Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Allah Vardir!...

Allah Vardir!...

Ulemâ-i meshûreden seyh Muhammed Rebhâmî,(Riyâd-ün-nâsihîn) sahîfe 15.de diyor ki:(Zâd-ül-mukvîn)kitâbinda diyor ki, Rûm kayseri,yedinci Abbâsî halîfesi Me'mûn bin Hârûna bir haberci gönderdi.Bunun yaninda, heybetli,kendini begenmis biri vardi.Haberci,halîfeye,(Bu adam dinsiz,kâfirdir.Bir yaratici olduguna inanmiyor.Rûm papaslari buna cevâb veremedi.Islâm âlimleri bunu susdurursa,milyonlarca hiristiyani ve müslümâni sevindirecekdir) dedi.

Bagdâd âlimleri,buna ancak Ahmed Nisâpûrî cevâb verir, dediler.Halîfe sarâyda,belli gün ve sâatde âlimlerin toplanmasini emr etdi.Nisâpûrî meclise geç geldi ve (yolda, acâib, sasilacak birsey gördüm.Onu seyr edince,buraya geç kaldim.Dicle kenârinda gemi bekliyordum.Yerden büyük bir agaç çikdi.Sonra yikildi,parçalandi.Tahtalar hâsil oldu. Sonra tahtalar birleserek,bir gemi oldu.

Gemici olmadan,suda hareket etdi) dedi.Rûm kâfiri bu sözleri isitince,yerinden firladi ve(bu adam deli olmus. Hiç böyle sey olur mu? Böyle söyliyen,yalancidir ve buna akli olmiyanlar inanir) dedi.Nisâpûrî,söze karisarak, (Bunlar,kendi kendine olamayinca,yer yüzündeki sasilacak seyler,kendi kendilerine nasil var olur? Bunlari yaratan biri olmadigini söyleyen dahâ ahmak ve alçak olmaz mi?) dedi.

Kâfir,Her seyin bir yaraticisi oldugunu simdi anladim ve buna inandim) diyerek LÂ ILÂHE ILLALLAH diyerek müslümân oldu.Böyle bir hâdisenin,imâm-i Gazâlî zamâninda da vâki' oldugu rivâyet edilmekdedir.Halîfe Me'mûn, hicretin 218.ci senesinde vefât etdi.

Tam Ilmihal Seadet-i Ebediyye

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com