacak deGiliz. Ancak aile içi iliskilerde incelik ve samimiyetin topluma yayilacaGi mukadderdir. Özellikle 2-6 yas döneminde ailelerin çocuklarina kazandirmasi gereken birtakim nezaket kurallari vardir.

ÇocuGa zorlamadan kazandirilan nezaket kurallari toplum tarafindan onay görür. Onay gören çocuGun aidiyet duygusu artar, özgüven duygusu gelisir, sosyallesme sürecinde çocuGun girisken olmasina yardimci olur.

ÇocuGa hangi nezaket kurallari nasil öGretilmeli?

Edebin ilk öGretmenleri anne baba olduGu için ebeveynler öncelikle birbirine karsi edepli ve nazik olmalilar. Bu nedenle çocuGunuz esinize karsi saygili olduGunuzu görsün ve bunu hissetsin. Hayatin akisi içerisinde zaman zaman esler arasinda tartisma çikabilir. Burada esler birbirini çocuGa sik

Çocuk terbiyesi ile ilgili çok sey yazilip-çizilebilir ancak, bir islam aliminden duyduGum su söz ne kadar manidar: "Çocuk terbiyesi, daha çocuk dünyaya gelmeden baslar!"


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com