Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Îmânlarini çaldirmamak için,çok uyanik olmalidir!

Îmânlarini çaldirmamak için,çok uyanik olmalidir!


Müslimânlar,birbirine hurmet eder,yardima kosar.Din yolunda ve dünyâ islerinde sikintida görünce kurtarirlar.Ramezân-i serîfe,oruc tutanlara,câmi’lere,ezâna,nemâz kilanlara, Allah yolunda yürüyenlere sevgi ve saygi gösterir.Kur’ân-i kerîm okunurken, sessizce ve saygi ile dinlerler.Kur’ân-i kerîmi her kitâbin üstünde bulundurup,üstüne birsey koymazlar. Calgi ve içki âlemlerinde,oyun arasinda,eglence yerlerinde okumazlar.

Uygunsuz okunurken,susduramazlar ise,dinlemeyip uzaklasirlar.Kur’ân-i kerîmi veyâ yapraklarini veyâ satirlarini veyâ kelimelerini ve bütün muhterem ve mubârek ismleri ve yazilari,hakîr ve asagi yerlerde görünce, kalbleri sizlayip hemen kaldirirlar.Kul ve hayvan haklarini gözetirler.Kâfirlerin,turistlerin de mallarina,canlarina ve irzlarina saldirmazlar.Vergilerini zemâninda öderler. Kanûnlara karsi gelmezler.Islâmin güzel ahlâki ile yasiyarak herkesin sevgi ve saygisini toplarlar.

Kâfirler ise,Kur’ân-i kerîmi ve mevlidi ve bütün mubârek ismleri ve yazilari,hurmetden, kiymetden düsürmege çalisir. Bunlari, Allahü teâlânin yasak etdigi yerlerde ve sekllerde okurlar ve okuturlar.Müslimânligin asagi gördügü,pis dedigi seyler arasina yazarlar.Paketlerde,eglence masalarinda,örtü olarak kullanilmalari ve horlanilmalari ve yerlerde sürüklenmeleri için,mecmû’alara,kâgid parçalarina ve gazetelere basarlar.Temsillerde,mizâhlarda,komedilerde, karikatürlerde,filmlerde,televizyonlarda ve radyolarda, müslimânlarla ve din büyükleri ile ve Allahü teâlânin emrleri ile alay ederler.

Bütün buralarda müslimân olarak pis,gülünç bir serseriyi gösterirler.Ya’nî,müslimânlari ve müslimânligi tahkîr ederek,onu sevimsiz ve nefrete sâyân olarak tanitirlar. Müslimân büyüklerine ve müslimânligin büyük tanidigi seylere çirkin ismler takarlar. Müslimânlar,bu gibi gösterileri ve sözleri ve yazilari ve gazeteleri görmege,dinlemege gitmemeli ve almamali ve okumamalidir.Îmânlarini çaldirmamak için, çok uyanik olmalidir.

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com