Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


MESAJ

Genç kiz, okuldan geldiGinde son derece yorgundu. O gün kendisi gibi modern görünüsli arkadaslarina uyarak üniversitelerdeki basörtülü kizlarin aleyhine slogan atmis, hatta onlarin ellerinde ki bildirileri kapip yirttiktan , bir kisminida cebine koyup daGitilmasini engellemisti . KaGitlardaki '' kurtulus ve huzur '' gibi kelimeler , her nedense onu kizdiryordu.
Genç kiz , ellerini yikamak için banyoya girdiGinde, lavaboya düsmüs olan küçük bir kelebekle karsilasti. HayvancaGiz nasil olmussa sirt üstü dönmüs ve yaldizli kanatlari , birkaç damlaciGin olusturduGu islaklikla soGuk yüzeye yapismisti. Kia gözlerini ayirmadan kelebeGe bakarken , kendisininde ona benzediGini düsündü. Son derece zengin bir ailenin tek çocuGu olmasina ve her istediGi yapilmasina raGmen , su ana kaadr bir türlü huzura erememisti. Kalbinin ta derinliklerinden gelen ve gittiGi yolun doGru olmadiGini fisildayan sesleri susturamiyordu. Birseyler eksikti kendisinde , ama ne olduGunu bulamiyordu. Bir ara basini kaldirarak aynaya bakti . Makyaj tabakasiyla kaplamaya çalistiGi solgun yüz, ''anneannem kilikli'' dediGi basörtülü arkadaslarinin nurlu simalarina hiç mi hiç benzemiyordu.Yoksa o tatli igtiyarin sakaciktanda olsa söylediGi gibi, yüzünün besmelesi mi silinmisti?
Lavobadaki kelebeGe yasli gözlerle bakarken:
- ALLAHiM ! ... dedi iste bende aynen bunun gibiyim.
Bütün gösterisime raGmen kolum kanadim kirik. kurtulusum yok.
Genç kiz bu sözleri söylerken gördüklediklerine inanamadi.
ÖldüGü zannettiGi kelebek, bacaklarini hizli hizli oynatmaya baslamisti.Birden onu kurtarmanin telasina kapildi.Her her zaman gizliden gizliye duyduGu ses , bu sefer kelebeGin kurtulmasiyla birlikte kendisininde kurtulacaGini haykiriyordu.Aceleyle parmaGini uzatti, fakat onu ezme korkusuyla hemen geri çekti.Daha sonra gömleGinin ucunu denedi, ama kelebeGin güçsüz ayaklari , ipekli kumasi birtürlü kavrayamiyordu.ince bir seyler gerektiGini düsünerek cebinden bir kaGit çikardi ve hayvanin ayaklarina deGdirdi .Kelebek nihayet basarmisti ve kaGidin kenarina tutunarak kendini kurtarmisti.Genç kiz , o ana kadar sanki hiç yasamadiGi mutlulukla hiçkira hiçkira aGlamaya baslamisti.
- ALLAHiM! .. diyordu, tekrarlayarak . Ne sekilde olur bilmiyorum ama , benide bunun gibi kurtar , kurtar ne olur...
Genç kiz , ters vazüyetteki kelebeGi düzeltmek için kullandiGi elindeki kaGidi çevirdiGinde, bir çiGlik atti.
Üniversitedeki eylem sirasinda cebine attiGi kaGit üzerinde :'' KURTULUs ALLAH'A KUL OLAMAKTiR.'' yaziyordu. allahim senin yolundan ayirma bizi

PaylastiGin için tesekkür ederiz...

KURTULUs ALLAH'A KUL OLMAKTiR....
KURTULUs ALLAH'A TESLiM OLMAKTiR...
KURTULUs YAPTiGiMiZ HER isi ALLAH RiZASiNi GÖZETEREK YAPMAKTiR...
KURTULUs ALLAH AsKiYLA YANiP TUTUsMAKTADiR...


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com