Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Açın Açın, Bir Web Sitesi de Siz Açın!

Açın Açın, Bir Web Sitesi de Siz Açın!

Başlık her ne kadar, “Yapın yapın, Kosla sıvıda çamaşır suyu yok!” reklamına benzese de, amaç teşvikten öte başlığın çekiciliğe darbe vurmak.

Evet, nedir bu internet âleminde “dini site” açma merak ve idealimiz? İdealimizin hep hizmet olduğunu söylüyoruz ama kaçımız bu söyleneni başarabiliyor? Alanında ciddi çalışmalar yapan ve yenilikçi olup hizmetin bir köşesinden tutanlara sözümüz yok tabii. Lâkin, ne olacak şu kopyacılıklar?

Eğer bir site kurmaksa amaç, bunun evveliyâtında “farklı olmak” bir düstur olmalı. Kendine özgü olabilmek… Tıpkı bir şâirin kendi sesini bulması gibi. Yoksa ardı ardına siteler açıp, bir sitenin şablonunun yanı sıra, için de ne var ne yok, hepsini aynen iktibas etmek başarı değildir. Bunu hizmet olarak da görmemek lazım.

Belki %100 kendiniz olamazsınız ama bu “kendin olma” kavramı bir ideal olmazsa, işte o zaman yerimizde sayar dururuz. Gelişim aşamasında da olsak birebir taklit yapmak, bizim site açmamızdaki esas gaye hakkında tam bir fikir sahibi olamadığımızı göstermek açısından yeterlidir.

Nedir gaye?

Herksin sitesi var, benimde olsun mu?
Bu alanda benimde sesim duyulsun mu? Kısacası bu site merakı bir “ben” kavgasından öte mi, değil mi? Eğer maksat egonuzu tatmin etmekse, bırakın kurmayın! Böyle bir maksat sizi hedefe ulaştırmak bir tarafa, yarı çapı 1 cm’yi geçmeyen kendi daireniz içinde dön-dolaş, git-gel Konya altı saat kıskacından kurtarmayacaktır. “Bir bağ bostan, yan gel yat Osman” demekle ne hizmet edilir ne de tam manasıyla dört başı mâmur bir bilgi alışverişi veya bilgi hazinesi çıkar ortaya. Hani diyor ya şâir “Sevdim mi adam gibi seveceksin” diye. İşte onun gibi, yaptın mı adam gibi yapacaksın. Gönül vereceksin. Yeni yetme bir gelinin el emeği göz nuru dantel nakışları gibi emek vereceksin sitene. Daha ötesi gönül vereceksin tıpkı davana gönül verdiğin gibi.

Kurulan bir site düşünün, teması tasarımı yönünden öyle şaşâlı ki, Yavuz Sultan Selim’in oğlu Kanunî’ye çok süslü giyinmesinden ötürü “Anana giyecek bir şey bırakmamışsın Süleyman!” deyişini anımsatıyor. Sitenin tasarım harikasını inceleyeyim derken esas kurulma amacı olan “bilgi verme” cihetine bakmaya zaman kalmıyor. Hoş, zaten kurucuları da buna pek zaman ayıramamış ya. Her şey tam tekmil, lakin kurulma amacına olan meşrûta dair bir şey yok! Tam takır, kuru bakır hesabı…

Fazla şâşalı olmasının, dikkat bozucu olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım tabi.

Evet, esas dikkat çekmek istediğim nokta şu ki, eğer amacınız gerçekten hizmet ve bu konuda sanal âlemde bir tuzum olsun diyorsanız, bunu gereği olarak bir site açmayı kendinize şart görmeyin. Bir site var ki, yıllarını sanal aleme vermiş belli bir seviyeye gelmiş. Adeta sanal bir kütüphane veya ilim merkezi olmuş. Hani bizim amacımızda hizmet ya, o halde binlerce kişiye o ilmi aktarmak veya binlerce kişiden o ilmi almak onlarla müzakere yapmak varken, neden bu nimeti tepip her şeye yeni baştan başlıyoruz? Bir şeyler becerebileceğimizin meçhullüğü de buna eklenerek…

Farklı olun. Farkınız olsun.
Kopyacı veya gölge değil, kendi sesinizin şâiri olun!
Başarılar…



Adem YAKUT
ankebut-57
16.10.2007

Birinci Nokta
Mühim ve müthiş bir sual: Neden ehl-i dünya, ehl-i gaflet, hattâ ehl-i dalâlet ve ehl-i nifak rekabetsiz ittifak ettikleri halde, ehl-i hak ve ehl-i vifak olan ashab-ı diyanet ve ehl-i ilim ve ehl-i tarikat, neden rekabetli ihtilâf ediyorlar? İttifak ehl-i vifakın hakkı iken ve hilâf ehl-i nifakın lâzımı iken, neden bu hak oraya geçti ve şu haksızlık şuraya geldi?
Elcevap: Bu elîm ve fecî ve ehl-i hamiyeti ağlattıracak hadise-i müthişenin pek çok esbabından, yeni sebebini beyan edeceğiz.

Linksiz bu yorumun bir anlam ifade edeceğini düşünmüyorum???

Linki silmenizin hikmetini söylemenizde bir beis yoksa lutfetseniz?


______________________________________________________________________

Andolsun Zikirden sonra Zebur'da da :''Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır'' diye yazmıştık.(Enbiya,105)

Farklı olun. Farkınız olsun.
Kopyacı veya gölge değil, kendi sesinizin şâiri olun!
Başarılar…


Teşekkürler.

Farklı olun. Farkınız olsun.
Kopyacı veya gölge değil, kendi sesinizin şâiri olun!
Başarılar…


çok güzel bir konuya değinmişsiniz ve olması gerekeni açık ve net bir şekilde anlatmışsınız;tebrik ederim...

**HERKESİN HAYATLA BİR KAVGASI VAR,BARIŞMIYOR BİRTÜRLÜ YILDIZLARI...**

Sevgili ANKEBUT;

Gerçekten önemli bir noktaya, hatta onun zımnında pek çok noktalara temas edip dikkat çekmiş ve uyanma, öğüt alma kabiliyeti olanları uyarıcı samimi bir serzenişte bulunmuşsunuz.

Tek kelimeyle; HAKLISINIZ. Hem de yerden göğe kadar...

Maalesef ki, binlerce maalesef; internet âlemi aynen de tasvir ettiğin gibi!.. Siteler-forumlar hem dış hem de içleri-muhteviyatları itibariyle kopyalamalar ve hırsızlıklarla dolu... Kimsenin ihtiyacı gözetleyip bu alanda orijinal eserler ortaya koymak gibi bir derdi-çilesi yok. Olanlar varsa da oldukça nadir. Nadirse malumunuz, ma'dûm gibidir; yok sayılır.

Her neyse...

Sözü kısa keselim. Muhteviyatı itibariyle dopdolu olan o güzel metnin üzerine daha fazla laf edip sadedi gölgelemeyelim. Hal-i pûr-melâlimiz meydanda... Daha fazla lafa gerek yok.

Rabbim encamımızı hayreylesin.

Selam ve sevgilerimle...

ellerinize saglik kardesim, cok güzel bir konuya deginmissin. Admine kizip kendi forumunu acanlar. Onlar yapiyor ben niye yapmiyorum diyenler vs. vs. Ortaya farkli birsey koymak icin proje sahibi ise kisi ve bu alanda calismalari varsa calismalarini ortaya koyup ispatlayabilir belki ancak var olanlari taklit edip farkli birsey koymadan benimde olsun diye cabaliyorsa sadece kisisel egolari tatminden öteye gecemiyecektir.

ellerinize saglik.


Blog Paylaşımları

MollaCami.Com