Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Yusuf aleyhisselâmin duasi

Yusuf aleyhisselâmin duasi

Ebu Ishak Sa'leb-i, Bekara sûresi iki yüz seksen altinci "Ey Rabbimiz, bizden öncekilere yükledigin musibetler gibi bize agir yük yükleme" mealindeki ayetin tefsirinde diyor ki;

Eyyub aleyhisselâma, bu uzun bela içerisinde, sana en zor ne geldi? diye sorduklarinda: "Düsmanlarin serzenisi (basa kakmasi) herseyden daha zordur" buyurdu.


Bu konuda baska tefsirlerde yaziyor:

Yusuf aleyhisselâmi kardesleri kuyuya attiklari zaman, kuyunun dibinde tas vardi. Mübarek dizi o tasa geldi. O kadar cani yandi ki, kardeslerinin cefasindan ve babasinin ayriligindan daha zor oldu. Bütün gece, onun agrisindan inledi. Seher vakti olunca, Allahü te'âlâ acisini durdurdu. Cebrail aleyhisselâm gelip; "Ey Yusuf ! Rabbin sana selam gönderiyor ve "Bu derin kuyunun dibinde, bu elem ve aci ile nasilsin?" diye soruyor dedi. Bundan sonra Cebrail aleyhisselâm: "Ey Yusuf ! Dua et, ne arzu ediyorsan dile, Rabbin sana verecek" dedi.

Ey Cebrail, benim icin sen dua et dedi. Cebrail aleyhisselâm onun için dua etti ve o da amin dedi. Sonra ey Cebrail, ben dua edeyim sen amin söyle dedi. Ellerini kaldirip, dua etti. Ve Cebrail aleyhisselâm amin dedi.

"Ya Rabbi, bu seher vaktinde bana sifa gönderdigin gibi, dünyanin sonuna kadar, bütün hastalara, seher vaktinde sifa gönder" dedi.

Allahü te'âlâ, duasini kabul buyurdu. Bunun için bir hasta ne kadar hasta olsa da, seher vaktinde rahatlar. Bu Yusuf aleyhisselâmin duasi bereketi iledir.


Kaynak: Islam alimleri ansiklobedisi c.5 ,

Ruhuna-El Fatiha


Serbest Kürsü

MollaCami.Com