Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Seâdet-i ebediyyeye kavuşmak için,müslümân olmak lâzımdır.

Seâdet-i ebediyyeye kavuşmak için,müslümân olmak lâzımdır.


Seâdet-i ebediyyeye kavuşmak için,müslümân olmak lâzımdır.Müslümân olmak için,hiçbir formaliteye,müftîye,imâma gitmeğe lüzûm yokdur. (Makâmât-i mazheriyye)onikinci faslında diyor ki,(Allahü teâlâya ve Resûlüne ve Onun Allahü teâlâdan getirdiklerinin hepsine inandım. Allahü teâlânın ve Resûlünün dostlarını severim ve düşmanlarını sevmem demek kâfîdir.Her bilgiyi delîl ile isbât etmek,ya’nî Kur’ân-ı kerîmdeki veyâ hadîs-i şerîflerdeki yerlerini göstermek, âlimlerin vazîfesidir.Her müslümâna lâzım değildir).

Bütün insanlara önce lâzım olan şey,(Ehl-i sünnet) âlimlerinin kitâblarında bildirdikleri gibi,bir îmân ve i’tikâd edinmekdir. Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâmın yolunu bildiren,Kur’ân-ı kerîmden murâd-ı ilâhîyi anlayan,hadîs-i şerîflerden murâd-ı peygamberîyi çıkaran bu büyük âlimlerdir.Kıyâmetde kurtuluş yolu, bunların gösterdiği yoldur.Allahü teâlânın Peygamberinin ve Onun Eshâbının “radıyallahü teâlâ anhüm ecma’în” yolunu kitâblara geçiren,değişdirilmekden ve bozulmakdan koruyan,(Ehl-i sünnet) âlimleridir.

Dört mezhebde ictihâd derecesine yükselmiş olan müctehidlere ve bunların yetişdirmiş oldukları büyük âlimlere (Ehl-i sünnet) âlimleri denir.Ehl-i sünnetin reîsi ve kurucusu,(İmâm-ı a’zam Ebû Hanîfe Nu’mân bin Sâbit)ve iki imâm,Ebû Mensûr Mâtürîdî ve Ebûl-Hasen-i Eş’arîdir.

Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com