Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


hanim kardeslerim

degerli hanim kardeslerim. elimde bulunan ve siz kardeslerimize ait olan bir mektup var.. sizi onunla basbasa bırakiyorum..
Basörtülü Hanimefendi Kardeslerime Açik Mektup

Bismill

Bu kisilere sormak gerekir; örtünme emrini (h

3- Hadis: "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çiplak bir takim kadinlar olacak, bunlarin baslarinin üstü deve hörgücü gibi bulunacaktir. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

4- Hadis: Birgün Peygamberimiz bir arkadasina Misir`da dokunmus bir keten kumas vermis, yarisindan kendine gömlek diktirmesini, diGer yarisindan ise haniminin giysi yapmasini istemistir. Ancak daha sonra söyle buyurmustur: "Hanimina git söyle altina bir gömlek diksin. Çünkü vücut seklinin ortaya çikmasindan korkarim." (El Kurtub

4- Pantolon:
Bazi basörtülü hanim kardeslerimiz dis giysi olarak beline kadar bir üst elbise veya ceket giydiGi halde belden asaGisi açikta kalacak sekilde altina pantolon, hatta bazen dar pantolon ve hatta ne kadar acidir ki bazen de bulucin giyiyorlar. Bu da vücut hatlarini belli ediyor ve dikkat çekiyor. Üstelik basörtülü bir hanimin böyle giyinmesi daha çok dikkat çekiyor ve islam`la alakasi olmayan insanlarin bile "suna bak bir de basörtüsü takiyor!" demesine neden oluyor. Onlarin öyle demesi bir yana bu tür giyinisler örtünme emrinin genel amaçlari ile çeliski halinde. Bir de bu tür bir giyinis yukaridaki 7. hadiste geçen Peygamber Efendimizin siddetli yasaGinin sinirlarini zorluyor. Lütfen bu tür olumsuzluklara sebep ve bir erkek giysisi olan pantolonu sokakta giymeyiniz.

5- Kisa kollu elbise:
Hayret edilecek bir sekilde son zamanlarda bu tür giyinislere de rastliyoruz. Özellikle bazi genç hanim kardeslerimiz de üstlerine delikli, dantelli veya saydam bir üst giyisisi aliyor ve kisa kollu giyisisi bunun altindan görülüyor. Oysa örtünme emrinin gerçeklesmesi için kollarin kapali olmasi gerekiyor. Yukaridaki 2. hadiste Peygamberimiz, hanimlarin yabanci erkeklere karsi yalnizca yüz ve ellerinin açik kalacabileceGini söylüyor. Lütfen bu noktaya dikkat edin ve bu tür yanlislara düsmekten kaçinin.

6- Yirtmaçli etek:
Anlasilmasi çok güç ama bazi kardeslerimiz de dis elbise olarak altlarina yirtmaçli etek giyiyorlar. Gene anlasilmasi çok güçtür ki bu yirtmaç bazen diz kapaklarina kadar bile çikabiliyor.
Kardeslerim! Böyle örtünme olur mu? Yanlis yapiyorsunuz! Yoksa son zamanlardaki tesettür tartismalari, televizyon ve tesettür defileleri vs. bizlere temel bazi seyleri, bazi deGerleri unutturdu mu? Kardeslerim bu tarzda bir giyinmeyle ayete de hadise de, örtünme emrinin amaçlarina da muhalefet ediyorsunuz. Tesettürlü bir haniminefendinin böyle bir giyinis tarzi olamaz. Lütfen bu hataya düsmeyiniz.

7- Manto ve pardesü türlerinden: 1-içini gösteren, 2-Çok asiri süslü, 3-Çok dikkat çekici renkli (mesela kirmizi), 4-Dar, 5-Uzun yirtmaçli, 6-Parlak deri, 7-Bele doGru daralan (Rus modeli):
Bu tür pardesü ve mantolar da dikkatleri üzerinize çekmenize veya bazen vücut hatlarinizin belli olmasina sebep oluyor. Oysa örtünme emrinin amaçlari arasinda bunlari önlemek var. Lütfen pardesü ve mantonuzun böyle olmamasina özen gösterin.

B- BAsÖRTÜSÜ YANLisLARi:
1- içini gösteren ince türde bas örtüsü:
Yine arkadan isik vurunca ve hatta bazen vurmadan bile içini gösteren basörtüler takiliyor. Bu durum da yukarida 5. maddede Hz. Aise`nin söylediGi gibi dinin bu emrine açik bir muhalefet oluyor. Lütfen sokakta takacaGiniz basörtünüzü seçerken ve takarken içini göstermeyecek kalinlik ve kalitede olmasina dikkat edin.

2- Boynu örtmeyen bas örtüsü:
Bu yanlis uygulamaya da oldukça çok rastlaniyor. Yalnizca çene altinda veya ensede bir düGüm atilinca boyun açik kaliyor ve yukaridaki 1. ayette geçen "Basörtülerini yakalarinin üzerine koysunlar" emri gerçeklesmiyor. Lütfen basörtünüzün ucunu boynunuzu da kapatacak sekilde yakanizin üzerine sarkitin.

3- Saçi tam örtmeyen, saçtan arkaya kayan ve saçin önünü disari çikaran bas örtüsü:
Bu yanlisa bir üst 2. maddedeki gibi basini baGlayan kardeslerimiz düsüyor ve örtünme emri tam olarak gerçeklesmiyor. Lütfen basörtünüzü güzel ve saGlam baGlayarak veya altina tülbent takarak kaymamasini ve saçinizin hiçbir tarafinin görünmemesini saGlayiniz.

4- Asiri süslü, dikkat çekici renkte (mesela kirmizi) ve yaldizli basörtüsü:
Bu tür basörtüsü de dikkatleri ve bakislari üzerinize çekiyor. Oysa ki bu sonuç örtünme emrinin hedeflerinden deGil. Lütfen sade veya asiri süslü olmayan basörtülerini tercih edin.

5- Pardesü veya elbisenin içinde birakilmak ve boyun veya ense üzerinde düGümlenmek suretiyle siktirilan, böylece basin veya saçin seklini ortaya çikaran basörtüsü:
Yukarida saydiklarim kadar tehlikeli olmasa da bu uygulama özellikle genç hanim kardeslerimiz arasinda oldukça yaygin. Hele bazi kardeslerimiz basörtülerini böyle baGlamakla birlikte bir de saçlarini topuz yapiyor veya yukariya doGru topluyorlar. Bu durumda baslari 3. hadiste geçen tabirle "deve hörgücü"ne benziyor. Takdir edersiniz ki bu da çok dikkat çekici oluyor ve örtünmenin amacini bir ölçüde tehlikeye düsürüyor. Bu kardesinizi dinlerseniz lütfen böyle yapmayin ve ayette geçtiGi gibi basörtünüzü yakanizin üzerine koyarak sarkitin derim.


C-AKSESUAR VE AYRiNTi YANLisLARi:
Bunlari söyle siralayabiliriz:
Bazi genç hanim kardeslerimin kullandiklari;
-Özellikle nakisli esarp alti alin süsleri,
-Dis elbisenin üzerine giyilen çok süslü ve dikkat çekici delikli, dantelli, saydam veya çok parlak deriden ceketler,
-Cafcafli ve parlak çantalar,
-Asiri süslü, dikkat çekici, uzun topuklu veya çok yüksek tabanli ayakkabilar,
-Tibb

Bu güzelliGi ve nuru siz göremeseniz de biz görüyoruz; siz bilemeseniz de biz biliyoruz. Hatta öyle ki bu nurunuz bazi karanlik odaklari ve yarasalari da rahatsiz ediyor... Bu güzelliGiniz, bu nurunuz yikilmak, yok edilmek isteniyor...

Kardeslerim, tabii ki temiz, uyumlu ve size yakisani giyeceksiniz, tabii ki paspal olmayacaksiniz. Temizlik ve düzen zaten bizim dinimizin emirleri arasinda. Ama bir müslümanin çoGu isinde olmasi gerektiGi gibi orta yolu kaybetmeyeceGiz. BahsettiGim türlerde yanlis giyinerek dikkat çekme sinirina geçmeyeceGiz.
Ve genç kardeslerim sunu da bilin ki eGer evleneceGiniz erkek, sizi sadece görünüsünüzden ve güzelliGinizden dolayi beGenecekse bu durumun ileride sizin için bir felaket olma ihtimali vardir. Çünkü güzellik birgün gidebilir veya birgün sizden daha güzel bir insan çikabilir; eGer o kisi sirf güzelliGinize bakip da sizi tercih etmisse böyle bir durumda sizden uzaklasmasi ihtimali de yüksektir. Buna karsilik beGenilmenizi ve tercih edilmenizi saGlayan sizin temizliGiniz, sadeliGiniz, iç güzelliGiniz, hay

mevlam raz1 olsun .gercekten bu hususlara dikkat etmemiz laz1m.yaz1n için sagol.

ALLAH RAZi OLSUN.YAZi ÇOK iYi OLDU BENDE DAHiL OLMAK ÜZERE KARDEsLERiM LÜTFEN DAHA DiKKAT EDELiM

Belkide hepimizin bildiGi ama dikkat etmekte özen gösteremediGimiz bu konuyu gündeme getirdiGiniz için saGolun.Kendimize gelmemizde umarim faydali olur.

ALLAHiM!..BU KARDEsiMiZE iLiM YOLUNU NASiP ET VE iLMiNi ZiYADELEsTiR YA RABBiM......SAGOL ALLAH RAZi OLSUN....

oncelikle bizleri kendi namusunuz gibi gormeniz islama deger verip bizi uyardiginiz icin Melam razi olsun yazdiklariniza katilmamak mumkundegil o kadar bilincsiz kapanan kardeslerim var ki Rabbim onalara ne icin kapandiklarini anlama e gercek hayata naks etmek nasip etsin insallah bu arada kendim icin de buyuk bir uyari e hatirlatma oldu insallah yapmis oldugunuz emr-i maruf nehyanil munker icin ecrini iki cihanda da alirsiniz abicigim

Orjinal olarak yazan mervecik

oncelikle bizleri kendi namusunuz gibi gormeniz islama deger verip bizi uyardiginiz icin Mevlam razi olsun yazdiklariniza katilmamak mumkundegil o kadar bilincsiz kapanan kardeslerim var ki Rabbim onalara ne icin kapandiklarini anlama e gercek hayata naks etmek nasip etsin insallah bu arada kendim icin de buyuk bir uyari e hatirlatma oldu insallah yapmis oldugunuz emr-i maruf nehyianil munker icin ecrini iki cihanda da alirsiniz abicigim


ALLAH razi olsun.hz.ALLAH ilminizi arttirsin..


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com