Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


İnsanları Nasıl İkaz Etmeli

İnsanları Nasıl İkaz Etmeli
----------------------------------------------------------
Peygamberimiz'in (Sallallâhü aleyhi ve sellem) iki mübarek torunu Hz. Hasan'la Hz.Hüseyin (r.a), abdestinde yanlışlık yapan bir adam gördüler. Onu ikaz etmek istiyorlardı, ikaz ederken üzmek ve utandırmak da istemiyorlardı.

Adama yaklaştılar ve şöyle dediler:
- Amca biz küçüğüz. Abdest almak istiyoruz. Biz abdest alalım, siz bize bakın ve nerede yanlış yaptığımızı bize söyleyin.

Adam "Hay hay" dedi ve onlar başladılar abdest almaya. Önce birisi, sonra da diğeri aldı. Dikkatle takip eden adam, onların ne kadar dikkatli ve itina ile abdest aldıklarını görünce, kendi abdestindeki yanlışlığı anlamış oldu ve:

- Evlatlarım, siz ikiniz de gayet güzel abdest alıyorsunuz. Bense abdestimi yanlış alıyormuşum. Siz bana da öğrettiniz, hem de güzel bir üslupla.

İşte müslümanlar bir kimseyi ikaz edecekleri zaman, mümkün mertebe böyle onu üzmeden ve mahcup etmeden yapmalıdırlar.

ne kadar güzel bir örnek bize,işte ehli beyt,işte hayat.
inşallah bizlerde onlara layık,kimsenin kalbini kırmayan, gücendirmeyen,ahlaklı,faziletli,tek kelimeyle ahlaki bir bütünlüğe sahip olan,erdemli insanlar oluruz.mevlam nasip etsin bizlere...
allah c.c razı olsun sizlerden ellerin dert görmesin kardeş...




Aşkta tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir; hiç birşeyde görülmez

CENAB-I ALLAH, sizlerden de razı olsun kardeşim.


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com