Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


A.L.O.

Allessandra Lolita Oswaldo, telefonu icat eden Aleksander Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince, ilk hatti sevgilisinin evine çekmisti.
Atölyesinde telefon çalinca, arayanin Allessandra Lolita Oswaldo'dan baskasi olamayacagini bildiginden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu.
Bell, zamanla sevgilisine, adini kisaltarak hitap etmeye basladi ve telefonu her açisinda onu " Ale Lol Os" diye karsiladi.
Çalismalari uzadikça Graham Bell, sevgilisinin adini daha da kisaltti ve ona iki heceli bir ad buldu. Bu kisa ad " ALO" idi.
Alessandra Lolita Oswaldo, gelistirip, tüm kente yaymaya çalistiGi telefondan baska birsey düsünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsiz olmaya baslayinca, graham Bell'i telefonuyla basbasa birakip onu terketti.
Yasli Bell, sevgilisinin bir gün onu arayacaGi umuduyla telefonun basindan ayrilmadi. Kentte çekilen telefon hatlarinin sayisida giderek artmaya baslamisti.
Graham Bell'i artik baska kisiler de ariyordu. Fakat o, telefonun her çalisinda kendisini sevgilisinin aradiGini sanarak telefonu " ALO" diyerek açiyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtiginda Aleksander Graham Bell gibi "ALO" demeye basladi.


Mizah Kösesi

MollaCami.Com