Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


"Îsevî dîni, Îsâ aleyhisselâm görse tanımayacak bir hâle getirildi."

"Îsevî dîni, Îsâ aleyhisselâm görse tanımayacak bir hâle getirildi."


Allahü teâlânın,Mûsâ “aleyhisselâm” peygamberi olur da,Îsâ ve Muhammed “aleyhimesselâm” peygamberleri olmaz mı? Yehûdîler bu iki Peygambere inanmıyor. Hıristiyanlar,yehûdîlerin bu yanlış inanışlarını görüp,onlara kızarken, kendileri de, hazret-i Muhammed aleyhisselâma karşı bu yanlışlığı,bu iftirâyı yapmak gafletine düşmüşlerdir.Bu yanlış inançlar,ilmî bir inceleme netîcesi olmayıp,hep eskiye bağlanıp kalmak ve yeniyi,yeni geldiği için kabûl etmemekden başka bir şey değildir.Ya’nî gericilikdir.Îsâ aleyhisselâm babasız dünyâya geldi.Hazret-i Meryem,oğlunu Kudüsden Mısra götürdü.Oniki sene Mısrda kaldılar.Sonra,tekrar Kudüse gelip (Nâsıra) denilen köyde yerleşdiler.

Otuz yaşında Peygamber oldu.Üç sene sonra,yehûdîler bunu öldürmek istediler.Allahü teâlâ,onu diri olarak göke kaldırdı.Ona benzeyen(Yudâ Şem’ûn)adında bir münâfık çarmıha gerildi.Babasız olduğu için,hıristiyanlar buna Allahın oğlu deyip tapınıyorlar. Babasız dünyâya gelmek, kişiyi insanlıkdan çıkarıp,ilâh yapsaydı,hem anasız,hem babasız yaratılan Âdem aleyhisselâma dahâ çok tapınmaları lâzım gelirdi.Hıristiyanların, hak olan dinlerini bozarak,ne kadar mantıksız bir hâle sokmuş oldukları,buradan da anlaşılmakdadır.Yehûdîler,Îsâ aleyhisselâma yalnız inanmamakla kalmıyorlar.Babasız yaratıldığı için,ona kötü çocuk diyorlar.Müslimânlar ise,adâlet yolunu tutarak,her iki gürûhun gösterdikleri taşkınlıkdan kurtulmuşlar,ona Allahın kulu ve Peygamberi demişlerdir.

Avrupalılar bugün ilmde,fende çok ilerde ise de,vaktiyle eski Peygambere bağlanıp kalarak,en büyük yenilikden,ilerlemekden,mahrûm kalmışlardır.Şimdi de,bu gericilikden kurtulamamışlardır.Gericilik ile kalmıyarak,yeni dîni kabûl etmedikden başka,eskisini de değişdirmişler,bozmuşlardır.Hazret-i Îsâ,göke çıkarıldıkdan kırk sene sonra,Romalılar Kudüsü alıp,yağma ve harâb etdiler.Yehûdîleri öldürdüler.Bir kısmını esîr aldılar. Kudüsde yehûdî kalmadı.Îsâ aleyhisselâmın oniki havârîsi,başka yerlere dağıldı.Gökden inmiş olan (İncîl) gayb oldu.

Sonradan,İncîl diye bozuk kitâblar yazıldı.Bunlardan dördü her tarafa yayıldı.(Barnabas) İncîlinin hemen hepsi doğru idi.Fekat bozuk İncîllere aldanmış olanlar,Barnabas İncîlini yok etdiler.Bu İncîlden bir dâne, sonradan bulunarak,yirminci asrda Londrada ve Pâkistânda ingilizce olarak basılmışdır.Îsevî dîni,Îsâ “alâ Nebiyyinâ ve aleyhissalâtü vesselâm” görse tanımıyacak bir hâle getirildi.Böylece hıristiyanlık meydâna geldi.Bu gericilik,son asra kadar durmadı.Nihâyet birçoğu dinsiz oldular.

Cevap Veremedi


Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com