Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Başkalarının hayatımızı karıştırmasına izin vermeyelim!...

Bir zamanlar ayaklarının kırkını da çok iyi kullanarak müthiş dans eden bir kırkayak varmış. Ormandaki tüm hayvanlar bu kırkayağın dansını izlemeye gelirler ve her seferinde ona hayran kalırlarmış. Fakat bu kırkayağın dans edişini çekemeyen hayvanlar da varmış. Kurbağa da bunlardan biriymiş.

Ne yapsam ne etsem de kırkağayın böyle dans etmesini engellesem diye düşünür dururmuş. "sen hiç güzel dans etmiyorsun" dese olmayacak, "ben daha iyi dans ediyorum" dese yine olmayacak. Düşünmüş taşınmış sonunda çok iyi bir plan hazırlamış kurbağa.

Kurbağa, kırkayağa bir mektup yazmış.
"Eşsiz dans eden saygıdeğer kırkayak kardeşim. Sizin benzersiz danslarınızın sonsuz bir hayranıyım. İzin verirseniz size birkaç sorum olacak. Böyle güzel dans etmeyi nası beceriyor sunuz? Acaba ilk olarak 12. sol ayağınızı, sonra 21. sağ ayağınızı öne atarak dansa başlıyor, sonra 13. sağ ayağınızı hafifçe kaldırıp 39. sol ayağınızı arkaya mı atıyorsunuz? cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
İMZA: Sonsuz hayranınız Kurbağa..."

Kırkayak mektubu alır almaz nasıl dans ettiğini düşünmeye başlamış. Önce hangi ayağını atıyor, sonra hangi ayağını kaldırıyor. Ve sonunda ne olmuş? Kırkayak dans etmeyi bırakmış, artık dans edememiş...


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com