Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hayvana yapilan iyiliGe ücret

Ebu Hüreyre radiyallahu anh, Peygamber aleyhisselamin söyle buyurduGunu anlatir:

Bir yolcu yoluna devam ederken, çok susamisti. Bir kuyuya rastladi. inip ondan su içti. ÇiktiGinda bir de bakti ki, ziyadesiyle susamis bir köpek dilini çikarip susuzluktan topraGi yiyor. Yolcu "Bu köpek de biraz önce benim olduGum haldeki gibi, pek çok susamis bir vaziyette!" diye söylendi. Kuyuya indi ve ayakkabisina su doldurmak suretiyle o köpeGi suladi. Allahü Teala da bu kisinin yaptiGini makbul ve muteber sayarak günahlarini maGfiret buyurdu.

Eshabi Kiram dediler ki:

- Ey Allah'in Resulü! Hayvanlara yaptiGimiz iyilikte bize ecir, ücret var midir?

Peygamber aleyhisselam söyle buyurdu:

- Her canli, ciGer tasiyan hayvana yapilan iyilikte ecir, ücret vardir.

ALLAH, razi olsun kardesim.....

Güzel bir konuya deginmissiniz Allahrazi olsun

Buyuk bir evliyada namaz vakti kucaginda uyuyan kediyi kaldirmamak icin etegini kesmis. hayvanlar Allah'in yaratigi bizede onlara iyi bakmak duser.

Hz. Ali efendimizin aGabeyi Cafer b. Ebu Talib'in oGlu Abdullah, sicak bir günde, bir kabilenin hurmaliGina inmisti. Abdullah burada dinlenirken, hurmalikta çalisan köleye, yemek vakti üç parça ekmek geldiGini gördü.

Adam ekmeklerden birini aGzina götürmek üzereydi ki, birden önünde açliGi her halinden belli bir köpek belirdi. Köle elindeki ekmeGi köpeGin önüne atti. Köpek ekmeGi derhal yedi. Köle ekmeGin ikinci parçasini da atti. Köpek bunu da bir kerede sildi süpürdü.

Köle bunun üzerine üçüncü parçayi da köpeGe verdi. Kalkip, yeniden isine dönmek üzereydi ki, olup biteni uzaktan seyreden Abdullah, yaklasip sordu: "Ey köle, bugünkü yiyeceGin ne kadardi?"Köle sikilarak cevap verdi: "iste bu üç parça ekmek."

"O halde neden kendine hiç ayirmadin?"
"Baktim ki, hayvan çok aç. O halde birakmak istemedim"

"Peki sen ne yiyeceksin simdi?"

"Oruç tutacaGim."

Bunun üzerine, Abdullah b. Cafer, köleden sahibini, evinin nerede olduGunu sordu. Sonra da gidip adamdan bu hurmaliGi içindeki köleyle birlikte satin aldi.

" Sonra döndü, köleye bu tarlayi ve onu sahibinden satin aldiGini söyledi ve ekledi:

"Seni azad ediyorum. Bu hurmaliGi da sana hediye ediyorum." CömertliGiyle meshur Abdullah b. Cafer, kendisinden daha cömert birini taniyip tanimadiGi sorulduGunda, bu olayi anlatir ve, "Ama o köpeGe topu topu üç parça ekmek vermis; sense ona koskoca bir hurmaliGi ve hürriyetini vermissin."dediklerinde, su karsiliGi verirdi:

"Ama o elindeki her seyi verdi; ben ise elimdekinin bir kismini..."

Selam,

Ben hem duygulandim hemde kendi kendime sorular sormaya basladim bu yazilanlari okuyunca.
Bizim bir köpegimiz var ama icerde beslemiyoruz, disarda kaliyor ama havalar cok soguk ve ben ona birsey yapamiyorum, saman koymustum bi aralar icine yatip isinsin diye ama dagitiyor, ve ben onun üsümesine cok üzüluyorum.. Yinede kendimi cok suclu hissettim.
Birde birtanecik kedim var, onu iceride besliyorum ve ne bileyim bana bunun cok gunah oldugunu soylemislerdi..Gittim sordum cok iyi tanidigim bi arkadasin amcasina, ama bana cok net bi cevap vermedi ve benim hala soru isaretleri var kafamda8-|
Peki ya sizce?

KöpeGe üsümemesi için bir kulube yapabilirsiniz mesela

tsk zumer oncelikle yanitsiz birakilmadigim icin, ama kulubesi var yinede usur burasi belcika havasi, cok soguk :(


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com