Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Peygamber efendimizin sefâati

Peygamber efendimizin sefâati

Peygamber efendimize,ümmetinin yaptigi ameller,ibâdetler, sabâh-aksam gösterilir ve bunlari yapanlari da görür.Günâh isleyenlerin affolmasi için duâ eder.
Peygamber efendimizin kabrini ziyâret etmek,Müslüman kadinlara da müstehâbdir.Kadinlarin baska kabirleri ise, yalniz tenhâ zamânlarda ziyâret etmeleri câizdir.
Allahü teâlâ,Resûlullah efendimiz diri iken oldugu gibi, vefâtindan sonra da,dünyânin her yerinde ve her zamân Ona tevessül edenlerin yani Onun hâtiri ve hürmeti için isteyenlerin duâsini,kabûl eder.Bir kimse,Peygamber efendimizin kabrinin yanina gelip;
"Yâ Rabbî! Köle âzâd etmeyi emrettin.Bu senin Peygamberindir.Ben de senin kölelerinden biriyim. Peygamberinin hâtiri için,Beni Cehennem atesinden âzâd et!" diye duâ etti.O kimse bu sekilde duâ edince bir anda;
(Ey kulum! Niçin yalniz kendinin âzâd olmasini istedin? Bütün kullarimin âzâd olmalarini niçin istemedin? Haydi git! Seni Cehennemden âzâd ettim) sesi isitildi.

"BENI,ELI BOS CEVIRME"

Evliyânin meshûrlarindan Hâtim-i Esam hazretleri, Resûlullah efendimizin kabrinin yaninda durup;
"Yâ Rabbî! Peygamberinin kabrini ziyâret ettim.Beni,eli bos olarak çevirme!" diye yalvardi,duâ etti.O anda;
(Ey kulum! Habîbimin kabrini ziyâret etmeni kabûl ettim. Seni ve seninle berâber ziyâret edenleri magfiret ettim) sesi isitildi.

Imâm-i Ahmed Kastalânî hazretleri;
"Birkaç sene hastalik çektim.Doktorlar çâresini bulamadi. Mekke'de bir gece Resûlullah efendimize çok yalvardim.O gece rüyâda bir kimse gördüm.Elindeki kâgitta;'Burada Ahmed Kastalânînin hastaligi için,Resûlullahin izni ile ilâci yazilmistir'yazisini okudum.Uyandigim zaman hastaligimin kalmadigini gördüm, yilesmistim" diye buyurmustur.
Mahser günü,kabrinden ilk önce Resûlullah efendimiz kalkacaktir.Üzerinde Cennet elbisesi bulunacaktir.Burak isimli bir hayvan üzerinde mahser yerine gidecektir. Peygamber efendimizin elinde livâ-ül-hamd denilen bayrak olacaktir.

Peygamberler dahil bütün insanlar bu bayragin altinda duracaktir.Mahser halki,beklemekten çok sikilacaklardir. Önce Âdem aleyhisselâma,sonra Nûh aleyhisselâma,sonra Ibrâhîm aleyhisselâma,Mûsâ aleyhisselâma ve Îsâ aleyhisselâma gidip,hesâbin baslanmasi için sefâat etmelerini dileyeceklerdir.Her Peygamber,birer özür bildirerek,Allahü teâlâdan utandiklarini söyleyecekler ve sefâat edemeyeceklerdir.Son olarak insanlar,Resûlullah efendimize gelip yalvaracaklardir.Peygamber efendimiz secde edip,duâ edecek ve sefâati kabûl olacaktir.
Mahser günü,önce Muhammed aleyhisselâmin ümmetinin hesâbi görülecek,sirâttan geçecek ve Cennete gireceklerdir.
Resûlullah efendimizin kizi hazret-i Fâtima,sirât köprüsünden geçerken;
(Herkes gözlerini kapasin! Muhammed aleyhisselâmin kizi geliyor) denecektir.

ALTI YERDE SEFÂAT...

Resûlullah efendimiz,alti yerde sefâat edecektir:
Birincisi,Makâm-i Mahmûd denilen sefâati ile, Butun insanlari mahserde beklemek azâbindan kurtaracaktir.
Ikincisi,Resûlullah efendimiz sefâati ile,çok kimseyi hesâpsiz Cennete sokacaktir.
Üçüncüsü,azâb çekmesi lâzim olan mü'minleri azâbdan kurtaracaktir.
Dördüncüsü,imân ile ölüp günâhi çok olan mü'minleri Cehennemden çikaracaktir.
Besincisi,sevâbi ve günâhi esit olup A'râf denilen yerde bekleyen mü'minlerin Cennete gitmelerine sefâat edecektir.
Altinci olarak Peygamber efendimiz,Cennette olanlarin derecelerinin yükselmesi için sefâat edeceklerdir.
Netice olarak,Peygamber efendimizin sefâat ile hesâptan kurtardigi yetmis bin kimsenin her birinin sefâatleri ile de,yetmiser bin kisi hesâpsiz Cennete gireceklerdir.Bu fazilet,üstünlük de,yalniz Peygamber efendimize mahsustur. Allahü teala,hadîs-i kudsîde;
(Sen olmasaydin,hiçbir seyi yaratmazdim) buyurarak, Resûlullah efendimizin üstünlügünü bildirmektedir.

Gönül Pinari
Osman Ünlü

Selam Sevgi ve Dua Ile


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com