Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Su ısıtıcıları yada kahve makinelerinde süt ısıttınız mı? (adıgüzel)

Su ısıtıcıları yada kahve makinelerinde süt ısıttığımız zaman süt ısınmıyor ve sigortalar atıyor bunun sebebi nedir?


Bir su ısıtıcısında ya da kahve makinasını çalıştırdığımızda makinadaki metal direnç üzerinden geçen akım direnci ısıtır. Makinadaki su dirençle temas halinde olduğundan dirençteki ısının büyük bir kısmı suya geçer. Su ısınırken direnci soğutur. Ancak süt sudan daha kötü bir ısı iletkenidir (inek sütünün yüzde 88’i su, 3.5’i yağ, 8.5’i de katı parçacıklardır). Bu yüzden bir su ısıtıcısında ısıtılan süt su kadar kolay ısınmaz, makinadaki direnci soğutamaz ve direnç çalışması beklenen sıcaklığın üzerine çıkar. Aslında bu durumda sigortanızın atması beklenmedik bir durum. Beklenen çoğu ısıtıcının içinde su yokken çalıştırıldığında yaptığı gibi sadece aşırı ısınmasıdır. Öyle anlaşılıyor ki ısıtıcınızın direnç sıcaklığı fazla yükseldiği zaman fazla akım çekmesine ve sigortayı attırmasına sebep olan bir yapısı var.


ADIGÜZEL

çok ilginç araştırmalarınızın devamını beklitoeum

evet denemistim. hatirladigim kadari ile kivilcim cikmisti ve elimde tuttugum isitici o korku ile yere birakmis ve sütte yere dökülmüstü.

tabiki sigortalarin atip ortaligin kararmasi ise cabasi idi..

Hic dusunmemistim daha neler ogrenecegiz bakalim ALLAH razi olsun kardesim cok ilginc ve ogretici baska var mi boyle entresan seyler ??


Serbest Kürsü

MollaCami.Com