Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Cagdas Suzi Libermanlar

Suzi Liberman’ı okurken bu günü göreceksiniz. Dün cephe arkasında idealleri uğrunu ırz ve namusunu hiçe sayıp düşmanlarını (Müslüman Türk Evlatlarını) yoldan çıkartıp hedefine ulaşmaya çalışan suzi’ler, bugün ise genç beyinleri uyuşturup, heva ve heveslerine yölendiren suzileri göreceksiniz. Üreticilik çağına girmiş nice genç beyinler internet, tv, magazin, radyo, gazete ve sinemalar aracılığı ile suzilerin tuzağına düşrülüp, tüketici olmaktan öteye geçmelerine müsade edilmemektedir. Genç beyinler, bin bir türlü cilveleri ile birden çok cepheden taarruza uğramaktalar. Bu taarruzun boyutu satırlar arasında sırıtacaktır.

Dün Suzi, yahudilerin arasından çıkmıştı. Bu gün bizden ve bizim içimizden çıkıyormuş gibi gözükmekte. Dün suzi bin yıllık israel için kendini feda etmekteydi. Bu gün çağdaş Suzi’lerse para-şan-şöhret için yaptığı izlenimi vermekte. Bu gafiller dünya çapındaki kapital çarka kendileriyle beraber binlerce taze ve üretken genç beyinleri çekip sel gibi cehenneme atmaktalar. Gençlerse ülkelerine ve milletine yaptıkları gizli ihanetin farkına varamadan Allah’ın kendilerine verdiği nimetleri heba etmekte ve hevesleri uğruna harvurup harman savurmaktalar. Sanki gençlikleri hiç bitmiyecekmiş gibi oyun çemberinde küçülüp gitmekteler.

Bu kitabı okurken çağdaş Suzi’leri düşünüp içine düştüğümüz düğümü görecek ve elli sene sonraki evlatlarımızın manevi mes’uliyetinin altında ezilip kül olmaktan nasıl kurtulabiliriz diye soracağız. Merhum Cevat Rıfat Atilhan yaşadıklarından bir kesidini, hikaye olsun kese dolsun diye değil, ümmet-i Muhammed gözlerini açıp çevrelerinde dönen entrikaları görsünler diye yazmıştır. Bugün önü kapalılıktan, ekonomik krizlerden şikayet eden bizler hiç bir çaba ve gayret göstermemekteyiz. Aksine suzilerin tuzağına düşmekte, bizden sonra gelecek ümmet-i Muhammedin daha büyük sorunlar altında ezilmelerine ve önlerinin tamamen kapanmasına sebeb olmaktan öteye gidememekteyiz. Bu yolları açıp onların daha çağdaş yetişip ülkeye ve millete faydalı insanlar olarak yetişmesini sağlıyacak zemini oluşturmaktan habersiz şehevani arzularımıza esir olmaktayız.

Okuyacağınız bu kitap, size bugün dünden daha fazla entrikaların cevremizde döndüğünü gösterecektir. Dün israili kurmak için kendilerini feda edenler, bugün oranın bekası ve sürekliliği için mücadelelerini sürdürdüklerini hissedeceksiniz. Dün onları Kudüs’e taşıyan ve orada refah içinde yaşatan paraların, bugün düşmanlarının keselerini akıpta kendilerinin karşısında güç olmamaları için nasıl eti kemiğe katıp çalıştıklarını Cevat Rıfat’ın dünü anlatan kalemiyle şahit olacaksınız. Ve şunu da inşaallah göreceksiniz:

“Düşmanı hep dışarda aradık. Kendi içimize yönelip, kendi nefsimize bakmayı hiç akıl edemedik. Halbuki düşman içimizdeydi. Ve yetmişiki şeytan gücüyle bizi kendimizden uzak yaşantıya kaptırmak peşindeydi.” Düşmanımızı yani kendi nefsimizi gördüğünüzde Çağdaş suzilerin içimizdeki gerçek casuslarını da görmüş olacak, çağdaş suzileri kalp sarayımızda saklayan, yeri geldiğinde bizleri onlarla avutan casusla mücadele için silahları kuşanacaksınız. Bu kitap sizlere Çağdaş Suzilerin öncülerinden biri ve en meşhurunu anlatacak. Öncüleri ile mücadelede sağlam bir inanç ve misyon yeterken, bugünün suzileriyle olan mücadelelerde ise Ancak kişinin kendi nefsini yenip ruhuna ve ideallerine kuruması ile olabilir. Nefsimizle mücadelede, bizlere Allah’ın ayetlerini okuyan bizleri temizleyen, kitap ve hikmeti öğreten Allah Rasulü ve O’nun sevgilileri ile aramızdaki rabıta ve bağı kestiğimizde felaketler ve acılar arka arkaya takip edecek ve bizden öncekiler de olduğu gibi apaçık bir sapıklık içine düşüvereceğizdir.

Cevat Rıfat Atilhan bu kitabında, harblerde kılınç ve imandan da öteye gidildiğini bizlere göstermektedir. Bunun kişinin kendi nefsiyle olan mücadelesi olduğunu sizlere yukarda birazda olsun ifade ettik. Bu kitabı yazıp bizlere büyük ışık tutan ve yaşadıklarının kendisiyle toprak olmaması için çok sevdiği kalemiyle mücadele eden Merhum Cevat Rıfat Atilhan’dan Allah Razı olsun. Ruhu şaad ve mekanı Cennet olsun. 28 Mart 2003 Cuma

Dipnot:
“Doğrusu insan kendi nefsini görür,” (Kıyame 14)
Nefisle Alakalı bazı Ayetler - 4:111, 4:135, 5:30,
12:23, 12:53(Nefsin kötülük emrettiğine dair),
13:33,17:14, 18:29 (Kalp zikrinde davam etmeye emreder)


Blog Paylaşımları

MollaCami.Com