Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


KİŞİSEL GELİŞİM

Selamün aleyküm arkadaşlar. Kişisel gelişim ismindende anlaşılacağı gibi insanın kendisini kişisel olarak geliştirme yolunu gösterir. Biz yazılarımızda batılılar gibi uzakdoğu felsefesinden değilde kendi öz kaynağımız olan Kur'an-ı Kerim hadis-i şerifler ve büyüklerimizin sözlerinden istifade edeceğiz.
C.Allah Necm suresi 39. ayetinde buyuruyor ki "Doğrusu insana çalışmasından başka bir şey yoktur." Kıymetli arkadaşlarım bakınız C. Allah apaçık bir şekilde kendinizi geliştirmeniz için gayret edin çalışın bundan başka boşa geçen vakitlerin size bir faydası yoktur. Şimdi kendimizi karşımıza alalım ve düşünelim acaba ne kadar gayret ediyoruz kendimizi gelştirmek için. Şunuda aklımızdan çıkaralım kesinlikle kendimizi geliştirmek için belli bir eğitim düzeyimizin olması şart değil. Ve yaş hususuda asla bahane olarak kabul edilmez. Yine inşirah suresi 8. ayetinde C.Allah buyuruyor ki "boş kaldığınız zaman bile yorulun" bir hadisi kudsisinde de "ben zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm" kendinize bir bakın ve şu soruyu cesurca sorun içinizdeki benliğe "ben gerçekten ilmi öğrenmek istiyormuyum." Yüce R abbimiz hepimize aynı zekaları vermiş kullanan gayret edenin zekası açılıyor çalışmayıp yerinde sayanın da zayıflıyor.
Ticaretle uğraşıyorsak o yönden kendimizi geliştirelim eğitimle meşkul isek o yönden neyle uğraşıyorsak kendimizi sürekli geliştirelim ki kimse bizi küçük görmesin.
Her zaman her şeye hazırlıklı olalım çünkü ne zaman neyin olacağı belli olmaz .
Genç adam iş başvurusu için çiftlik sahibine müracaat eder. Çiftlik sahibi sorar "nasıl bir özelliğin var ?" "efendim rüzgar esse dahi uyurum." Adam bu söze bir anlam veremez ama yinede genci işe alır. bir gece kuvvetli bir fırtınayla uyanır. Hanımını uyandırır çifliği kontrol ederler. tarım makinaları hangara yerleştirilmiş ve kapı kilitlenmiştir. traktör garaja çekilmiş, hayvanların bulunduğu ahırın kapısı sağlam bir şekilde kilitlenmiş ortalıkta fırtınanın dağıtacağı malzemeler toparlanmıştır. İlerde gencin küçük kulübesinde huzurlu bir şekilde yattığını gören çiftlik sahibinin o günkü söz aklına gelmiş. "rüzgar esse dahi uyuyabilirim" genç adam işini öyle iyi yapıyormuşku günün her hangi bir vaktinde fırtına eserse her şeyimizi kaybedebiliriz diye ona göre hazırlığını yapıyor ve huzur içinde yatıyormuş.
peki siz "RÜZGAR ESSE DAHİ UYUYABİLİRMİSİNİZ ?"
Selam ve Dua ile


Serbest Kürsü

MollaCami.Com