Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


YOLDAN GÜZEL GEÇMEK....

YOLDAN GÜZEL GEÇMEK

Bir kral halki için genis bir yol yaptirmaya karar verdi. Yapimi tamamlanan yolu halka açmadan önce, bir yarisma düzenlemeye karar verdi. isteyenin bu yarismaya katilabileceGini ilan ettiren kral, yoldan en güzel geçecek kisiyi belirleyeceGini söyledi.

Yarisma günü, insanlar akin ettiler. Bazilari en güzel arabalarini, bazilari en güzel elbiselerini getirmisti: Kadinlardan kimileri saçlarini en güzel biçimde yaptirmisti, kimi de yanlarinda en güzel yiyecekleri getirmisti. Gençlerden bazilari spor kiyafetler içinde yol boyunca kosmaya hazirlaniyordu.

Nihayet, tüm gün insanlar yoldan geçtiler, fakat yolu kat edip tekrar kralin yanina döndüklerine hepsi ayni sikayette bulundu: Yolun bir yerinde büyükçe bir tas ve moloz yiGini vardi ve bu moloz yiGini yolculuGu zorlastiriyordu.

Günün sonunda yalniz bir yolcu da bitis çizgisine yorgun argin ulasti. Üstü basi toz toprak içindeydi, ama krala büyük bir saygiyla yönelerek elindeki altin kesesini uzatti:

'YolculuGum sirasinda, yolu tikayan tas ve moloz yiGinini kaldirmak için durmustum. Bu altin kesesini onun altinda buldum. Bu altinlar size ait olmali.'

Kral gülümseyerek cevap verdi:

'O altinlar sana ait delikanli.'

'Hayir, benim deGil. Benim hiçbir zaman o kadar çok param olmadi.'

'Evet' dedi kral. 'Bu altinlari sen kazandin, zira yarismanin galibi sensin. Yoldan en güzel geçen kisi sensin. Çünkü, yoldan en güzel geçen kisi, ardindan gelenler için yoldaki engelleri kaldiran kisidir.'

"RABBiM,bizleri de sadece kendilerini düsünen o bencil kullarindan deGil; böyle ardindan gelenler için yoldaki engelleri kaldiran salih kullarindan eylesin..."

""RABBiM,bizleri de sadece kendilerini düsünen o bencil kullarindan deGil; böyle ardindan gelenler için yoldaki engelleri kaldiran salih kullarindan eylesin...""

AMiN vahiy kardesim Allahrazi olsun

amin..allah razi olsun..çok güzel bir yazi..

sizin en hayirliniz insanlara faydali olaninizdir...(h.s)

s.a degerlı kardesim çok guzel bı hıkaye. ben bu hıkayeyı blgisayarıma indiiyorum hakkını helal et ...

Sevgili kardeşimiz, bu güzel paylaşımınız için teşekkür ediyorum!

Allah razı olsun, duanıza da yürekten "amin" diyorum!

Selam ve dua ile...

------------------------------------------------------------------------------
"Yağmurlardan sonra büyürmüş başak; meyvalar sabırla olgunlaşırmış..."


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com