Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Gorusleriniz...Insanliga Hizmet

Es Selamu Aleykum Kardeslerim uzun zamandir sitede yazma firsati bulamadim, ama takip etmeye calisiyordum. Cenabi Hak devamini nasib eder insallah.

Sizinde fikirlerinizi almak icin bir soru yoneltmek istiyorum. Acaba devrimizde insanliga hizmetin boyutu degistimi eger degisti ise nasil, degismedi ise nasil?

Yani insanliga en guzel hizmet su an nasil yapilmali veya yapilliyor.
Cenab i hak Din-i Islama cokca hizmet ettirsin.Buyurun:

Efendi Hazretlerinin deyimiyle, Ümmeti Muhammedin evlatlarının selin önündeki kütük gibi cehenneme aktığı bir dönemde az çok demeden okutarak dinini öğreterek diye düşünüyorum Rabbim son nefes dahil cümlemizi bu gayeden bu düsturdan ayırmasın

Amin inşallah hepimiz bu hayırlı yolda elimizden geleni yaparız. öğretmenin yanında önce dinimizi kendimiz yaşamalıyız ve çevremizdeki insanlara islamı hem öğreterek hemde yaşayarak göstermeliyiz. çünkü toplumumuzda o kadar çok kişi var ki islamı yanlış değerlendiren. nedeni ise yine onlara islamı yanlış tarif edenler. bunların başında da üniversiteler geliyor. biz dinimizi ne kadar güzel yaşarsak onlarda islamın güzelliklerini o kadar iyi kavrayabilirler ve hak dinin islam olduğu hakikatini görürler. allah bizleri onun yolunda çalışan kullarından olmayı nasib eylesin.

Kur'an ve Hadisin,kemaliyle hakim olmadığı şu zaman ve zeminde;insanlığa hizmet müstakil hükmüne geçer.
Tıbbı okuyan bir müslüman,Kur'an ve Hadisin hakimiyetine direk yada dolayısı ile hizmet eden toplum fertlerini tedavi etmekle; bu hakimiyetin devamına katkı yapacağını niyet ederek bu ilmi okur.Doktorluk vazifesinde ise;aynı niyeti esas yaparak hem kendinde hem de kainatta tecelli eden Şafi ismine ayine olmak için iş görür.Asl olan budur.Maddi kazanç ise; ikinci veya üçüncü plandadır.Hizmeti o zaman müstakil değil külli bir hizmet olur.Bir nevi ibadet olur.Bu misal;(tıb-doktor) bütün hizmet şekillerine tatbik edilsin....
Maalesef,günümüzde okutulan ilimler besmele ile başlamadığı ve hamd ile bitmediği için,ilim okutulan mekanlar şekil cihetiyle olsun muhtevasıyla olsun Kur'an ve Hadise taban tabana zıt olduğu için;insanlığa hizmet edecek ehli hizmet, külli bir hizmeti şu an için yapamıyorlar.Dolayısı ile hizmetler müstakil kalıyor.Bu durumda bir müslüman, samimiyeti,takvası ve dine olan salabeti nisbetinde ecrini alır inşaallah!
____________________________________________________

Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Alikemalsipahi kardesim sen bu sordugun sorunun cevabini en iyi sekilde bildigine inaniyorum ve bizzat da kendin icinde olduguuna da inaniyorum
yani bu da tabii ki kuran hizmetini dunyaya yaamaktir. vsslm


Ihya Genel

MollaCami.Com