Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


'90 Doğumlu Musun?'', Bak bakalım neleri kaçırdın

- Özal'ı hatırlamıyorlar
- Renksiz televizyon diye bir şeyin varlığını hatırlamıyorlar
- Uzaktan kumanda hep vardı
- Oyuncak ve kumandası arasında hiçbir zaman kablo olmadı
- Pek çoğu hayatlarında TRT izlemedi
- Onlar için Erovizyon Şarkı Yarışmasında hep öyle böyle başarılıydık(!)
- Kenan Evren her zaman Marmaris'te resim yapan bir amcaydı
- Commodore 64 ve Amiga'nın futbolcu ismi olduğunu düşünenler var
- Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası aldığını hiç görmediler
- VHS ve Beta kaset onlar için birşey ifade etmiyor çünkü onlar hiç kasetten film izlemediler.
- Bakırköy'den Bostancı'ya hep deniz otobüsü ile gittiler
- Michael Jackson'u hep "beyaz" olarak bildiler
- Windows 3.1'i bilmeden 2000 ve XP ile tanıştılar
- Arkadaşlarını ya da sevgililerini hiç jetonlu telefon kulübesinden aramadılar
- Pul kolleksiyonu yapmadılar. mektup yazmadılar. postaneye gidip yurt içi veya yurt dışı pul alıp zarfa yapıştırıp postalamadılar. (yapanlarda var tabi ama çoğu cidden yapmadı.. )
- "TV yayını bitmiştir TV nizi kapatmayı unutmayınız" yazısını görmediler .Akşamüstüne kadar bekleyip Istiklal Marşı ile açılan yayınları izlemediler Perihan abla ve Şevket'in maceralarini bilmiyolar
- Turbo onlar için hız demektir, bizim için ise içinden araba resimleri çıkan sakız.(ahh ahh ne çok severdim o sakızı bir de tipitip vardı tabi)
- Okula giderken hiç siyah önlük giymediler.

90 doğumlu değilim; ama bir çoğunu ben de hatırlamıyorum..:) Teşekkürler, güzel bir paylaşım olmuş.

insanın bunları bilmesi için illaki ihtiyar olmasımı gerekiyor o zaman sen çocuktun şimdi ihtiyarlamıssın sende şimdiki zamandan pek hoşlanmıyorsundur

şimdi hatırlıyorum da ozamanlar siyah beyaz tv vardı öyle kumandalı falanda değildi. ses açacağın yada kanal değiştireceğin zaman yanına giderdin. öyle kanal da yoktu. bir ikitane falan. yok anten ayarla yok karıncalıydı. yok yayın kesildi manzaraya seyret o zaman müzik eşliğinde. pazar günlerini iple çekerdim pazar sinaması için. ama o konser yokmu sinama öncesi kanser ederdi beni. kim dinlerdi bunu bilmezdim. ah o günler yine hatırlıyorumda renkli tv yeni çıkmıştı türkiyede. okulda tartışma konusu olmuştuş bizde siyah beyaz var diye siyah beyaz tv yi savunmuştum renkli tv den iyi diye.

Allaha şükür hepsini hatırlıyorum :))

yaşlanmışız demekki


© İDEAL GENÇLİK "Dürüst, Çalışkan, İdeal bir Gençlik"

Aslında çok şey kaybetmemişler bunların çogu araç , döneme göre degişiyor.:) Kaybettikleri bir kaç şey olabilir onlarda komşuluk ve Ramazanlık ; eski komşulukları vede akraba ilişkilerini çogu şimdi göremiyor bu büyük kayıp bence. Eski Ramazanlarda bunların arasına girebilir ( Gerçi anadoluda hala Ramazanın eski tadı varda yaşanacak yerleri bilmek lazım.)

Bunları bilinçli bir ebeveyn olarak tekrar yaşatabiliriz yeni nesillere. Bagları daha saglam bir toplum yapısıyla.

Ellerine saglık Jade Özgardaşım.:)

------------------------------------------------------------
"Ey gönül gidenden ümidini kes
Kaçan bir hayale benziyor herkes
Sanki kulagıma gaipten bir ses
Buluşmalar kaldı mahşere diyor.."

bence en iyisi fenerin türkiye kupasını aldıklarını görememeleri

öleceğimi biliyorum ya bu yeter...........


ali ay

Fenerbahçe'nin Türkiye kupasını aldığını göremediğime üzülmedim dogrusu:)ama eski ramazanları,bayramları vs.görmekisterdim tabii..ilginç bir araştırma olmuş teşekkürler..

Eski ramazanlar deniyor. Ben eski ramazanları yaşamadım. Yaşayanlarda ah eski deyip duruyor. Madem onlar o Ramazanları yaşamış neden şimdi devam ettirmiyorlar. veya ben şöyle diyeyim ne vardı bu eski Ramazanlarda. Hep eski deyip duruyoruz. halbuki bizler Ramazanlarımızı eskilerin yaşadığından daha güzel yaşayabiliriz. neden yepyeni huzur dolu maneviyat dolu bereket dolu Ramazanlar demeyelim. Ben şuna inanıyorum her bir ferd Ramazanı dolu dolu yaşarsa ve bunuda yakın çevresine yaşatırsa o samimi dostlukların kurulduğu kardeşliklerin pekiştirildiği ramazan sofraları tekrar gelecektir. ben böyle düşünüyorum.

yaşlıyım deme kuranı öğren lafta yaş yetmiş iş bitmiş derler ne ilginç değil miii

biz türk milleti olarak hep ah vah etmeyi severiz ama değerlerimiz yavaş yavaş kayboluyo,bizlerde görmek isterdik o eski ramazanları ama sadece lafta kalmış.yitirmemek bizim elimizdeyken yapamamışız.mesela şimdi bile çoğu üşendiği için gerek olmadığını düşündüğü için iftara misafir çağırmaz aslında bu bile bizim bir değerimiz ama bunu bile malesef kaybediyoruz.keşke bizlerde eski ramazanları görebilseydik.samsunluym ben ve bu sel felaketinden önce meydana çadırlar kurulu eski kıyafetli satıcılar olur nebilim sanki nostalji yaşardın sel felaketi olduğu için artık o bütçede yok herhaldeki bu sene kurulmadı bunlar.nese vardır bundada bir hayır emeğine sağlık selmaetle


yannıs bırsey eklemek ısterım ben 85 dogumluyum bu dedıklerını bende bılmnıyorum ozellıkle su ıstıklal marsı olayı cok ılgınc geldı bana ama yınede sunu soylemek ıstıyorum son olarak.. uzuldum valla halınıze ne yalan soylıyım sızınkıde zor ısmıs valla..

affınıza sıgınarak yazdım...

öncelikle paylaşım için teşekkür ederim.ben 85 doğumluyum ve bunların yarısnı yaşadım..hatta şu anda bile yaşadıklarım gözümün önünden birer birer geçiyor.hepiniz ALLAHA emanet olun.hayırlı ramazanlar.


Mizah Kösesi

MollaCami.Com