Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Namaz kilmanin bereketi

Namaz kilmanin bereketi


Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

(Içki içmek büyük günahtir,içki içen namaz kilmamali) deniyor.Bu yanlistir.Namaz ayri içki ayridir.Cok büyük günahlar islense de,namazi asla ihmal etmemelidir. Âlimlerimiz,(Namazin bereketiyle,diger günahlarin birakilmasi kolay olur) buyuruyorlar.

Salih bir zatin pazarcilik yapan komsusu,isten eve gelince çilingir sofrasini kurarak her gece gürültü yapar.Salih zat,komsusunun gürültüsünden rahatsiz oldugu için,baska bir eve tasinir,bir kaç gün sonra da bu komsunun vefat etmesi üzerine tekrar eski evine tasinir.

Bir gün kapi çalinir,kapiyi açip bakar ki boyu,gökyüzüne kadar uzanan bir adam.Ne istedigini sorunca,adam der ki:

— Kazmayi al benimle gel!
— Sen kimsin,beni nereye götüreceksin,bana ne yapacaksin?
— Sus,kazmayi al benimle gel!

Kazmayi alir beraber giderler,mezarliga gelirler.Bir mezari göstererek,burayi kaz der.Mübarek zat gösterilen mezari kazar,dur der,bir tugla çikarmasini söyler ve bir tugla çikartir,tuglayi çikardigin delikten mezarin içine bak der, bakar ki,komsusu Cennette ve üstelik tahtta oturuyor,tahti da var.

Mübarek zat sasirir,bu benim vefat eden komsum der.Bu nasil olur? Peki,ben nerede hata yaptim? der.

O zat da der ki:

— Vefat eden komsun her günahi islerdi; fakat namazini hiç birakmazdi ve namazin arkasindan da söyle dua ederdi:

Ya Rabbi biliyorum günahim çok; fakat Peygamber efendimizi, Ehl-i beytini,aralarindaki savaslar ne sebeple olursa olsun,Eshab-i Kirami ve onlarin yolunda olanlari seviyorum, onlarin hatirina günahlarimi affet,bana Cennetini ihsan et diye dua ederdi.Namazlarini ve bu duayi hiç birakmazdi.Bu hasleti onun kurtulmasina sebep oldu.

Ibadetlerin hepsini kendinde toplayan ve insani Allahü teâlâya en çok yaklastiran sey namazdir.Namaz kilmak, huzur-u ilahiye çikmak demektir.Namazda,Allahü teâlânin huzurunda oldugumuzu bilerek okumaliyiz.Namazi,ne oldugunu bilerek kilmaliyiz!

Turkiye Gazetesi

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com