Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Bilimsel Güzin Abla :))

İzmirden M.T. soruyor:

Hocam, ben 38 yasinda, kimya ogretmeni bir genc bayanim. Uc ay kadar once kismetim acildi ve iyi niyetli bir gencle tanistim. Gecen hafta da nisanlandik. Mutluluktan ucuyordum ki dun laboratuarda korkunc bir sey kesfettim. Nisanlimin bana aldigi yuzugu denemek icin civaya attim, ve maalesef yuzdu. Halbuki saf altinin ozgul agirligi civaninkinden fazla, batmasi gerekirdi. Demek bana aldigi yuzuk saf altin degil, oyleyse sevgisi de saf olamaz. Simdi ben bu civayi nisanlimin yemegine koyup bu isi bitirmeyi dusunuyorum, ne dersiniz?

Prof. Cakanyildizin cevabi:

Arsimet'in hayatina her yonuyle vakif oldugunuz anlasiliyor. Yalniz yuzey gerilimini hesaba katmamissiniz, civanin yuzey gerilimi suyunkinden cok daha fazladir, boylece kendinden agir cisimleri de kaldirabilir, cunku o cisim batarken ortaya cikartacagi yuzey icin harcamasi gereken enerji, kendi potansiyel enerjisinden fazla olabilir. Ayrica civanin saf olmama ihtimali de var, o yuzden ani kararlar vermeyin derim.

:)) eline sağlık başak







H.z Allah yolunda vefakâr,cefakâr,ivazsız,garazsız,hizmet edenlerden eylesin bizleri...

Çok komik olmuş yaa:=)) Ellerine sağlık başak kardeşim:) Neden bir yüzüğe bu kadar kafalarını takarlar anlamıyorum. Önemli olan taşıdığı manâ değilmidir. Yanılıyor muyum?:=))

sevgi ve muhabbetle
güvercin

Yani kardeşim sorumun cevabının bu kadar bilimsel olmasını istemezdim. Eline sağlık bizi ğüldürdün Allahda seni ğüldürsün.............selamlar

ellerinize sağlık kardeşim. bu örneğin çocukları derse daha iyi motive edebilmek için derslerde anlatıldığını ve işe yaradığını duymuştum. aslında bunu öğrenmek için bi kuyumcuya gitseydi de olurdu yani. tabi kuyumcu bu kadar bilimsel bir açıklama yapabilir miydi bilinmez:):):)

Aaa evt esra kardeşim çok güzel bir metod. Çocuklar zaten hazır bu mevzuları açmaya can kulağıyla dersi dinleler:D


İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin

Sevgili kardeşlerim sizlerin de ellerinize yüreğinize sağlık. Ben cevabı çok beğendim, sizlerle de paylaşmak istedim :)

Yüzük meselesi ise kötü bir örnek diye düşünüyorum. Hanımlar beylerden pırlanta yüzük istiyorlar ama beyler gümüş yüzükten şikayet etmiyor.

Bazı örneklerden hanımların beylerden daha çok dünya malına değer verdiğini düşünmeye başladım. Mübarek mümineler hariç tabii.

Selam ve dua ile..

Not: Ecyadcım eski imzan daha güzeldi :)


------------------------------------------------------------------------------
"Yağmurlardan sonra büyürmüş başak; meyvalar sabırla olgunlaşırmış..."

Ben biraz geç okudum yazıyı.:)) heralde o bayana gözünü toprak doyursun demek lazım. Peki bu olayı evlendikten sonra ögrense napacaktı çok merak ediyorum. O zaman da kocasını boşardı.:)

Şaka bi yana artık insanlarımız ne hal aldı , yani bir yüzükten bu manalar çıkarmı ya. Eskiden bir boş odaya , sadece bir yataga sahip olan kadınlar kadın degilmiydi. Sofrada yemek yemege kaşık bulamayanlar , bunları duysalar inanmazlardı heralde.

Başak kardeşim ellerine saglık hem mizah yönünden hem de bazı gerçekleri görme yönünden güzel bir paylaşım olmuş..

------------------------------------------------------------
"O erler ki;gönül fezasındalar,
Toprakta sürünme ezasındalar.
Ne cennet tasası ve ne cehennem;
Sadece Allah'ın rızasındalar.. "

Senin de ellerine yüreğine sağlık Gok_Sultan kardeşim. Senin de yorumun bazı gerçeklere dikkat çekmek açısından güzel olmuş bence. Bu söylenenleri hayata geçirmek ümidiyle diyorum. Yani dünyayı sadece araç olarak kullanabilip ayaklarımızın altına alabiliriz inşaAllah. Kalplerimize değil. Biz dünyaya hizmetçi değil dünya bize hizmetçi olur inşaAllah..

Selam ve dua ile..

------------------------------------------------------------------------------
"Yağmurlardan sonra büyürmüş başak; meyvalar sabırla olgunlaşırmış..."


Mizah Kösesi

MollaCami.Com