Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Ben, senin önüne nasıl geçerim

Bir gün Ebû Bekir Sıddîk (Radiyallahu anhu) Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem)'ın evine geldi. İçeri gireceği sırada, Ali bin Ebî Tâlib (Radiyallahu anhu) de geldi. Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- (Geri çekilip) Yâ Ali! Sen, buyur, gir dedi. O da cevâb verip aralarında aşağıdaki uzun konuşma oldu:

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Yâ Ebû Bekir! Sen önce gir ki, her iyilikte önde olan her hayırlı işte ileri olan, herkesi geçen sensin.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Sen önce gir yâ Ali! Resûlullah'a daha yakın sensin. Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resûlullah'tan işittim. Ümmetimden, Ebû Bekir'den daha üstün bir kimsenin üzerine güneş doğmadı, buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Ben senin önüne nasıl geçebilirim ki, Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem) kızı Fâtımatü'z-Zehrâ'yı sana verdiği gün kadınların en iyisini, erkeklerin en iyisine verdim, buyurdu.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Ben senin önüne geçemem. Çünkü Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem): İbrahim (Aleyhis-selâm)'i görmek isteyen, Ebû Bekir'in yüzüne baksın, buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne geçemem. Çünkü Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem): Adem (Aleyhis-selâm)'ın hilm sıfatını ve Yusuf (Aleyhis-selâm)'un güzel ahlakını görmek isteyen Ali Mürteza'ya baksın, buyurdu.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden giremem. Çünkü Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem): Yâ Rabbi! Beni en çok seven ve Ashâbımın en iyisi kimdir? dedi. Cenâb-ı Hak: Ya Muhammed Ebû Bekir Sıddıktir, buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Ben, senin önüne geçemem! Resûl (Aleyhis-selâm) Hayber'de: Yarın sancağı öyle bir kimseye veririm ki, Allah'u Teâlâ onu sever. Ben de, onu çok severim, buyurdu.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden giremem! Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) cennetin kapıları üzerinde «Ebû Bekir Habîbullah» yazılıdır, buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne nasıl geçebilirim? Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) Hayber gazâsında, bayrağı sana verip: Bu bayrak Melik-i Câlibin, Ali bin Ebî Tâlib'e hediyesidir, buyurdu.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne nasıl geçebilirim. Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm): Ya Ebû Bekir! Sen, benim gören gözüm ve bilen gönlüm yerindesin, buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne geçemem! Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) buyurdu ki: Kıyamet günü, Ali cennet hayvanlarından birine binmiş olarak gelir. Cenâb-ı Hakk buyurur ki: « Ya Muhammed! Senin baban İbrâhim Halîl ne güzel babadır. Senin kardeşin Ali bin Ebî Tâlib ne güzel kardeştir.» buyurur.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne geçemem. Çünkü Resûl Aleyhis-selâm buyurduki:

- Kıyâmet günü, cennet meleklerinin reisi olan Rıdvân adındaki Melek cennete girer. Cennetin anahtarını getirir. Bana verir. Sonra Cebrail (Aleyhis-selâm) gelip, yâ Muhammed! Cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebû Bekir Sıddîk'a ver, Ebû Bekir, istediğini cennete, dilediğini cehenneme göndersin der.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden giremem! Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) buyurdu ki:

- Ali kıyâmet günü benim yanımdadır. Havz ve Kevser yanında benimledir. Sırat üzerinde benimledir. Cennette, benimledir. Allah'u Teâlâ'yı görürken, benimledir.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senden önce giremem! Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) Ebû Bekir'in imânı, bütün mü'minlerin imanları yekûnu ile tartılsa, Ebû Bekir'in imanı ağır gelir, buyurdu. (Mir'at-ı Kainat, cild 1, Sayfa: 656)

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne nasıl geçebilirim? Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) Ben ilmin şehriyim, Ali bunun kapısıdır, buyurdu. (Mir'at-ı Kainat, Cild 1, Sayfa: 701)

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden nasıl yürüyebilirim? Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) Ben sadıklığın şehriyim. Ebû Bekir, bunun kapısıdır buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne geçemem! Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) buyurdu ki:

- Kıyâmet günü, Ali bir güzel ata bindirilir. Görenler, acaba bu hangi Peygamberdir? derler. Allah'u Teâlâ bu Ali bin Ebî Tâlib'tir buyurur.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden gidemem! Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) Ben ve Ebû Bekir, bir topraktanız. Tekrar bir olacağız, buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden gidemem! Çünkü, Resûl (Aleyhis-selâm) buyurdu ki:

- Allah'u Teâlâ ey Cennet! Senin dört köşeni dört kimse ile bezerim. Biri, peygamberlerin üstünü Muhammed'dir. Biri Allah'tan korkanların üstünü Ali'dir. Üçüncüsü kadınların üstünü Fâtımatü'z-Zehra'dır. Dördüncü köşesindeki temizlerin üstünü Hasan ve Hüseyin'dir.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden nasıl girebilirim? Çünkü, Resûl (Aleyhis-selâm) buyurdu ki: Sekiz cennetten şöyle ses gelir:

Ey Ebû Bekir! Sevdiklerinle birlikte gel. Hepiniz cennete girin!

Hazreti Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Senin önünden gidemem! Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm): Ben bir ağaca benzerim. Fâtıma bunun kökü, Ali gövdesi, Hasan ve Hüseyin meyvesidir, buyurdu.
Hazreti Ali (Radiyallahu anhu):

- Senin önüne geçemem. Çünkü Resûl (Aleyhis-selâm) buyurdu ki:

- Allah'u Teâlâ Ebû Bekir'in bütün kusûrlarını afv etsin. Çünkü O, kızı Aişe'yi bana verdi. Hicrette bana yardımcı oldu. Bilâl-i Habeşî'yi, benim için alıp azâd etti.

Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem)'ın bu iki sevgilisi, kapıda böyle konuşurlarken, kendileri içeriden dinliyordu. Hazreti Ali (Radiyallahu anhu)'nin sözünü kesip içeriden buyurdu ki:

- Ey kardeşlerim! Ebû Bekir ve Ali! Artık içeri girin! Cebrail (Aleyhis-selâm) gelip dedi ki,

- Yerdeki ve yedi kat göklerdeki melekler sizi dinlemektedir. Kıyâmete kadar birbirinizi övseniz, Allah'u Teâlâ'nın yanındaki kıymetinizi anlatamazsınız.

İkisi bir birine sarılıp, birlikte Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem)'ın huzuruna girdiler. Resûlullah (Sallallahu aleyhi vesellem):

- Allah'u Teâlâ, ikinize de yüzbinlerce rahmet etsin. İkinizi sevenlere de yüzbinlerce rahmet etsin ve düşmanlarınıza da, yüzbinlerce lânet olsun! buyurdu.

Hazreti Ebû Bekir Sıddîk dedi ki:

- Ya Resûlullah! Ben, Ali kardeşimin düşmanlarına şefaat etmem.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu)'de dedi ki:

- Ya Resûlullah! Ben de, Ebû Bekir kardeşimin düşmanlarına şefâat etmem ve başını kılıç ile bedeninden ayırırım.

Ebû Bekir (Radiyallahu anhu):

- Ben senin düşmanlarına Kevser havzından su vermem, buyurdu.

Hazreti Ali (Radiyallahu anhu)'de:

- Ben senin düşmanlarını Sırat üzerinden geçirmem buyurdu.



Rabbim şefaatlerine nail kılsın.. Çok güzel bir hadise, teşekkür ediyoruz kardeşim.

ALLah razı olsun Ecyad kardeşim,tüylerim diken diken oldu okurken ve sonunda gözlerim doldu dayanamadım...Şuan yazacak pek bişey bulamıyorum ama sana sonsuz teşekkürler ediyorum.Allah senden razı olsun.Sen bizlerle bu kadar güzel,bu kadar değerli bilgileri paylaştın Cenab-ı Hakk mükafatını en güzel şeklinde verir İnşallah.Kıyamet gününde şefattlerine nail kılsın mevlam inşallah ahirette Havzu Kevser'in başında Rasulumuz'ün mübarek ellerinden kevser suyunu tadabilmeyi nasib etsin.Cennet-ü Ala'da komşu kılsın O mübareklere seni ve tüm kardeşlerimizi..


BiziM MuhabbetimiZ Ne KalP İlediR,Ne De AkıL İle...OluR Ya KalP DuruR,AkıL İse UnutuR!
BiziM MuhabbetimiZ RuhumuZ İlediR;O Ne DuruR,Ne De UnutuR!ÇünkÜ EbedidiR...

AMİN AMİN AMİN Talebecik kardeşim. bende okurken gözyaşlarımı tutamadım. Ecyad kardeşim ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık. Allah senden razı olsun.

Kimsesiz hiç kimse yok her kimsenin var kimsesi
Kimsesiz kaldım yetiş ey kimsesizler kimsesi.

:'( Allah cümlemizden razi olsun talebecik ne güzel duada bulunmuşsun Allah bin mislini size versin inş






اللهم بارك لنا رجب و شعبان و بلغنا رمضان

Ne demek kardeşim bir borç biliriz kardeşlerimize duayı.Bu paylaşım için az bile.Gönülden geçen duaları da paylaşabilsek keşke.Mevlam kabul eylesin gönlümüzden geçenleri.Allah hizmetlerinizi daim kılsın inşallah..

BiziM MuhabbetimiZ Ne KalP İlediR,Ne De AkıL İle...OluR Ya KalP DuruR,AkıL İse UnutuR!
BiziM MuhabbetimiZ RuhumuZ İlediR;O Ne DuruR,Ne De UnutuR!ÇünkÜ EbedidiR...

ALLAH SIZDEN RAZİ OLSUN ECYAD KARDEŞİM! Nekadar degerli bir paylaşım bu! tesekkürü bir borç bilirim...
HZ MEVLA kıyamet gününde ALİ MÜRTEZA ile birlikte HABİBULLAH'ın yanında yer alabilmeyi, sırat köprüsünü şimşek gibi geçebilmeyi, HZ EBUBEKIR'in actığı Cennet-u Âlânın kapısından geçip RASUL-U EKREM ile birlikte CEMALULLAHI seyredebilmeyi nasibetsin!!!
(AMİN)
selametle...

Cezakallahu hayr

Biçare kardeşim sizlerde ne güzel dua etmişsiniz mevla ebeda razi olsun inş Ve dualarınıza elfu elfin amin





اللهم بارك لنا رجب و شعبان و بلغنا رمضان

ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZİ OLSUN!!! Rabbım YAR ve YARDIMCINIZ olsun...
selametle...

allah razı olsun cu büyük dshsbileri can gönülden seven lerden eylesin mevlamız .

ALLAH (C.C) CÜMLESİNDEN RAZI OLSUN BİZLERİDE ZATINA KUL HABİBİNE ÜMMET VE ÜSTAZIMIZA EVLAT OLMAYI NASİP ETSİN VE ONLARINDA HAYIR DUA HİMMET VE ŞEFAATLERİNE NAİL OLAN KULARINDAN EYLESİN ..PAYLAŞİM İÇİN SİZLERDENDE ALLAH(C.C) RAZİ OLSUN İNŞ..


Sahabe-i Kiram

MollaCami.Com