Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Gençlerimize Kurulan Yeni Tuzak:HiRiSTiYANLiK PROPAGANDASi

Ülkemizde misyonerlik faaliyetlerinin gün geçtikçe artmasi, ilk olarak akla sunu getiriyor: Misyonerler çocuklarimizi ve gençlerimizi hiristiyanlastirmak için çok uygun bir zaman ve zemin bulmus olmalilar. Öyle olmali. Zira çocuklarimizin ve gençlerimizin çoGu, toplum tarafindan nadasa birakilmis bos arazi gibiler. Böyle olunca da eli eren, cani isteyen bu verimli topraklara istediGi tohumu ekmeye çalisiyor.

;Misyoner kelimesi sözlükte önemli, özel veya kutsal bir dava için görevlendirilmis vasifli, özel kisi; demektir. Yabanci dilden gelme bu sözcük kisaca görevli anlamina gelir. Misyonerlik faaliyetleri deyiminden ise, müslümanlari ve hiristiyan olmayan baska toplumlari hiristiyanlastirmaya yönelik çabalar kastedilir.

Misyonerlik faaliyetlerinde yapilan is basit bir hiristiyanlik

propagandasindan ibaret deGildir. Hatiri sayilir maddi ödüller ve psikolojik baskilarla, umulmadik kanallar ve kisilerle topluma, özellikle de gençlere musallat olurlar. Bu durum ülkemizde de böyledir. Aslinda bu faaliyetler yeni baslamis da deGildir. Ancak son zamanlarda büyük bir artis göstermesi, meselenin hafife alinmayacak kadar önemli olduGunu bir kez daha hatirlatiyor.

KURT PUSLU HAVAYi SEVER

Ülkemizde misyonerlik faaliyetlerinin gün geçtikçe artmasi, ilk olarak akla su soruyu getiriyor: Misyonerler çocuklarimizi ve gençlerimizi hiristiyanlastirmak için çok uygun bir zaman ve zemin mi buldular? Bu zaman ve zeminin olusmasinda sosyal ve ekonomik faktörler mi etkili oluyor?

Evet, bu faaliyetler günden güne bir örümcek aGi gibi büyüyüp genislemektedir. Özellikle yurt disindaki vatandaslarimizin da bu konudan muzdarip olduklarini biliyoruz.

Görünürde ilk önemli sebep, ülkemizde yasanmakta olan ekonomik kriz denilebilir. issiz, yarinlarina umutla bakamayan, yari aç bir gençliGi bir takim ekonomik ödül ve vaadlerle kandirmak kolay olabilir. Ancak bu gerekçe yakin zamanda olusmus bir anlik durum deGildir. Yani insanlarin umutsuzluGunu sadece ekonomik sebeplerle izah etmeye çalismak yeterli deGildir.

Bir toplumda umutsuzluk tohumlari yesertmek için önce manevi deGerleri bastirip, maddi ihtiyaç ve ihtiraslari ön plana çikararak ortam hazirlamak gerekir. Ülkemizde de modern ekonomik anlayislarin maddiyatçi ruhu hayata geçirilmeye çalisilmistir. Denilebilir ki, bunda basarilar da elde edilmistir. MaddiyatçiliGi elestirerek karsi koymaya çalisan pek çok kisi de, yazik ki davalarinda samimi olamamis ve basaramamislardir.

GENÇLiGiMiZiN KALBi KiMiN?

Misyonerler, daha ziyade kaliteli okul veya kolejlerde okuyan evlatlarimiza veya zor ekonomik sartlarda yasam mücadelesi veren gençlerimize ulasmaya çalismakta, önce niyetlerini beyan etmeyerek onlara insancil görünümlü gayelerle is ve piriltili bir gelecek vaadetmekteler. Peki bu gençlerimizin misyonerlere kanmamalari için gerekli itikadi temelleri var mi?

Yazik ki bu soruya evet cevabi vermek mümkün deGil. Çocuklarimizin ve gençlerimizin çoGu toplum tarafindan nadasa birakilmis bos arazi gibiler. Böyle olunca da eli eren, cani isteyen bu verimli topraklara istediGi tohumu ekmeye çalisiyor. Çünkü inanma ihtiyaci fitr

Ne yapmaliyiz bu oyunlara karsilik

sanirim kendimize bi çeki düzen vermeliyiz...ve yapabileceGimiz en güzel sey çocuklarimiza anlatmaktan ziyade islami bizzat yasamaliyiz diye düsünüyorum...
belki görebilirler islamin güzelliklerini... belki deGil kesin görürler....yoksa sadece öGretmek kafi gelmeyebilir...

allah razi olsun bizim gibi gencleri dusundugunuz için ;( ;(

bütün müslümankardeşlerime merhaba siteyi kuranları tebrik ediyorum hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum

http://www.mollacami.com/konu/hiristiyanlik-dunya-icin-nasil-bir-tehlik-14301.html
____________________________________________________________________

Andolsun Zikirden sonra Zebur'da da :''Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır'' diye yazmıştık.(Enbiya,105)

özellikle medyanın misyoner faaliyetleri hakkında sonuna kadar katılıyorum.bir hristiyan çocuğu bile yemekte veye yatarken dua ediyor bizde hayranlıkla izliyoruz gerçeğin farkında olmadan.halbuki hiç bir müslüman çocuğunun örnek bir davranışını göremiyoruz helede imamlar hocalar hep nedense bizde kötü izlenimler bırakıyor.yani medya gücünü hep nedense islamiyet hakkında ve müslümanların kaçındığı dikkat ettiği hassas konuları yanlış ve asılsız anlatarak kullanıyor.Allah cc. hidayet nasib etsin.teşekkürler


Makaleler

MollaCami.Com