Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Âb–ı Hayat Suyu

Cenab–ı Allah, Süleyman Aleyhisselâm'a "Âb–ı Hayat"ı içip kıyamete kadar yaşamak ile içmemek arasında serbest bıraktı. Süleyman Aleyhisselâm, kendisine bu güzel haberi getiren melekten biraz müsaade istedi. Süleyman Aleyhisselâm bu meseleyi danışmak için bütün canlıları topladı. Onlarla istişare etti.. Canlılar:
"Âb–ı Hayattan içmeniz sizin için hayırlı olur." dediler. Sordu:
"Neden?"
"Hayat suyundan içerek, ta kıyamete kadar yaşar ve sürekli Cenab–ı Allah'a ibadet edersiniz. Bu ele geçmez bir nimettir." dediler. Süleyman Aleyhisselâm Hüdhüd kuşunun toplantıda bulunmadığını fark etti. Emir verdi:
"Hüdhüd kuşlarından bir heyet gelsin."
Biraz sonra Hüdhüd kuşları geldiler. Süleyman Aleyhisselâm onların fikirlerini de sordu. Hüdhüd kuşu:
"Âb–ı Hayatı içmeyip, zamanı geldiği zaman ölmeniz sizin için daha hayırlıdır." dediler. Süleyman Aleyhisselâm sordu:
"Neden?"
"Eğer hayat suyunu içip kıyamete kadar yaşayacak olursanız, bütün sevdiklerinizin, çocuklarınızın, torunlarınızın hep öldüklerini görecek, üzülecek ve hatta onların ölüm acısını içinizde hissedeceksiniz. Evlât acısı yürekleri yakar. Ayrılık acısı çok zordur. Allah'ın sizin için âhirette hazırladığı nimete kısa zamanda kavuşmak daha iyidir." dediler.
Süleyman Aleyhisselâm, bu fikri beğendi. Âb–ı Hayatı içmekten vazgeçti.

Teşekkürler, güzel bir kıssa idi.

her canlı ölümü tadacaktır er yada geç saygılar

bu tür hikayeler hayatımıza yön veriyor

cok dogru sevdigimiz birisinin ölümüne sahit olmak kadar üzücü bir olay yok bide vefat eden kisi evladiniz ,esiniz anne ve babanizdan biriyse........


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com