Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


imam-i Rabbai(r.al)-1-

imam-i Rabbani (kuddise sirruh) (Müceddid-i Elf-i Sani) ismi ile meshur oldu. Eski ümmetler zamamnda her, bin senede seriat sahibi bir resul gelir, evvelki seriati deGistirirdi. Her yüz senede de bir nebi gelir, seriat sahibi peygamberi seriatini deGistirmez, kuvvetlendirirdi. Ha*dis-i Kudside : (Bu ümmette her yüz yil basinda islam dinini kuvvet*lendiren ,bir alim geleceGi), haber verilmektedir. Mesela, besinci asrin yenileyicisi Muhammed bin Muhammed Gazali'dir. Peygamber efendi*mizden (sallallahü aleyhi ve sellem) sonra peygamber gelmeyeceGine gö*re, kendisinden bin sene sonra, islam dinini her bakimdan ihya edecek. bid'atlerden temizleyip asr-i seadetteki haline getirecek, zahiri ve ba*tini ilimierde tam varis. iilim ve arif bir zatin vücudu lazimdir. Hadis-i serifler bunu bildirmektedirler. Bu zatin imam-i Rabhani

Cok kücük yasta ders almaya basladigi halde cok kisa sürede yetismis ve kendilerine ders veren o büyük alimler kisa bir süre sonra onun huzuruna gelerek talebesi olmuslardir.
Buyurdular ki; "Erkek ve kadinlardan vasitali ve vasitasiz olarak bizim yolumuza girmis olanlari ve girecekleri bana gösterdiler. isimlerini,soylarini,dogum zamanlarini ve memleketlerini bize bildirdiler.istersem hepsini tek tek sayarim".
Evliyanin,enbiyanin ve meleklerin vilayetleri olan, Vilayet-i Sugra, Vilayet-i Kübra ve Vilayet-i Ulya ile onlari sereflendirdiler. Onun kavusdugu makamlara ancek Mehdi Aleyhisselam'in kavusacagi islam alimleri tarafindan bildirilmisdir.
islam alimleri buyuruyor ki; ona peygamberlik haric her sey verilmistir. Yine onunla ilgili buyurulmusdur ki; Onu taniyip ta ona düsmanlik eden bir kisinin son nefeste imanli gitmesi imkansizdir. Onu tanimayam nüslümanlarin yaptiklari ibadet ve taatlerinden yeterli derecede hazz ve zevki almasi cok zordur. Onu taniyip onu seven, baglanan bir insan yaptigi ibadet ve taatlerden cok daha fazla zevk alir ve son nefeste imanli gitmesi umulur.
Son zamanlarda yasamis olan büyük alim Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri buyurmuslardir ki; Kuran-i Kerim ve hadis-i seriflerden sonra yazilmis en kiymetli eser imam-i Rabbani Hazretleri'nin sözleridir.
O'nun gelecegini bildiren hadis-i serif sudur: ümmetimden birisi gelir, ona SiLA ismini verirler. O'nun sefaati ile cok insanlar cennete gider)
O da bu hadis-i serife karsilik olarak "beni iki derya arasinda SiLA (birlestirici) ve iki cemaat arasinda uzlastirici yapan Rabbime hamd ederim" buyurmuslardir.
Bütün müslimanlarin imam-i Rabbani hz.ni tanimasini istiyorum ve hayret ediyorum ki cok az biliniyor, bu kadar önemli bir islam alimi, 2.ci bin yilinin yenileyicisi.

iNANiYORUM Ki; sU AHiR ZAMAN ZULMETi iÇiNDE KURTULUsA ERMEMi

SAGLiYACAK sEY ; iMAM-i RABBANi HAZRETLERiNE (KUDDiSE SiRRUH) OLAN

SEVGiM, MUHABBETiM OLACAKTiR.CENAB-i HAK sEFAATiNE NAiL EYLESiN .

AMiN........



BU YAZiYi OKUYANLARiNDA AMiN DEMELERiNi RiCA EDiYORUM.


İz Bırakanlar ( İslam Büyükleri)

MollaCami.Com