Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


H.Z MUHAMMED S.A.V EFENDiMiZiN HAYATiNDAN KESiTLER....

PEYGAMBERiMZ H.Z MUHAMMED S.A.V EFENDiMiZ MANEVi TORUNU H.Z ÜSAMENiN YÜZÜNDEKi KiRi TEMiZLERKEN BiR YANDANDA ONU SEViP": EGER ÜSAMECiGiM KiZ OLSAYDi,ONU GÜZEL GÜZEL GiYDiRiR,TAKiLARLA,KÜPELERLEDE SÜSLERDiM" DER.

ARKADAsLARiNiN ANLATiMiYLA MEDiNELi KiZ ÇOCUKLARiNDAN BiRiSi ELiNi TUTTUGUNDA,ONUNLA KiZ ELiNi BiRAKiNCAYA KADAR DOLAsiR,ONU GEZDiRiRDi.

KiZLARi EVLENDiKTEN SONRA HER KARsiLAsTiKLARiNDA ONUN TARAFiNDAN ALiNLARi ÖPÜLÜR,AGLADiKLARi ZAMAN,ONUN ELLERiYLE GÖZYAsLARi SiLiNiRDi....

VE ONLARDA BÜTÜN DERTLERiNi PEYGAMBER BABALARiNA RAHATÇA ANLATiRKARDi....

TORUNU KUCAGiNDAYKEN ALTiNA KAÇiRDiGiNDA,HEMEN ALMAK iSTEYEN ANNESiNE iZiN VERMEZ.ÇOCUK RAHAYSiZ OLMASiN DiYE sÖYLE DERDi:NASiL OLSA KiRLENDi,BiRAK OGLUM TAMAMLASiN."

BiR ARKADAsi KUCAGiNDA ÇOCUGUYLA EFENDiMiZ S.A.V EFENDiMiZiN YANiNA GELiR.SiK SiK ÇOCUGUNA SARiLMAKTA ,ONU ÖPÜP KOKLAMAKTADiR.EFENDiMiZ S.A.V,BU GÖRÜNTÜ KARsiSiNDA GÜLÜMSEYEREK SORAR:
-ONA ÇOK sEFKAT DUYUYORSUN DEGiLMi?
ARKADAsi:EVET " DEYiNCEDE:
isTE SEN ONA NASiL sEFKAT DUYUYORSAN,ALLAHDA SENiN BU sEFKATiNDEN DAHA ÇOK SANA sEFKAT DUYAR" DiYE BUYURUR.....


RABBiM DÜNYADA SÜNNETiNDEN,AHiRETTE sEFAATiNDEN AYiRMASiN....AMiN.....

cnenabi hak dünya ve ahirette hiçbir kimseyi evlat ve çocuk sevgisinden mahrum etmesin........

SABAHiN ERKENiNDE KAiNATiN EFENDiSiNiN SEVGiSi iLE GÜNÜNE BAsLiYAN KARDEsiMiZi TEBRiK EDER BiZE GÜZEL HATiRLATMALARiNDAN DOLAYi TEsEKKÜRLER EDEiYORUZ..

ALLAH razi ve memnun olsun berrin ablacigim.hz.Mevlamiz Resulumüz(s.a.v.) gibi bizlerede çocuklara karsi sefkatli ve sevgi dolu olabilmeyi nasib eylesin.
Ama kiz çocuklarinin halide baska oluyor deGilmi?Nasilda sevdiriyorlar kendilerini.
Kaynagani simdi hatirlayamadim ama herkesin bildigi bir hadis-i seriftir.Peygamberimiz (s.a.v.) efendimiz bir hadisi seriflerinde: Erkek çocuklarinizi sevin buyurmuslar.Eshabi kiram efendilerimizde Neden özellikle erkek çocuklari buyurdunuz.Kizlari sevmeyelimmi diye sual edince, Resul'ü Zisan efendimiz ; kiz çocuklari zaten kendilerini sevdirirler buyurmuslardir.

ALLAH RAZi OLSUN KARDEsiM ELiNE SAGLiK


Serbest Kürsü

MollaCami.Com