Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Gercek keremet ehli

Nakledilir ki:
Kebş şehrinde Seyyid Emir Kilâl Kuddise Sırruhu Hazretleri'nin talebelerinden birinin de bulunduğu bir mecliste kerametten söz açılır. Mevlana Celâleddin el–Kebşî:
"Şimdi böyle gerçek keramet ehli nerede bulunur? O zat ki, göz açıp kapayacak kadar kısa bir zaman içinde, doğudan batıya dünyayı dolaşsın." deyince, o talebe:
"Evet, şimdi böyle bir zat vardır. O benim hocam Seyyid Emir Kilâl Hazretleri'dir." der. Bunun üzerine Mevlâna Celâleddin el–Kebşî;
"Bizi sohbetine kavuştur da onun ayaklarının tozunu gözlerimize sürme yapalım." der. Talebe;
"Sizin oraya kadar gitmenize lüzum yok, eğer buraya teşrif etmesi için tam bir teveccüh yaparsanız, bir anda burada olur." der. Bu söz üzerine Mevlâna Celâleddin el–Kebşî teveccüh edip, Allâhu Teâlâ'ya hâlis kalple dua eder. Sonra içeride bulunan cemaat birdenbire ayağa kalkar. Çünkü Seyyid Emir Kilâl Kuddise Sırruhu Hazretleri çok uzakta olmasına rağmen içeri giriverir. Bu hâle çok şaşırırlar. Sonra oturup sohbete başlarlar.
Mevlâna Celâleddin, Seyyid Emir Kilâl Hazretlerine;
"Efendim, sizi bu hâle kavuşturan şey nedir? Burayı bir anda teşrifiniz nasıl mümkün oldu?" diye sorar. Bunun üzerine Seyyid Emir Kilâl Hazretleri, sohbete başlayıp buyurur ki:
"Bizi, sizin samimi arzunuz bu diyara getirdi. Bir kimse Allahu Teâlâ'ya ihlâs ile yalvarır, tam samimiyetle bir şey ister ve dua ederse, Allahu Teâlâ onu maksadına kavuşturur."
Mevlâna Celâleddin el–Kebşî:
"Efendim, talebeniz ve hizmetçiniz olmakla şereflenmek istiyorum." der. Seyyid Emir Kilâl Hazretleri ona:
"Biz seni evlâtlığa kabul ettik." buyurur. Sonra ona teveccüh nazarlarıyla bakıp, bir anda yüksek derecelere kavuşturur. Orada bulunanlar bu hâli görüp;,
"Ey Mevlâna Celâleddin, uzun zamandan beri uğraşıp ömür tükettin; fakat şimdi maksadına kavuştun." derler. Onların böyle söylemeleri üzerine Seyyid Emir Kilâl Hazretleri:
"Siz kendi işinizi onun işiyle bir mi tutuyorsunuz? O, işini tamamlamış, yolları katetmiş ve vakti gelmiş. Sadece bizim bir işaretimize, teveccühümüze ihtiyacı kalmıştı." buyurur.

Teşekkür ederiz paylaşım için.

tesekkur ederız..ne güzel bir paylasım.ne güzel bir yol.ne güzel bir dava.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
“..İmamı Rabbani evlatları güzeldir, imanlar güzeldir, kalpleri güzeldir.."
"..biz aldıgımızı vermeyiz,verdiğimizi de almayız.."

Kaç hakiki Müslüman gördümse hep makberdedir
Müslümanlık bilmem amma galiba göklerdedir (M.A.E)
_______________________________________________
allah razı olsun kardeşim.allah herkesi bu yola hakiki evlet kılsın.

efendim bunlar öyle ibretamiz öyle harika vecibelerki ama işte aklını din kabul edip müslümanım diyenlere gelde anlat gelde namazı 3 vakte indirenlere bu insanların aklı sizdeki kadar yokmuydu anlat harika bi malumattı Allah razı olsun

KARDEŞLERİMİZDEN KATILANLARA DA ALLAH(C.C)RAZI OLSUN

BİR İNSANDA OLMASSA HAYA İLE EDEP
İSTER MEDRESE OKUSUN İSTER MEKTEP
OKUSADA .............. OKUMASADA........................

RPAYAT1965 NEREDEN SİNİZ KARDEŞ


Serbest Kürsü

MollaCami.Com