Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


temel 2

Temel Londra'ya uçakla seyahat ediyormus. Uçakta her sey normal iken birden pilotun sesi duyulmus:
- "Sayin yolcular, uçaGimizdaki 4 motordan bir tanesi bozuldu, ama biz 3 motorla rahat inis yapabiliriz" Neyse rahatlar herkes. 15 dakika sonra bir anons daha:
- "Sayin yolcular maalesef 1 motorumuz daha bozuldu ama biz 2 motorla inisi yapacaGiz" Herkes rahat ama bir anons daha gelmesinden korkmaktadir. 20 dakika sonra bir anons daha gelir:
-"Sayin yolcularimiz 2 motordan biri daha bozuldu ama biz en iyisiyiz ve 1 motorla inisi size garanti ediyoruz" Herkes ohh çeker rahatlar. Temel ise panik içinde:
- "Uyy bu motorda bozulursa havada kalacaGuz"

Temel oGluna parmaklarin isimlerini öGretiyormus."Bak usaGum bu bas, bu isaret, bu orta, bu yüzük ve buda serçe parmak. Anladinmi?"oGlu kafasini sallayarak hayir demis.Temel bir kez daha anlatmis ve tekrar sormus " anladin mi usaGum?".Çocuk tekrar hayir demis.Bir daha, bir daha derken en sonunda çocuk anladim deyince, Temel elini sallayarak "bak bakalim bir de karistirarak sorayim" demis...

Temel Almanya'ya isçi olarak çalismaya gider. Uçaktaki koltuGunun hemen yaninda dünya tükürük sampiyonu oturmaktadir. Adam bir tükürür ve tükürük Temelin kulaGinin yanindan mermi gibi geçer.
- Adam: "Ben 96 olimpiyatlari dünya sampiyonu Almanya'dan Hans" der. Temel tabi sasirir. Bir müddet sonra adam bir daha tükürür ve tükürük Temelin kafasini siyirarak gider.
-Hans: "Ben 2000 dünya tükürük sampiyonu hans"der. Temel artik dayanamaz ve Hans'in suratinin ortasina tükürür.
-Temel: "Daha acemiyim." der.

Temel dus almaya girer, sampuani saçlarina bosaltip ovalamaya baslar. Sirtini keselemeye gelen annesi sorar :
- OGlum kafani islatmayacak misin ?..
- Temel cevap verir : “ Yok anne bu sampuan kuru saçlar içinmis...!! “

- Paluklar neden konusmiyi temelciGum
- Pasini akvaryuma sok anlarsin,FadimeciGum

Temel'in 8 tane çocuGu varmis. Ama hepsi de birbirinden salak, geri zekaliymis. Temel ve karisi Fadime doktora gitmisler, durumu anlatmislar. Böyle böyle biz artik çocuk istemiyoruz demisler. Doktor bunlara 1
-2 kutu prezervatif vermis. Nasil kullanilacaGini falan anlatip yollamis. Neyse bunlar kullana kullana bir gün prezervatifleri kalmamis. Temel kara kara düsünmeye baslamis . Ne yapsak ne etsek diye Fadime " Dur ben sana dantelden örüvereyim demis." Ölçüyü falan almis 1
-2 gün içinde örmüs. Aradan 9 ay geçmis. Temel ile Fadime nin 1 çocuklari daha olmus . Zamanla çocuk büyümüs, 9
-10 yaslarina gelmis. Ama nasil bir çocuk zeki mi zeki, firlama mi firlama . Önceki 8 ine hiç benzemiyor. Tüm sinavlarda birinci, sporda tüm sehrin en iyisi, köyün en zeki, en atilgan çocuGu olmus. Bir gün Temel kahvede otururken sormuslar. " Ya Temel senin 9 çocuGun 8'i deli mi deli bu sonuncusu nasil oluyor da bu kadar akilli oluyor? " Temel gerine gerine cevap vermis. " Süzme o, süzme..! "

Temel ile Fadime Köye hakim yamaca oturmus, sohbet ediyorlarmis. Temel ne yapsakda sevissek diye firsat kollarken Fadime:" Temel saGa apantisut ameliyati olduGum yeri cöstereyim mi?" diye sorar. Temel hemen kabul eder." He cöster." Fadime"Ha su karsiçi sari binanin içinci kati."

Temel hayvanlari arastirma konusuna oldukça ilgi duymaktaymis. Bir gün bu merakini gidermek için laboratuarini kurarak çalismalara baslamis. Örnek hayvan olarak bir PiRE almis. Çok hassas aletler ile bu ise baslayan Temel, eline çok hassas bir nester alarak pirenin ayaklarinin ucundan biraz kesmis ve masanin üzerine birakmis ve pireye ZiPLA BAKAYiM diye seslenmis, doGal olarak ziplayarak dolasan bir hayvan olan pire yarim yamalak da olsa ziplamis, o sirada Temel hemen yakalayarak ayaklarinin tamamini yontmus ve masanin üzerine tekrar birakarak seslenmeye baslamis. ZiPLA BAKAYiM, ULA ZiPLASANA, ZiPLA BE HAYVAN. Fakat ayaklari kesilen pireden hiçbir hareket yok..... Temel hemen kalem kaGidi alarak raporu yazmaya baslamis. PiRE incelendi. SONUÇ: "PiRE'nin ayaklari kesilince kulaklari duymamaktadir."

Temel bilim adami iken bir arkeoloji arastirmalari konferansina davet edilir. Amerikalilar anlatmaya baslar;
-Biz ülkemizde yaptiGimiz kazilarda 25 metre asaGi indik ve telefon kablolari bulduk. Öyleyse bizim atalarimiz asirlar önce telefon kullanmislardir. Sira türkiyeye gelir ve Temel baslar anlatmaya
-Biz ülkemizde yaptiGimiz kazilarda 50 metre asaGi indik ama birsey bulamadik. Öyleyse atalarimiz telsiz telefon kullanmislardir.

Bir gün Temel baliGa çikar.iyi bir avdan sonra bir tekne balik tutar.Birden hava patlar ve çok büyük bir firtina çikar.Temel duva etmeye baslar. Tanrim beni bu firtinadan kurtarirsan bütün bu baliklari fakirlere daGitacaGim der içinden. Hava bir zaman sonra düzelir. Temel evine dönmeye baslar. Birtaraftanda baliklara bakar ve içinden bu baliklar fazla, yarisini daGitsam olur der.Biraz daha sonra baliklara tekrar bakar ve bu baliklarin yarisida çok fazla ben bunlarin çeyreGini daGitsam olur der.Biraz daha zaman geçer Temel tekrar baliklara bakar. Tam o sirada hava tekrar bozulur.Temel kafasini gök yüzüne diker ve söyle der."Haçen sen de sakadan hiç anlamiyusun."

Temel eczacilik fakültesini bitirmis. Fakat eczane açacak parasi yok, Girmis bir eczaneye:
- Beyefendi sizde soGan var mi? Adam Temel'i basindan savmis.Temel bu durur mu? Hergün yeni saçma soru larla geliyormus. Birgün eczaci Temel'e:
-Kardesim senin derdin ne?
-Burayi bana sat. Eczaci kurtulmak icin eczaneyi satmis,birkaç gun sonra Eczaneyi satan a dam içeri girmis,Temel'e:
-Siz de soGan varmi? demis... Temel adama 'biz de soGan var ama senin reçeten var mi?'demis....

Titanik battiGinda üç kisi kurtulur. (ingiliz,Fransiz ve Temel)ingiliz sadece golf sopasini, Fransiz sadece golf topunu, Temel de hamsi konservesini kurtarabilmis. Bunlarin canlari çok sikilmis. Fransiz hadi golf oynayalim demis. ingiliz de katilmis. Temel de çok sevinmis sonra da benim hamsiyi yeriz ,ama ben nasil oynandiGini bilmiyorum deyince ,çok kolay, Sopa, top ve delik lazim demisler. ingiliz: Bende sopa var. Fransiz: Bende de top var. Temel: Ben oynameyrum.

Bir Fransiz bir ingiliz ve bir de Temel bir gemi kazasindan sonra issiz bir adaya çikarlar. ingiliz kumsalda bir lamba bulur. Fransiz bunun Aladdin'in lambasi olabileceGini söyler ve lambayi ovusturur. Gerçektende lambadan bir cin çikar. "Ne dilerseniz dileyin benden" der. ingiliz "Ben ailemin yanina ingiltereye gitmek istiyorum" der. Cin isteyi yerine getirir. Sira Fransiz'a gelir. Oda ailesinin yanina Fransaya gitmek ister. Onun isteyide yarine gelir. Sira Temeldedir. Temel biraz düsünür. Cin çabuk olmasini söyler. Temel etrafina bakar ve cin'e dileyini söyler. "Arkadaslarimda gitti ben bu issiz adada yalniz kaldim onun için arkadaslarimi geri getirmeni istiyorum" der.

Temel Londra'da otelin birinin odasinda kara kara düsünüyor. 'Ulan' diyor, __Ben asaGidan içki isterken Laz olduGum anlasilir mi acaba? Geçiyor aynanin karsisina ve prova yapiyor... __Bana bir fvisku,,,,,yok böyle anlarlar __Bana bir raki......'yok' diyor 'böyle de anlarlar. __Bana bir bira.... Tamam diyor böyle iyi anlamazlar.... Ve asaGiya iniyor, masaya dirseklerini dayiyor ve sesleniyor. Barmen bana bir bira. Barmen Temeli biraz süzdükten sonra soruyor: __Birader sen laz misin? Temel _uuuy nasil anladin diyor; _burasi resepsiyon da bar karsida......!

Temel Kamyon soförü.. Kamyon çok yüklü, yükseklik 6 metre... Bir köprüye yaklasiyor.. Köprünün üstünde azami yükseklik 4 metre yaziyor. Temel saGina soluna bakiyor ve: " Polis yok geçerim" diyor.


Mizah Kösesi

MollaCami.Com