Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Özel mesaj, msn, chat yahut mail ile karşı cinsle olan sohbetler

mesajdada gösteriyor ki bu konular çok büyük sorumluluk, hassas olunması gereken konulardır. Bu gibi konular insanı bir anda hibe edebilir.

Allah' ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun arkadaşlar, bugün gerçekten güzel bir konuya değinilmiş, çünkü bugün aynı olay benim başıma geldi. uzun zamandır görüşmek istemediğim karşı cinsten biri, beni tekrar msn sine kaydetmiş, bende düşünüyordum onu silsem diye. şimdi kararımı verdim kesinlikle onu silip, engellemeliyim

s.a cok güzel bikonuya deyinmissiniz allah razı olsun sizden kardeşlerim başarılarınızın devamını dilerim

mevlam cümlemizibu yanlişlara sapmaktan muhafaza buyursun...
HUZUR U İLAHİYEYE VARINCA NE HESAP VERİRİZ,,, MEVLA RAZI OLSUN BÖYLE DUYARLI KARDEŞLERİMDEN..
SELAMETLE...

islamı en iyi şekilde yaşayan insanlar böyle şeylere tenezzül bile etmezler.bizim fıtratımıza aykırı bu gibi konulardan uzak durmalıyız.mesajla uğraşacağımıza dini konularda kendimizi yetiştirelim.başkalarına farklı görünmeye çalışırken çoğu burada yalan söylediğini bilmeli.yalancının mumu söndüğü zaman da iş başka noktalara çekiliyor.selamlar

bence insanlar kendilerini bildikten sonra msn veya diğer şekillerle bay olsun bayan olsun mesajlaşmak olabilir.illaki bir bay veya bayanla cinsel olarak konuşulur diye bir şey yok.itidal olduktan sonra...şahsi fikrim.

aslında hiçbirimiz böle şeyler yapmamalıyız.yani karşı cinsten birileriyle msnde fln konuşmamalıyız.Bunu ben biliyorum ve uygulamaya çalışıyorum fakat diğer kişi dikkat etmiyor.Yani beni msnine eklemekten çekinmiyor.Ben dikkat etsemde bazen istemediğim durumlar ortaya çıkıyor. Ama bundan sonra böle kişileri engelliyeceğim.

amin. ne güzel dua ediyosun

İşin içine zaruret girince durum farklı olsa gerek.Eger yapılan bir iftirayı aydınlatacak kişi karşı cinstense bir yuvanın yıkılması söz konusu oluyorsa.Gerçeklerin ortaya çıkması bakımından sadece bu amacla bilgi almak amacıyla olabilir diyorum.Bir sefere mahsus

S.A LÜTFEDİP YAZIMI OKUYAN KARDEŞLERİM..ANKETE KATILDIM VE BİR ŞEY ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ..BİRİ HARİÇ ANKET KONUSUNDA ZATEN SORULAR VE CEVAPLAR İÇ İÇE ..ANKETİ YAPAN KARDEŞİMİZ SAĞOLSUN BÜTÜN CEVAPLARI DA KENDİSİ VERMİŞ.BİR TEK 5 CEVAPTA
ARTIK GAYET NORMALDİR .İNSAN RAHATLIYOR(!) DEYİP ÜNLEM İŞARETİDE KOYUP DEVAM ETMİŞ..

O ÜNLEM İŞARETİNE NEDEN GEREK DUYDUĞU YADA NEDEN MSN NİN RAHATLATTIĞINI ANLAYAMAMIŞ OLSAMDA BENCE BİR TEK CEVAP VAR..

GAYET NORMALDİR..
NEDEN GAYET NORMALDİR..AKIL YÜRÜTELİM..KADIN ERKEK YANYANA DEĞİL.GÖRÜŞME YOK KONUŞMA YOK.SES YOK.TEN YOK..YAZI VAR.
KUR AN I KERİYM E MÜRACAAT EDELİM..İNSANLAR HAREMLİK VE SELAMLIK HALDE OLDUKLARINDA KONUŞABİLİRLER Mİ.?EVET..EE O ZAMAN BİR MÜSLİMAN GİBİ DAVRANACAĞIZ.
YÜCE RABBİMİZ ŞEREFLİLER ŞEREFLİSİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(A.S) VE YÜCE KİTABIMIZ KUR AN I KERİYM VASITASI İLE BİZLERE HARAM VE SEVAP OLAN KONULARI ÖĞRETMİŞTİR.
ÖNCELİKLER KURAN I KERİYM DE BAHSİ GEÇEN HARAM VE HELAL KONULAR,ARDINDAN PEYGAMBER EFENDİMİZ(A.S) SÜNNET UYGULAMALARI HADİSLER VB.SIRASI İLE GİDER.
HARAM OLAM BİR KADINLA ERKEĞİN YANLARINDA BAŞKA BİR KİŞİ YOK İKEN BİR YERDE BAŞBAŞA KALMALARIDIR.(ODA ZARURET YOK İSE)..ee internette bunlardan hangisi oluyor.O ZAMAN NEDEN GÜNAH YADA YANLIŞ OLSUN.ŞEYTAN ADAMI NEDEN ŞAŞIRTSIN..İNSANLAR BİRBİRLERİNİ TANIMAK İÇİN KONUŞMASINLAR MI.?
HERŞEYDEN ÖNCE TÜM ARKADAŞLARIMIZA KUR ANI KERİY Mİ ANLAYARAK OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM.
SÜNNETLERİ ANLATIM TARZLARINI HZ.AİŞE ANAMIZIN MÜKEMMEL DİNİMİZE SOKULMAYA ÇALIŞILAN HURAFELERİ NASIL TEMİZLEMEYE ÇALIŞTIKLARINI KİTAPLARDAN OKUYARAK ÖĞRENMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM.
MALUM SOKMA AKIL 7 ADIM GİDERMİŞ..AKILLI OLUP MÜSLİMANCA YAŞAYALIM.DİNİMİZİ KİMSEYE KAPTIRMAK İSTEMİYOR İSEK KUR AN İLMİNDE SÜNNET İLMİNDE HADİS İLMİNDE İLERİYE GİDELİM KENDİMİZİ YETİŞTİRELİM Kİ HER SAKALLIYI HOCA ZANNETMEYELİM..
UMARIM RABBİM DOĞRU YOLDA OLAN HERKESE HİDAYET NASİB EDER..
RABBİMİN LANET ETTİKLERİNE BENDE LANET EDERKEN TÜM MÜMİN KARDEŞLERİME SELAM EDERİM..ALLAH'IN SELAMI RAHMETİ MERHAMETİ HEPİMİZİN ÜZERİNE OLSUN BENİM MÜMİN KARDEŞLERİM..

RABBİM İLE PAZAR ETTİM ; O NDAN ALDIM O NA VERDİM..s.a

Sayin alperosman,

"İNSAN RAHATLIYOR(!)" kismini anlamadiginizi yazmissiniz. Ünlem isaretinin parantez icinde olmasi msnin gercekten bir rahatlama saglamadigi anlamaina geliyor bence.

"İNSANLAR BİRBİRLERİNİ TANIMAK İÇİN KONUŞMASINLAR MI.?" demissiniz. İnsanlar namahremle nicin tanismak istesin, niye sohbet etsin? Cennete giren ilk hanimin hangi ameliyle bu dereceyi kazandigini ögrenmenizi tavsiye ederim.

"HERŞEYDEN ÖNCE TÜM ARKADAŞLARIMIZA KUR ANI KERİY Mİ ANLAYARAK OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM." demisiniz. Kur'an-i Kerim'i kendi kafamiza göre yorumlayamayiz.

Selametle...

eyvallah

bilgi icin msn kullanilacaksa bizleri aydinlatan hemcinslerimize muracat edebiliriz.ki bu mumkin.ama amac farkli ise o zaten caiz degil.

msn de bir kitle iletişim aracıdır, meşru sınırlar içerisinde neden yararlanılmasın ki..? yorumlar hep uç noktalarda dolaşıyor nedense..

kendinize bu kadar güvensiz, abdestinizden bu denli şüpheliyseniz internette ne işiniz var diye sormazlar mı insana..

hayatta hangi şeyin riski yoktur ki.. önemli olan o risklere rağmen onlardan yararlanmasını bilmek değil midir? nefsimiz bile lazım bize.. lazım olmasa Hak cellecelaluhu yaratmazdı yada öldürülmesine izin verirdi..

bence msn ile özel adreslerle iletişim de diğer iletişim araçları gibi birer araçtır.. herkes onu nasıl kullanıyorsa niyetine ve kullanış durumuna göre karşılığını alacaktır. her teknolojik gelişmenin ardından yapılan bildik ve gereksiz tartışmalara dalıp sonra da kuzu kuzu kullandığımız gbi bunu da aynı havaya sokmanın bir anlamı olmasa gerek.. fetva ve takva yolunu seçmek de herkesin kenid özgür iradesine kalmış bişey. ama kendi uygulamanı herkes için geçerli kılmaya çalışmak da hoş olmasa gerek..

örneğin trafikte araba kullanıyorsun.. nerede gaz vereceğini nerede hızlanıp yavaşlayacağını nerede frene basıp duracağını bilmezsen kaza ile her zaman burun buruna gelirsin. bir yolu kullandın ve gördün ki bazı yerlerde sıkıntılar var, değiştirmek ya da o yolu kullanmak durumundaysan dikkatli gitmek senin elinde değil mi?

hiç kimseye saygısızlık etmek istemem ama benim görüşüm de bu.

ben geyik muhabbeti yapılsın demiyorum ki.. gereksinim yoksa ne görüşeceksin ki zaten.. konumuzla ilgisi ne bunun.. kitle iletişim araçlarının hiçbirini ihtiyaç dışında kullanmamak gerek.. doğrusu bu değil midir? faydasız yere vakit öldürmenin yanlışlığını kime sorsanız size söyler.. benim dediğim; illa da aşırı uçlarda durmanın gereksizliği.. orta yolun en iyi ve en doğru yol olacağı yönünde.. peygamberimiz de öyle söylemiyor mu?
selametle..


Anketler

MollaCami.Com