Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Eyvah bu ne Gaflettir...

Eyvah bu ne Gaflettir...

Bir gün İsa aleyhisselam çölde giderken birisini gördü. O kimse çölün ortasına oturmuş güneşin altında ibadet etmekte idi. Yanında bulunan kocaman bir ağacın gölgesine varır varmaz bu zata selam verdi ve:
- Ey Allah'ın abid kulu! Bu çölde ne diye güneşin karşısında ibadet edersin, şu ağacın gölgesinde ibadet etsen olmaz mı? Diye sordu. O kimse:
- Ey Allah'ın Nebisi! Yedi-sekiz yüz yıllık ömrüm içinde, buradan gölgeye gidinceye kadar geçen zaman zarfında tesbihlerim fevt olabilir (eksik kalabilir). Bundan korktuğum için burada ibadet ederim, diye cevap verdi. Bunun üzerine İsa aleyhisselam:
- Doğrudur. Senin için gerekli olan da budur. Fakat sana çok garip bir şey söyleyeceğim. Ahir zamanda bir ümmet gelecek ki, onların ömrü en fazla doksan yüz sene olacaktır. Fakat, onlar öyle emek içine girip bina yapacaklar ki, sanki bin sene yaşayacakmış gibi umut içerisinde olacaklardır, dedi. O kimse:
- Eyvah, bu ne gaflettir. Eğer ben onların yerinde olsaydım, bir secde ile ömrümü bitirirdim, diye karşılık verdi.
Ya Rabbi! Kavmime doğru yolu göster. Çünkü onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.” (Buhari, Müslim)

aman Allahım.biz yandık bidaha yandık..


--------------------------------------------------------------------------------------------------
“..zaman bizi haklı çıkartacak..ama keske keske cıkartmasa.."

Allah razi olsun
Mevla az ömre çok ibadet nasip etsin ne tüm gübahlarımızı mağfiret buyursun



اللهم بارك لنا رجب و شعبان و بلغنا رمضان

Amin Ecyad kardeşim. Allah (cc) sizden razı olsun mehmet-galata kardeşim. ellerinize sağlık

"Ya Rabbi! Beni sevenlere, hayırlı mal ver. Bana düşmanlık edenlere, çok mal ve çok evlat ver!" -Hadis-i şerif

Allah'ım burda bahsedilen biziz!Yanık ki ne yandık.Gerçekten öyle dünya telaşına düşüp hiç ölmeyecekmiş gibi yşıyoruz ama her an ölecekmiş gibi ahiretimiz için hazırlık yapmıyoruz..O zattaki ne kadar ince bir düşünceymişki şurdan şuraya kalkıp gidene kadar tesbihim eksik kalır diye düşünmüş.Bize ise namaz kılmak bile zor geliyor bazen bahanelerimiz çok oluyor.MEvlam HAkkıyla ibadet edebilmemizi cümlemize nasib eylesin inş.

**Sevgi Gül gibidir,Yusuf'a Benzer,Onu Koklamaya Bir Yakup İster,Sevgiyi Allah Korur,Kula Yetmez,Gönülde Oldumu Söze Gerekmez..!!!!******

Bence bu kadar karamsar olmayın. Elbet de Rabbimizin Azabınıda unutmayacagız ama Rabbimizin rahmetinden de Umut kesmeyecegiz. Zira bizde öyle geceler varki Yüzyıllara bedel. Bizim ömrümüz kısa ama Rabbimin rahmetide büyük.
Madem öyle biliyoruz Dünya işlerine meyil verdigimizi teşhisi koymuşuz demektir. Bundan sonra da tedaviye geçeriz inşaallah. Yoksa bu derdimizi bilipte hala derdimizin çaresini aramazsak , Dünyaya meyil verirsek sonumuz işte o zaman harap.

Selametle
------------------------------------------------------------
"Ey gönül gidenden ümidini kes
Kaçan bir hayale benziyor herkes
Sanki kulagıma gaipten bir ses
Buluşmalar kaldı mahşere diyor.."

Eyvah, bu ne gaflettir. Eğer ben onların yerinde olsaydım, bir secde ile ömrümü bitirirdim, diye karşılık verdi.
Ya Rabbi! Kavmime doğru yolu göster. Çünkü onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.” (Buhari, Müslim)

********

Evet gaflet içindeyiz gerçekten. Allah ım bize doğru yolu göster doğru yolda ise daim kıl. Kardeşlerim ömrümüz kısa gerçekten ancak öyle gecelerimiz var ki o gecelerde yapılacak ibadetler bir ömre bedel.. Bize bahşedilen bu geceleri layıkıyle geçirmemizi Mevlam nasip eder inşllallah. Rabbim içlerimizdeki dünya sevgisini alsın bizlerden. Teşekkrüler kardeşim. Allah razı olsun.

selametle
güvercin


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com