Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


BÜTÜN GÜNAHLARIN BASI

SADREDDÎN-I KONEVÎ HAZRETLERI "Rahmetullahi aleyh"

BÜTÜN GÜNAHLARIN BASI

Acem diyârindan bir dervis birçok yerler dolasip birçok kimseler görüp Konya'ya gelmis ve Sadreddîn-i Konevî hazretlerinin "rahmetullahi aleyh" dergâhina misâfir olmustu.Sadreddîn-i Konevî hazretlerinin mal ve mülkünü, hizmetçilerinin çoklugunu görünce,içinden; "Keske bu kisinin bu mallari kendisine ayak bagi olmasaydi da hak yolda bulunaydi.Keske Acem diyârina bir gidip de oradaki evliyâ ile münâsebeti olsaydi.

Kendisi için bu ne iyi olurdu."diye geçirdi.Bir zaman sonra bu düsüncesini Sadreddîn-i Konevî hazretlerine açti ve; "Ey Efendi! Siz bir Acem diyârina gitseniz oradaki âlim ve velîlerle görüsseniz bu dünyâya bagliligi terk edip Cenâb-i Hakk'a kavusursunuz."dedi.Sadreddîn-i Konevî hazretleri dervisin bu sözleri üzerine; "Ey dervis! Pekâlâ,bu dediklerini kabûl ettim.Gel gidelim."buyurdu ve birlikte Acem diyârina dogru yola çiktilar.On bes gün kadar yol gittikten sonra dervis,hirkasini Konya'da unuttugunu hatirlayip,akli basindan gitti ve yüzü üzerine yere düstü.

Sadreddîn-i Konevî hazretleri dervisin yüzüne su serpip ayiltti.Dervis;"Ey arkadasim! Ben dergâhinizda abdest almak için hirkami çikarmistim.Onu unutmusum.Simdi hatirima geldi de ondan fenâlastim."dedi.Bunun üzerine Sadreddîn-i Konevî hazretleri ona tebessüm edip;"Ey Acem dervisi! Dünyâ sevgisi bütün günâhlarin basidir.Biz bunca mal ve mülkü, hizmetçileri geride biraktik.Lâkin birisi hatirimiza gelmedi.Sen ise iki paralik hirkani terk ettiginde aklin basindan gitti." buyurdu.Sonra o dervisi yolda birakip Konya'ya döndüler.

Evliyalar Ansiklopedisi

Selam Sevgi ve Dua Ile

güzel bi yazı olmuş ellerine sağlık


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com