Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Yorumlarin degistirilmesine son!

selam aleyküm arkadaslar,

uzun zamandir gelen sikayetler sonrasi gördük ki, bazi üyeler yorum yazdiktan sonra gelen cevaplar vs. sonrasi yorumlarini degistirip silmekteler..


bu konu icin kücük bir uyarida bulunmak istiyoruz. lütfen arkasinda durmayacaginiz hic bir yorumu yazmayiniz. ha ben bunu sonra birileirnden korkar, ceknir yahut altta kalirimda degistiririm diyorsaniz tekrar düsününüz. zira eger ki benzeri bir kac sikayet daha alirsak artik yorumlarinizi hic düzenleyemiceksiniz.. bu izni bu sebebden dolayi kaldirmak zorunda kalacagiz..

insaallah bu uyarimizi göz ardi etmezsiniz

bu konuda düsüncelerinizi bu baslik altinda belirtirseniz memnun oluruz

selam sevgi ve dua ile

Ben forumu bu şekilde hesaplaşma yeri olarak görmüyorum. Eğer insan bir mesaj siliyorsa yanlışlığını peşinen kabul etmiş demektir. Bize, yanlış ve kusur bulma hafiyeliği yakışmaz. Kardeşimizin o yorumu hiç yapmamış olduğunu kabul ederiz.

Benim foruma girmemdeki amacım birilerini alt etmek değil. Gördügüm güzellikleri kardeşlerimle paylaşmak. Yanlış gördüklerimin de doğru anlaşılması için izahatini yapmaktır.

Böyle olunca eğer ben bu foruma sehven veya nefsime uyarak birşey yazmış isem neden düzeltmeyeyim veya silmeyeyim.

Vesselam!

Yorum yazmama kararımı bozmuş olmanın üzüntüsü içinde olmakla beraber;

Aleykum Selam ve Rahmetullahi ve Berakatüh!
Muhterem Site Yöneticilerimiz,
Yazılan yazıların silinmesi taraftarı kesinlikle değilim.Yazılan yazıların,Ehli Sünnet itikadına aykırı yönleri var ise;site yönetimi bunu tespit eder ve söz konusu yazara bildirir.Yazar da bunu kabul eder, yanlışını ifade eder.Yanlışından döndüğünü ilan ederek mesuliyetten kurtulur.
Şahsen ben, bu şikayetlerde pay sahibiyim.
Site yönetimi, yazarlar arasında cereyan eden yorumlara, hakikatın tecellisi adına müdahele etmediği için;bazı yorumların tartışmaya dönüşmesi kaçınılmaz oluyor.Tartışmanın da caiz olmadığını bilenlerden biri olan şahsım ise;bir çıkış yolu bulmak adına yazılarımı sildim.Özrümü de diledim.Özrüm ise;tartışma zemini içine dahil olmamdır.Kimin haklı, kimin haksız olduğunun hiçbir önemi yoktur.Mesele tartışmaya dönüşmüşse ve hakikatın tecellisi adına kimse bir şey yapmıyorsa; bu bir samimiyetsizlik alametidir.
Elhamdulillah,ben kendimi beğenmiyorum.İlme liyakatı olmayan,ekseriyetle şahsi yorumları değil; nakli esas alan yazılar yazmayı tercih eden birisiyimdir.Yazılarımı kontrol edebilirsiniz...Şayet Ehli Sünnet itikadına ters bir ifadem var ise;hemen düzelteyim.Ve buradan ilan edeyim.''Ben bu konuda böyle bir inanca sahiptim lakin yanlış bir inançmış ben döndüm'' diyeyim tevbe edeyim.Beni, bu bozuk itikaddan kurtaran sizlere de dua edeyim.
______________________________________________________________________

Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Sevgili arkadaşlar;

Gördüğüm kadarıyla hemen herkesin söylediklerinde doğruluk payı mevcut. Bununla birlikte kısa bir ilavede bulunmak istiyorum...

Kişi yazdığı yorumlarda elbette ki düzeltme ve düzenlemeye gidebilmeli. İlk girdiğinde göremediği -ifade, imlâ ve muhteviyatla alakalı- bazı eksik-noksan ve hatalarını tashih edebilmeli.

Çünkü yazı, söz gibi uçucu değil, kalıcı. Kalıcı olanların da, imkân nisbetinde hatadan sâlim olması elbette ki güzel ve arzu edilen bir durumdur. En başta site, sonra da yazan adına... Ayrıca okuyanlara olan saygıyı da unutmamak lazım tabii...

Kısacası; yorum sahibinin, yazdıklarına müdahale hakkı olmalı, diye düşünüyorum.

Tekrar selâm ve saygılarımla...

yorumlar üzerinde varsa anlam bozuklugu vs. düzenlenmesi tabiki daha güzel, lakin yukaridaki basligi acmamizin nedeni, eger ki bir yazi eklendi ve arkasindan cevaplar geldi ise bir süre sonra bir baskasinin yazdiklarini düzenleyip noktalar koymasi cevap verene hem hakeret, hemde verilen bir yetkinin kötüye kullanilmasidir.

Hemre kardesim, hesaplasma meydani olarak görmekten degil cevaplayan ve okuyuculara karsi saygidan söz etmekteyiz. Imla hatalari degil koca metin siliniyor yahut noktalar konuluveriyor.

Yazisiyorlar kavgayi yapiyorlar sonrada biri diyor ben burayi terk ediyorum. ne oldu nasil cikti sorun nedir dedigimizde bakiyoruz ki ortada yel esiyor.. ya her yorumu extra yedeklemeye alip böyle bir durumda elimizde tutacagiz ya da tamamen düzenleme yetkisini kaldiracagiz.

selam sevgi ve dua ile

yolcu kardeşim bu kararı sadece sizin için aldığımızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz_?

bu şekilde yapan ve bunu adet haline getirmeye çalışanları tesbit ettiğimizdendir.

tabii siz bunu zamanında yapmıştınız ve inannın sizin yazı ve yorumlarınızı o gün içerisinde takip etmişimdir.
karşılıklı soru cevap şeklinde yazıştığınız.

bana şu başlıkta tartışma olacak diye bir çok üyeden uyarı alıdım ve inanın büyük bir incelikle takip ettim. taki siz yorumlarınızı ...... haline getirene kadar

ben bir tartışma oratmı sezemedim inanın karşılklı nefsi bir ifade olmaksızın olması gereken bir uslupla ve bazı üyelerimize örnek bir tavırla yazıyordunuz

ayrıca böyle rahatsız edici bir durumda site yöneticileri ile irtibata geçmeyip kararı kendinizin alması ve sonrada site yönetimi şunu yapmadı diye zan altına bırakmamanızı istirham ederim
(bize bildirdiğiniz yalnışlık larıda biliyrsunuz elvediğince düzenliyoruz)

lütfen uyarı ve önerilerinizi site bizlere belirtiniz......

ADIGÜZEL

Hesaplaşma meydanı değilse neden karşı tarafa bir saygısızlık olsun.

Acaba karşı taraf söyle mi düşünülüyor. " Attığım yumruklar boşamı gitti diyerekten hayıflanma mı oluyor. "

Lütfen

Herkes nasıl yazı yazdı ise silme hk. nada sahip olmalı.

Kavga ve sorunun ne olduğu zaten tek tarafın yazısından anlaşılır. Diğer tarafın ne yazdığını bilmek sadece merak giderir.

Vesselam!


Yenilik ve Duyurular

MollaCami.Com