Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Berât Kandili

Berât Kandili

27 A ustos 2007 Pazartesi gecesini Salıya ba layan gece Berât kandilidir.

Şaban ayının 14'ünü 15'ine ba layan gecedir.

Kur'anı-ı Kerim Levhilmahfûz'a bu gece indi.Allahü Tealâ (C.C.), ezelde, hiç bir şey yaratmadan önce, her şeyi takdir etti, diledi. Bunlardan bir yıl içinde olacak her şeyi, bu gece meleklere bildirir.

Rahmet kapılarının açılıp, duâların kabul olaca ı 4 geceden biridir.

Hz.Muhammed (S.A.V.) bu gece çok ibâdet ve duâ ederdi. "Allahümmerzuknâ, kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve şakıyyen." duasını çok okurdu.

Hadis-i Şeriflerde buyuruldu ki ;

* "Şaban'ın on beşinci gecesi olunca, gecesini ibâdetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü Teâlâ (C.C.) buyurur ki : "Affedilmek isteyen yok mu, günahlarının affedeyim.Rızık isteyen yok mu, Rızık vereyim. Derde mübtelâ olan yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim." Bu hâl, imsak vaktine kadar devam eder.

* "Bu gece göklerin kapıları açılır, melekler, müminlere müjde verir, ibâdete teşvik ederler."

* "Berât gecesinde çok ibâdet edin! Yoksa kıyamette pişman olursunuz."

* "Bu gece,sâlih akraba ile ilgisini kesen, büyüklenen ve ana babasına âsi olanlar affa u ramaz."

* "Cebrâîl (A.S.) bana geldi.Kalk, namaz kıl ve duâ et! Bu gece, Şaban'ın onbeşinci gecesidir dedi. Bu geceyi ihya edenleri, Allahü Teâlâ (C.C.) af eder. Yalnız müşrikleri,büyücüleri, falcıları, hasîsleri, alkollü içki içenleri, fâiz yiyenleri ve zinâ yapanları af etmez.

* "Bu yıl içinde do acak her çocuk,bu gece deftere geçirilir. Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. Bu gece herkesin amelleri Allahü Teâlâya (C.C arz olunur."

* "Berât gecesini ganimet fırsat biliniz! Çünkü belli bir gecedir.Şaban'ın 15.gecesidir. Kadir gecesi, çok büyük gecedir, hangi gece oldu u belli de ildir.Bu gece, çok ibâdet yapınız! Yoksa kıyâmet günü pişman olursunuz!"

Kıyâmette pişman olmamak için, bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe ve isti far etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı Kerim okumalı,Tüm İslam âlemi için dua etmeliyiz.

Tüm İslam Âleminin Berât Kandilini Kutlar

Hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.


Tebrik ve Kutlamalar

MollaCami.Com