Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Safer ayının son Çarşambası kılınacak olan Namaz.(14 mart 2007)

SAFER AYININ SON ÇARŞAMBASI KILINACAK OLAN NAMAZ

ALLAH rızası için veya hacet namazı diyerek niyet edilir ve 4 rekat namaz kılınır !
Vakti sabah namazından sonra gün batımına kadardır .
Her rekatta fatihadan sonra 17 kevser, 5 ihlas, 1 felak, 1 nas okunur .
Namaz bitince selam verilir ve bu dua yapılır .

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Allahümme ya şedidel kavi veya şedidel muhal, ya azizu zellelte bi izzetike cemi halkıke ekfini min cemii halkıke, ya muhsinu, ya mucmilu, ya mutafaddelu, ya mun’imu, ya mukerremu, ya men la ilahe illa ente bi rahmetike ya erhamerrahimin.
Allahümme inni euzubike min şerri hazel şehri ve min kulli şiddetin ve belain ve beliyatilleti kuddirte fihe ya dehri, ya deyhuri, ya deyhar, ya kane, ya keynun, ya keynan, ya ebediyyu, ya dehriyya, ya muid, ya zel arşil mecid, ente tef’alu maturid.
Allahümme uhrus nefsi ve ehli ve mali ve evladi ve dunyayelleti ibteleyteni, bi sohbetiha bi hurmetil ebrar ya azizu ya gaffar ya kerimu ya settar.
Allahümme bi sırril HASENİ ve ahihi ve ceddihi (a.s.) ve ebihi ve ummihi ve ikfini şerra hazel yevm vema yunzelu fihi, ya kafi.
Feseyekfikehumullahi ve huvessemiul alim, ve Hasbunallahi ve nimel vekil, Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim, ve Sallallahu ala seyyidina MUHAMMEDİN ve ala alihi ve sahbihi ve sellim teslime.

TÜRKÇESİ :
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Ey Allahım, ey şedidel kavi ve ey şedidel muhal, Ey aziz, izzetiyle yaratmış olduğu bütün mahlukatını zelil eden Allahım, bütün mahlukatına karşı benim yardımcım ol Allahım.
Ya Muhsin, ya mucemmil, ya mutefaddil, ya mun’im, ya mukerrem, Ey ondan başka ilah olmayan Allahım, rahmetinle bize muamele eyle ey merhametlilerin en merhametlisi.
Ya rabbi ben sana bu ayın içindeki şerlerden sığınıyorum ve bütün şiddetten ve beladan sana sığınıyorum ve bu ayda takdir ettiğin belalardan sana sığınıyorum.
Ya dehri, ya deyhuri, ya deyhar, ya kane, ya keynun, ya keyanan, ya ebediyyu, ya dehriya, ya muid, ya zel arşil mecid.
Sen istediğini yaparsın ey Allahım, Ya rabbi nefsimi, ailemi, malımı, evladımı, sevdiklerimi ve dünyamı sana yakın olan senin sevdiğin kullarının hakkı için, hürmeti için koru.
Ya azizu ya gaffar, ya kerimu ya settar, ey Allahım hz. Hasan’ın (r.a.) sırrının hakkı için ve onun kardeşinin hakkı için ve dedesi (a.s.) hakkı için ve babasının nhakkı için ve annesinin hakkı için bugünün şerrinden ve bugünde inecek olan belaların şerrinden beni koru, bana sahip ol Allahım ya kafi.
Feseyekfikehumullahi ve huvessemiul alim, ve Hasbunallahi ve nimel vekil, Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim ve Sallallahu ala seyyidina MUHAMMEDİN ve ala alihi ve sahbihi ve sellim teslime.

Safer ayının son çarşambası (14 mart 2007) yeryüzüne o sene inecek olan belaların hepsi iner, halk dilinde bu güne kara Çarşamba derler ! Bu namazı kılıp bu duayı yapan Allahın izni ile cenabı Allahın himayesi altına girer !
NOT: Bu duadan başka bilen varsa kendisi için yasin suresi okusun, sadaka versin, ve bildiği duaları okusun ve cenabı Allahtan bela ve musibetlere karşı sığınma istesin …

namazı unutmayalım arkadaşlar





--------------------------------------------------------------------------------------------------
...::Hiç bi edeb vasılı hüda olamaz::...


Yenilik ve Duyurular

MollaCami.Com