Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Kiyamet gunu sorulacak sorular

Kiyamet günü sorulacak sorular

insanlar, kiyamet gününde, dünyada yaptiklari her isten hesaba çekilirler. Burada sayilan bes sey, hesap esnasinda sorulacak olanlarin en önemlileridir. Yoksa, sadece bunlardan sorumlu tutulup baska seylerden sorumlu olmayacaklari düsünülemez. Fakat sayilanlar disinda kalan hususlar, bunlarin detaylari, subeleri kabul edilebilir. insanin hayati kendisine Allah'in bir emanetidir; bu emanete hiyanet etmemesi gerekir. Bir insan, hayatini Allah'in emirleri ve yasaklari doGrultusunda geçirirse, emanete hiyanet etmemis olur.
islami anlayisa göre ilim, insana doGruyu ve yanlisi gösterir. Bilen kimse, öncelikle bilgisini hareketlerine hakim kilar ve ona göre davranislar ortaya koyar. Böylece baskalarina örnek olusunun yaninda, insanlari bilgilendirme sorumluluGunu da tasir. Herkes, kiyamet gününde, Allah huzurunda, bildiGi kadariyla vazifesini yapip yapmadiGindan, ilmini hayatina uygulayip uygulamadiGindan hesaba çekilecektir.
islam dini, insanin mal kazanmasi ve zengin olmasini tesvik eder. Çalisip çabalamayi, elinin emeGiyle geçinmeyi ve baskasina muhtaç duruma düsmemeyi tavsiye eder. Bütün bu konularda koyduGu tek prensip, mali ve mülkü helal yollardan kazanmak, haram yollara sapmamak ve malin hakkini vermektir. Fakat sadece mesru yollardan kazanmakla is bitmemekte, kazancin nereye ve nasil sarf edildiGinin de bilinci içinde olunmasi gerekmektedir. Bunlar yerine getirildiGi takdirde, kisinin Allah huzurunda hesap verebilmek için üzerine düsen asgar


Serbest Kürsü

MollaCami.Com