Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Minnetli Semsiye

"YaGmurlu bir günde elinde semsiye ile yürümekte olan biri, tanidiGina rastlar. TanidiGinin elinde semsiye yoktur ve yaGmurdan islanarak yürümektedir. Elinde semsiye olan tanidiGinin yanina yanasir ve semsiyeyi onu da yaGmurdan koruyacak bir sekilde tutarak yürümeye baslarlar. Böylece bir müddet hem sohbet edip hem de yürürler. Varacaklari yere geldiGinde semsiyesi olmayan tesekkür ederek isine gider.

YaGmurda semsiyeyi tutan kisi, her o taniGini gördüGünde "He yahu o gün ben sana semsiyeyi tutmasaydim sen yaGmurda islanacaktin, hasta olacaktin, zatürre bile olabilirdin."deyip yaptiGi yardimi adamin basina kalkiyormus. Basina semsiye tutulan kisi birkaç defa hos karsilamis, semsiyeyi tutuGu için tekrar tesekkür etmis. Ama bunun ardi arkasi kesilmiyormus her gördüGünde bu iyiliGini anlatiyormus.

Aradan birkaç ay geçtiGinde bir gün Balikligöl de karsilasmislar. Hos bes konusmadan sonra yaGmurlu günde semsiyeyi tutan "He yahu o gün ben semsiyeyi tutmasaydim" der demez, adamin sinirleri tepesine çikmis. adamin elinden tutup çeke çeke Balikligöl'ün yanina götürmüs, adam daha ne olduGunu anlayamadan, elbiseleriyle kendini gölün içine atmis. Her tarafi sular içinde sudan çikinca, YaGmurda semsiyeyi tutana dönerek "Sen semsiyeyi o gün basima tutmasaydin bundan daha fazla islanir miydim" Adam "hayir" deyince. Git isine demis bir daha da yaptiGin iyiliGi basima kalkma demis. semsiyeyi tutan yaptiGi hatayi anlayip pisman olmus ama neden sonra."

ellerine saGlik zumer kardesim allah razi olsun


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com