Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Çokeşlilik ve kadınlarımızın imanı

Selamunaleykum

Besmele, Hamdele, Salvele,

Iman inanmak islam da teslim olmak kaidelerine göre, kuran in bir ayetine iman etmeyen kabul etmeyen veya "Sümme la yecidune fi enfusihi haraca fela ve rabbuk la yuminun ayetine gore" (Rabbine yemin olsun iman etmis olmayacaklardir kalplerinde sikinti olmadan sana teslim olmadikca) kalplerde sikinti olmadan teslim olmayanlarin, Allah a iman etmis olmayacaklarini belirttigine göre, bir kadin cok esliligi kabul etmiyorsa veya kabul ettim ama benim kocam yapamaz diyorsa, veya bir kisi kol kesmeyi, recmi kabul etmiyorsa bunlar kafir degilmidir?

Bu ümmetimin en hayirlilari hanimlari en fazla olanlardir (Buhari, Nikah:4, no:4782, 5/1951; Imam-i Gazali, el-ihya, 2/266-267)

Bu hadis gayet açık değilmi manasını evirip çevirmeye ihtiyaç duyanlara ne demeliyiz, batıya güzel görünmeye çalışmak için Allah ın emirlerinden utananların Hz. Peygamber salallahualeyhivesellemin sünnetlerinden utananlara ne demeliyiz?

Dinimiz birçok meselede Hristiyan ve Yahudilere muhalefet etmeyi düstur edinirken unutulmuş bir sünneti ihya etmenin sıddıklar ve şehidler sevabı kazandırırken, dimizdeki çok eşlilik Hristiyan ve Yahudilerdeki tek eşlilişe muhalefet değilmidir ve aynı zamanda unutulmuş bir sünnet değilmidir?

Bir kadin kocasina eger ikinci hanim alirsan ben giderim yani bosanmayi talep ederim dediğinde; Gecerli bir nedeni olmadan talak isteyen kadina cennetin kokusu dahi haramdir hadisi serifine göre bu kadina cennet haram edilmemismidir?

Türkiyedeki kadinlarin cogu cok esliligi kabul etmemekte etsede ettim demekte fakat kalplerinde sikinti olmakta bu durumda imanlarinda sorun olmakta hatta bazısı inkar edip bu devirde olmaz deyip kafir olabilmekteyse erkekler zina ediyor durumda degilmi?

Bir çok insan adalet sağlanamaz diyecektir ama Allah Nisa 129 da "Kadınlarınız arasında her yönden adaletli davranmaya ne kadar uğraşsanız buna güç yetiremezsiniz. Bari birisine tamamen kapılıp da diğerini askıya alınmış gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve haksızlıktan korunursanız, şüphesiz Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.." yani erkek sevgide ve sevgiyle alakalı işlerde eşitliğe mecbur değil nitekim Hz. Peygamber salallahualeyhivesellemin bu konuda duası var. Sonuç olarak eşitlik yediğinden yedirecek, giydiğinden giydirecek. Buna göre her akıllı erkek eşit davranabilir nitekim bir erkek eşit olamam diyorsa o kişi çocukta yapmasın çünkü bu durumda çocukları arasındada eşit olamayacaktır ve ahirette bununda hesabını vermek zorunda kalacaktır. Yani akli dengem yerinde diyen bir erkek eşit davranamazmı?

Bu soruları kendimize soralım eşlerimize bakalım bu konuya göre teslim olup iman ettilermi yoksa inkar edip kafir mi oldular ve bu durumda bi ömrümüzce haberimiz olmadan zina içerisindemi yaşıyoruz?

Allah yar ve yardımcımız olsun bizleri muhlas kullarından eylesin.

Muhammed Sönmez

çok iyi demişsiniz ama Kuran da derki bir erkek 4 kere evlenebilir ama eşi izin verirse yani bir kadın eşinin tekrar evlenmesini istemiyorsa o imansız olmaz islam ona bu konuda seçim hakkı vermiştir


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com