Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Beyler! iste huzurlu bir yuvanin 11 kurali

Beyler! iste huzurlu bir yuvanin 11 kurali

Rabb’imiz, hanimlarimiz için biz erkeklere “Onlarla hosça ve güzelce geçinin.” (Nisa, 4/19) buyuruyor. Eslerimiz, Rabb’imizin bize verdiGi birer emanettir.

Onlar, birer sefkat kahramanlari olarak evlerimizin huzur kaynaGidir. Hanimina bu nazarla bakan bir erkeGin ona kirici söz ve davranislarda bulunmasi ve evin huzurunu kaçirmasi düsünülemez.

Bakin Allah Rasulü hayirli bir beyi nasil tarif ediyor: “Hayirli bir bey, eve girince hanimin yüzü asilmaz, çocuklar da köse bucak ondan kaçismaz!” Bize düsen, hayirli bir bey olarak eslerimizle iyi geçinmek ve topluma hayirli bir nesil kazandirmak için çaba göstermektir. simdi beylere yuvalarinin saadetinin devami için 11 altin kural vermek istiyoruz:

1. Kadinlar kadar, erkeklerin de görev ve sorumluluGunu bildiren ilahi emirleri daima birlikte hatirlayin. Unutmayin siz onlari sadece anne ve babalarindan deGil Allah’tan emanet olarak aldiniz. Nitekim Efendimiz bir hadislerinde “Kadinlarin haklarini yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz. Zira siz onlari Allah’in bir emaneti olarak aldiniz.” (Müslim, Hacc, 147; Eb

cok guzel yazmissin kardesim... Dahasi da var ama bunlar en önemlileriydi... Eyvallah...

hazreti allah vakit ayiripta yazdiGiniz bu güzel deGerlere sahip olmayi cümlemize nasip eylesin

amin...

Toplumu olusturan aile kurumu. SaGlikli bir aile saGlikli toplum demek. Ailedeki huzur, dolayisiyla toplumun huzuru demek. Hatirlatmak her zaman önemlidir. Tesekkür ederiz.

aynen katiliyorum Allah razi olsun

Eywallah... Allah razi olsun.

asya kardesim çok güzel bir yazi yazmissin bende butun bu siteye kayitli beyleri
bu yaziyi birkac kere okumaya davet ediyorum:) :)


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com