Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Ele geçen firsatlari deGerlendirmek.

Zamanin birinde çok güzel bir hanim varmis. O kadar güzelmis ki güzelliGi herkesi hayran birakirmis kerdine.
Tabi güzelimizi de bir çok insan istermis, ama o hep daha iyisi, daha yakisiklisi daha zengini olsun diyerek herkesi geri çevirirmis.
Yillar geçmis, Gençliginde henimi taniyan bir arkadasi onu ziyaretine gelmis, Bir de bakmis ki o herkesi güzelliGiyle büyülüyen hanim, çokda güzel olmayan kendisini istemeye gelenlerden daha kotü ve çirkin biriyle evlenmis.
Yadirgamis onu bu halde görünce arkadasi, sormus: "Neden o. Daha güzelleri gelmisti seni istemeye. Sen varmadin. Bula bula bunu mu buldun."
Gülümsemis kizimiz. Çevap vermis "Sana bunun neden böyle olduGunu anlaayim ama demis, önce arka tarafta bir çicek bahcesi var. Oranin en güzel çicegini bana getirmelisin. Ancak bir sartim var. Her ne olursa olsun asla gerideki çiceGi almak yok."
Arkadasi kabul ediyor, ve bahçeye girdiGinde hayran kaliyor. çicekler gerçekten çok güzeldir. en güzelini seçmek zordur. Hep daha ilerde daha iyisi vardir diye gide gide birde bakiyor ki bahcenin sonu gelmis, ve en sonda bulunan papatyayi alarak arkadasinin yanina dönmüs, ve "ANLADiM" diyebilmis.


Ele gecen firsatlari iyi deGerlendirmemiz gerekir.

evet firsatlar her zaman ele gecmiyor..

[navy]bazen kücük firsatlar büyük adimlara sebeb oldu gibi kücük adimlarda bizlere büyük firsatlar sunabilir[/navy]

selam sevgi ve dua ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com