Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


dua: küçük mavi bir kelebek gibi...

Kelebeği bilirsiniz, baharın taze çiçek kokularına eşlik eder.. bugün de köyümde küçük bir kelebekle tanıştım..

Küçük ve mavi bir kelebek.. küçük bir otun üzerinde ilk gördüğümde onu mavi bir çiçek sandım. ama çiçek uçtu... ardı sıra ben de koştum.. nazlı nazlı kanat çırpıp başka çiçeksiz bir otun üzerine konu verdi.. birden o ot da kelebeğin konuşuyla çiçek açmış gibi oldu.

Anladım ki, kelebek sadece çiçekleri dolaşıyor değil, gittiği yeri çiçekleştiriyor. anladım ki çiçek sadece baharda geliyor değil, vardığı zamanı bahar eyliyor..

Belki, dedim, dua da böyledir, hangi hal üzerinde olursak olalım, dilimize dua değiyorsa, kalbimizden dua sızıyorsa, o hal birden çiçek açıyor, birden bahar oluyor.

En zor zamanlarda, en büyük acılarımızda, korku ve ürperti anlarında yaptığımız o güzel yakarışlar, sonucu ne olursa olsun, ebedî baharımızın çiçeği olacak değil mi?

Bir kelebek gibi uçurun ellerinizden duayı.. hafifçe ve fısıltıyla...

Evet, kudret, insanı çok dairelerle alâkadar bir vaziyette yaratmıştır. En küçük ve en hakir bir dairede, insanın eli yetişebilecek kadar insana bir ihtiyar, bir iktidar vermiştir. Ferşten Arşa, ezelden ebede kadar en geniş dairelerde insanın vazifesi, yalnız duadır.

Evet, "De ki: Eğer duanız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?" (Furkan Suresi, 25:77.)âyet-i kerîmesi, bu hakikatı tenvir ve isbata kâfidir. Öyleyse, çocuğun, eli yetişemediği birşeyi peder ve validesinden istediği gibi, abd de, acz ve fakriyle Rabbine iltica eder ve Hâlıkından ister. (Risale-i Nur'dan)
_____________________________________________________________________


Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz şöyle buyurdu;

" Yüceliğine yüce, mübarekliğine mübarek Allah dünya semasına nüzul tecellisi eyler ve buyurur: Yok mu tevbe eden?... Ki, onun tevbesini kabul edeyim. Hani duacı?... Ki ,onun duasına icabet edeyim."

"Dua ibadetin kendisidir" buyurdular ve sonra şu âyeti okudular. (Meâlen):

"Rabbiniz: ''Bana dua edin ki size icâbet edeyim. Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir" buyurdu." (Gâfır 60).

Biz tevbe, dua ve ibadet etmemekten utanmazmıyız? :'(

------------------------------------------------------------------------------
"Yağmurlardan sonra büyürmüş başak; meyvalar sabırla olgunlaşırmış..."

evet arkadaşlar dua insanın acziyetini bildirir. çünkü o var ondan başka yok başka kimden isteyeceğiz Aslında arkadaşlar bu konuda çok şey yazmak isterdim ama kafamda toparlayamadım acizane hepinizden allah razı olsun dua buyrun inşallah.......
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime;
Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime."


Hatim ve Dualar

MollaCami.Com