Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


CIHANI AYDINLATAN NUR

CIHANI AYDINLATAN NUR

Büyük,küçük hiçbir ilahi kitap yoktur ki, O'nu methetmesin. ..

Bu gelen ilm-i ledün sultanidir.
Bu gelen tevhid ü irfan kânudur.

O(sallallahü aleyhi ve sellem),kitap kitap övülmüstür.

Büyük,küçük hiçbir ilahi kitap yoktur ki,O'nu methetmesin. Vahiyle onun müjdesini getirir.

Iste ilk insan ve ilk Peygamber Adem aleyhisselam' a gelen kitapçiktan satirlar:

-O,yer ve gök ehlinin en dogrusudur.Cömertlikte en üstündür. Kalbi ipekten daha yumusaktir.Cok zaman hüzünlü ve çok zaman oruçludur.Hak tealanin korkusu ile doludur.Hep Rabbine yalvarir.Gündüzleri de ibadet eder.Insanlarla birliktedir. Fakat dünya sevgisi gönlüne giremez.Sir saklar ve dostluklara vefa gösterir.

Iste Idris Peygamber'in kitapçigi:

-O,insanlarla beraber olur.Onlari agirlar.O,Allahin vaadinden asla süphe etmez.Yüce mevlaya pek çok ibadet eder. Kullarin suçlarini bagislar.

Allah'in "dostum" dedigi büyük peygamber Ibrahim aleyhisselam'i n kitapçigi:

-O,öyle bir kimsedir ki,insanlari sehvet uçurumuna düsmekten korur.Kendisine yapilan kötülükleri affeder,günahlari örter.

Iste Tevrat! Yüce Allah'la konustugu için "Kelimullah" sifatli Musa Peygamber'in kitabi:

-O,gönlü çok zengin olan bir mübarek zattir.Yoksul,kimsesiz ve düskünlerin sevgilisi ve koruyucusudur.Zenginlerin hasta kalplerini tedavi eden bir manevi tabibdir.Yaslilara hürmet eder.Cocuklara acir ve sefkatle davranir.O güzellerin en güzeli,temizlerin en temizidir.Sohbetinin lezzetine doyum olmaz.Yumusak bir ses tonu ve güler yüz-tatli dille anlatir. Gaflet dolu kahkahalar yerine pirlanta tebessümleri tercih eder.

O,hükmederken çok adildir.Haksiz bir is yaptigi görülmez. Sabri sasilacak kadar çoktur.Derdlere,belalara,sikintilara sabreder ve yine sükreder.Fakat,Allah ve Resulüne inanmayan din düsmanlari ile en amansiz sekilde cenk eden bir bahadirdir.Savas sonrasinda hürriyetini kaybeden esirlere kötülük yapmaz.Onlara hos davranir.

O,suratini asmayan yüzü güleç bir insandir.Öyle bir Peygamberdir ki,hiç bir kitap, kalem ve mektebe lüzum kalmadan bütün ilimler; bilgisi, gizli, açik her ilmi kucaklamis olan ilim sifatli Allahü teala tarafindan her tafsilati ile kendisine ögretilmistir.

"Eger onu halk etmeseydim, hiçbir seyi yaratmazdim.."

Bu da sesi güzel Peygamber Davut aleyhisselam' a inen Zebur:

-O'nun eli açiktir.Hiç kizmaz.Yüzü güzel,boyu güzel,huyu güzel,sözü güzeldir.Sözleri gönülleri rahatlatir; ruhlari huzura kavusturur.Nur yüzlü bu peygamber,kalbi hasta insanlarin hakiki tabibidir.O,ölüm anini,mezari,mahseri ve cehennemi düsünerek çok aglar,çok düsünür,az konusur,az uyur,az güler,gülüsü tebessüm seklindedir.

Bu övgüler de göge çekilen büyük Peygamber Isa aleyhisselam'i n kitabi Incil\'den:

-O,az yemek yer.Cimrilikten hoslanmaz.Kimseyi çekistirmez. Aceleci degildir.Hile yapmaz.Kötü söz konusmaz.Kendisi için intikam almaz.Tembel degildir.Aza kanaat edip,çogu ihsan eder.O'nun isleri ve tercihleri asiriliklardan uzak ve bunlarin ortasi üzeredir.Yerde ve gökte yasayanlarin medari iftiharidir.

O,günaha batmis olanlarin sefaatçisi,onsekizbin alemin rahmetidir.Cennette kiymetli kevser suyunu o dagitacaktir. Daima dogruluk üzere ve daima ihlaslidir.Dili her an Kur'an-i kerimi anar.O öyle üstün vasiflarla yaratilmistir ki,gözleri uyusa kalbi uyanik kalir.Insanlardan gelen eza ve cefaya katlanir da yine sefaati birakmaz.

Kiyamet vakti herkes,o ana baba gününün dehsetinden adeta akil ve suurunu kaybetmis halde "Allahim beni koru" diye inlerken O,"Ya Rabbi, ümmetimi koru" niyazinda bulunacaktir. Israfil'in "sur" ismi verilen borusu O'nun ümmeti sebebi ile çalacak; ölmüsler böylece yeniden dirilecektir.Kiyamet gününde herkes,O'nun sefaat etmesi için etegine yapisacaktir.

Ey Isa,Muhammed Mustafa'nin Peygamberligini tasdik ve O\'na iman et.Ben azimüssan Adem'i cennet ve cehennemi O'nun sevigsi ugruna yaratdim.Eger onu halk etmeseydim, hiçbir seyi yaratmazdim!



kainatta herseyin onun hatirina yaratildigi, canimiz-

ruhumuz-herseyimiz- en sevdigimiz, ugrunda canimiz

feda olan,efendimizin;(herseyin o gün sebebi ile

yaratildigi), mübarek dogum günlerinin yaklasmasi

vesilesi ile...


"Bunlari sevenleri cennete, sevmeyenleri cehenneme koyacagim."


Nasil sevmiyeyim ki,bedenimde canimsin,Hürmetine var oldum,sebebi hayatimsin.Damarimda kanimsin, bana benden yakinsin,Sen âsiklara mâ’sûk ve hep canlara cânân.

Her derde devâ sensin,her rûha sifâ sensin,Göze sürme,basa tâç,kalblere cilâ sensin.Habîbullahsin,fevk-i mele-i a’lâ sensin,Baska kapi çalamaz,seni biraz taniyan.

Vahiy melegi Cebrail aleyhisselam,anlatiyor:

-Allahü teâlâ beni yaratti.Onsekizbin yil arz altinda kaldim...

-Ey Cebrail seni kim yaratti?

-Sen yarattin ya Rabbi.Her sey senin ve sen her seyi yaratansin...Bense,güçsüz ve ihtiyaç sahibi bir mahlukum.

Konusmadan sonra bir onsekizbin yil daha geçti...Yüce Allah yine sordu:

-Seni kim yaratti?

-Ya Rabbi,beni yaratan; öldürmeye ve diriltmeye kudreti olan Sensin.Bense kuvveti hiç bir seye yetmez biçareyim.

Üçüncü onsekizbin yil da geçti...

-Ey Cebrail,ben kimim, sen kimsin?...

-Allahim sen her seyin yaraticisi ve sahibi; bense bir kulcagizim.

Bu cevabimin pesinden bir merakimi dile getirdim:

-Ya Rabbi benden üstün bir varlik halkettin mi?

-Karsina bak, buyurdu...

Yüce emre uyarak gösterilen yere baktigimda bir nur gördüm. Ama nasil bir nur? Güzelligine hayran kaldim.Dört tarafinda da dört ayri nur?

-Allahim,gözlerimi alan bu harika aydinlik da ne?

-Seni,ne kadar melek varsa hepsini ve bütün her seyi askina yarattigim nur!...O,en aziz kulum ve Peygamberimdir.O,canli cansiz her seyin en üstünü ve en hayirlisi olan Muhammed Mustafa\dir "sallallahü aleyhi ve sellem".

Sordum:

-Ya çevresindeki nurlar?

-Sagindaki Ebu Bekr-i Siddik,solundaki Ömer ibni Hattab, önündeki Osman bin Affan,ardindaki Ali Ibni Ebi Talib'dir. "Radiyallahü teala aleyhim".

-Ya Rabbi; bu bes kisinin diger insanlardan üstün bir tarafi olmali!

-Bu besi kendime dost seçtim.Onlari seven beni sevmis, düsmanlik eden bana düsman olmus olur.Bunlari sevenleri cennete,sevmeyenleri cehenneme koyacagim...

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com