Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Abdullahi Dehlevî hazretleri (rahmetullahi aleyh)buyurdu ki;

Abdullahi Dehlevî hazretleri (rahmetullahi aleyh)buyurdu ki;

Talebe, sâdik olan tâlib demektir.Allahü teâlânin sevgisi ile ve O'nun sevgisine kavusmak arzusu ile yanmaktadir. Bilmedigi,anlayamadigi bir ask ile saskin hâldedir.Uykusu kaçar göz yaslari dinmez.Geçmisteki günahlarindan utanarak basini kaldiramaz.Her isinde Allah'dan korkar,titrer, Allahü teâlânin sevgisine kavusturacak isleri yapmak için çirpinir.

Her isinde sabreder.Her geçimsizlikte,sikintida kusûru kendisinde görür.Her nefeste Allah'ini düsünür.Gaflet ile yasamaz.Kimseyle münâkasa etmez.Bir kalbi incitmekten korkar.Kalbleri Allahü teâlânin evi bilir.Eshâb-i kirâm hakkinda hayr konusur ve isimleri anildiginda"r.anhüm" der.

Hepsinin iyi oldugunu söyler.Peygamber efendimiz Eshâb-i kirâm arasinda olan seyleri konusmamagi emir buyurdu.Sâlih müslüman,bunlari konusmaz,yazmaz ve okumaz.Böylece,o büyüklere karsi bir edebsizlikte bulunmaktan kendini korur. O büyükleri sevmek,Allah'in Resûlünü sevmenin nisânidir, alâmetidir.

Kendi bilgisi,kendi görüsü ile evliyâ-yi kirâmi,birbirinden asagi ve yukari diye ayirmaz.Birinin,daha yüksek, daha üstün oldugu ancak âyet-i kerîme, hadîs-i serîf ve Sahâbe-i kirâmin sözbirligi ile anlasilir.Muhabbet sarhoslugu elbet baskadir.Ask sâhibi mâzûrdur.

Evliyalar Ansiklopedisi



Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com