Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


“Allahü Tealanın bir oldugunu zikret!”

AHMED-I BEDEVÎ hazretleri

"Uykudan uyan! Allahü teâlânin bir oldugunu zikret."

Misir evliyâsindan.Ismi Ahmed olup babasinin adi Ali'dir.Nesebi Peygamber efendimize ulasir.Künyesi Ebü'l-Fityan ve Ebü'l-Abbas,lakabi ise Sihabüddîn'dir.Seyyid-i Bedevî diye taninir.Annesinin ismi Fatma binti Muhammed'dir.1200(H.596)'de Fas'ta dogdu.Ahmed Bedevî hazretleri alti yaslarinda iken babasina rüyâsinda;

"Yâ Ali! Bu beldeleri birak.Mekke'ye tasin,orada yasa.Bunda birçok hikmetler vardir." dendi.Bu mânevî isâret üzerine âilesi ile birlikte 1206 senesinde Fas'tan yola çikti.Dört sene süren uzun yolculuk sirasinda yolda herkesten, yardim,hürmet ve ikrâm gördüler.Mekke'ye yerlestikten bir müddet sonra babasi vefat etti ve Bab-i Mualla'ya defnedildi.

“ALLAHÜ TEÂLÂNIN BIR OLDUGUNU ZIKRET!”


Bir gün Kabe-i muazzamanin kenârinda bir yerde uyudugu sirada rüyâsinda gizliden bir ses Ahmed-i Bedevî'ye; "Uykudan uyan! Allahü teâlânin bir oldugunu zikret." diyordu.Kalkip abdest aldi.Iki rekat namaz kilip,Allahü teâlâyi zikretti.Sonra tekrar yatip uyudu.Rüyâsinda önceki sesi tekrar duydu. Ona; "Kalk Allahü teâlânin bir oldugunu zikret,uyuma! Yüksek derecelere kavusmak isteyen uyuyamaz!Ne bir sey yiyebilir,ne de bir sey içebilir.

Dâimâ,oruç tutmak ve geceleyin herkes uykuda iken namaz kilmak sûretiyle nefsinle mücâdele et.Kalk böyle yap! Sana,yüksek haller ve dereceler verilecek." diyordu.Rüyânin tesiriyle uyanan Ahmed-i Bedevî,hemen rüyâsini yas,ilim ve derece bakimindan yüksek olan agabeyine anlatti.O da; "Sirrini gizli tut! Söylenilenlere uygun yasa!" dedi.Ahmed-i Bedevî bu nasihatlere uyarak,gayret gösterdi,Allahü teâlânin izni ve ihsâni ile nice güzel hâl ve yüksek derecelere kavustu.

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com