Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


CAMii'YE DOMUZ KAFASi ASTiLAR

CAMii'YE DOMUZ KAFASi ASTiLAR

Avustralya'nin Sidney sehrinde Auburn Gelibolu Camii bahçesi parmakliklarina, kimliGi belirsiz kisilerce domuz kafasi asildi. Avustralya'nin Sydney sehrinde Türklere ait bir camiye domuz kafasi asilmasi tepkilere yol açti.

GeçtiGimiz aylarda da caminin avlusuna bir domuz budu atilmis ve avlu kirletilmisti.

Edinilen bilgiye göre Sidney'in Auburn semtinde bulunan Türklere ait Auburn Gelibolu Camii'nin bahçe parmakliklarinin dis cephesine bugün ikindi namazi esnasinda kimliGi belirsiz kisi veya kisilerce bir domuz kafasi asildi. Caminin etrafini çevreleyen bahçe parmakliklarinin üzerine geçirilen domuz kafasi aksam saatlerinde fark edildi ve cami yönetimine haber verildi. Bunun üzerine cami derneGi baskani ibrahim Din, polisi arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen iki ayri polis ekibi sicak hava nedeniyle etrafina sineklerin toplandiGi domuz kafasini bahçe parmakliGindan çikartarak kaGit havluya sarmaya çalisti. Sineklerin rahatsiz etmesi üzerine domuz kafasini basin mensuplarinin verdiGi plastik posete koyan polis, daha sonra görgü taniklarinin ifadelerini aldi.

Olay ile ilgili olarak iHA'ya bir açiklamada bulunan Auburn'da yasayan Türklerden Mehmet Özalp, yapilan hareketin islam'a ve Müslümanlara hakaret olduGunu belirterek, "Bu camide islam'i tanitacak Open Day'ler düzenledik. islam'in ne olduGunu anlattik. Maalesef yasadiGimiz bu üzücü olay, bize bakis açisini göstermektedir. Bu hakaretten dolayi biz Müslümanlar son derece üzgünüz" seklinde konustu. Caminin yönetimini üstlenen NSW Türk-islam Kültür Merkezi'nin baskani ibrahim Din de domuz olayinin ikinci kez baslarina geldiGini belirtti. Din, geçtiGimiz aylarda da caminin avlusuna bir domuz budu atildiGini ve ibadet edilen bir mekanin kirletildiGini söyledi.

Auburn Gelibolu Camii, geçen yil da molotof kokteylli bir saldiriya uGramis, olayda maddi hasar meydana gelmisti.

Allahin evine yapilan bu iGrenç hareketlerin bedelini,onlari yaradan dan bulacaklardir..Rabbim o it lere firsat vermesin insallah..

bu olayı nefretle kınıyorum bizim ateşemiz yokmu orada o insanlar ne iş yapar


Güncel & Siyasi Olaylar

MollaCami.Com