Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


=_= Çınar Agacı =_=

Çınar Agacı

Çınar ağacı üzerine yuva yapan kumrularla sohpet ederken:
-Ben Fatih `i ve onun mübarek askerlerini görmüşüm belkide bu yüzden zorluk çekiyorum.
Çınar ağacına zor gelen şey birkaç asırdır kucakladığı köşkün yıkılıp yerine içkili gazino yapılmasıydı.Bir zamanlar ince olan dalları İstanbul´un yedi tepesini aşarak semaya yükselen mehter nameleriyle serpilip burçlara tırmanan yiğitlerin pazuları gibi sertleşmişti.Geceleri o marşları mırıldanıyor öğlene doğru gazinonun pop müziğiylr serseme dönüyordu.Bu yüzden ezan seslerini duyamamak onu iyice çökertmişti.Yanıbaşındaki foseptik çukurunda yıkanan içki bardaklarının iğreenç suyu yaralı kökünü kavuruyordu.Köşkün sahibinin dibinde abdest alışını hüzünle hatırlardı.Bu suların "okunmuş" olduğu için köküne kuvvet verdiğine inanır ezanı dört gözle beklerdi.
Çınar ağacına hatıralar yetmedi.kumrularında terk etmesinden sonra kıbleye dönerek devrildi.
Gazeteler bu haberi verirken:
Dün gece yıkılan tarihi çınar meşhur gazinoyu yerle bir etti.Bilindği gibi bu ağaç Fatih zamanından kalmaydı.

Cüneyd Suavi

Bir çınar... O bile düştüğümüz bu vahim durumu ortadan kaldırmak için kendini feda edivermiş. Bizim de içimiz çınar gibi yanıyor. Ama için yanmasıyla olmuyor işte. Birşeyler yapmak lazım ama ne? :( Allah ım yardımcımız olsun insanlara hıdayet; hıdayette olanlara ise hıdayette daim olmayı nasip etsin inşallah. Teşekkürler kardeşim...

selametle
güvercin

canlı cansız tüm mahlukat kadar,insanlar da bu kadar hisli olabilseler keşke...İçim burkuldu okurken emeğine sağlık


Aşk da tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir,hiçbirşeyde görülmez..

İnanmıyorum ya işte zamanın türkleri(kasdettiğim insanları anladınız tabi)böyle vicdansız olabiliyorlar anlasalardı değerini şaşardım zaten.Gazinoları fayda verir onlara:@milliyetçi değerlerini kaybetmişler de ortalıkta moderniz diye dolaşıyorlar.Ah bir bilseler içimizdeki yangını çınar gibi..Dile getiremiyoruz işte..Mevlam hakkını vererek Osmanlı torunuyum demeyi cümlemize nasib etsin..
**Sevgi Gül gibidir,Yusuf'a Benzer,Onu Koklamaya Bir Yakup İster,Sevgiyi Allah Korur,Kula Yetmez,Gönülde Oldumu Söze Gerekmez..!!!!******


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com